Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200Prázdninový měsíc srpen se s námi rozloučil a zanechal nám pěknou fůru klipů a přísliby věcí budoucích. Máme spoustu věcí, na které se můžeme těšit – ať už nová alba, ale taky hojnost koncertů. Tak užívejte!

 

 

Švédští melodici In Flames plánují do konce roku vydat svou čtrnáctou studiovku a na její podporu oznámili evropské turné, kdy 16. listopadu vystoupí i v Praze v Malé sportovní hale. A aby toho nebylo málo, můžete si poslechnout i nový song The Great Deceiver:

Ve Švédsku se ještě zdržíme a podíváme se, co nového u Vikingů Amon Amarth. Nedávno vydali dvanácté řadové album pod názvem The Great Heathen Army a taky se objeví v Praze (konkrétně 16. října v TipSport Areně) a také přináší videoklip – konkrétně k písni Find A Way Or Make One:

U příležitosti 40. výročí vydá německá banda Sodom koncem října desku těch největších fláků, tedy 40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom, celkem 17 písní, nově nahraných v nynější sestavě.

mo sodom

Hodně se opět mluví o kapele Slipknot, jednak měli koncert v Praze a vydávají 30. září desku The End, So Far. Aby nalákali, nabízí nám videoklip k písni Yen:

Návrat do nu metalových vod může být poslech kapely Face Without Fear a jejich videoklipu k písničce My Parasite:

Co na to říkáte?

Začátkem října se dočkáme nové studiovky hororové bandy Wednesday 13. Deska ponese název Horrifier a najdeme na ní 11 písniček, z nichž You're So Hideous tu máme už i ve formě videoklipu:

V srpnu vyšla novinka Deceivers kapele Arch Enemy a na její podporu tu máme videoklip k písni The Watcher:

Poláci Behemoth vydávají v půli září svou dvanáctou studiovku Opvs Contra Natvram a pořádně se zapojili do její propagace, o čemž svědčí i to, že už teď tu máme čtvrtý singl. Takže okoukněte song Thy Becoming Eternal:

A v půli října nás čeká deska Return Of the Dream Canteen od funky kapely Red Hot Chili Peppers. Abychom se nenudili, máme tu psychedelický klípek k pohodářské skladbě Tippa My Tongue:

Po nějaké době je slyšet i o americkém seskupení Dope a důvod je vydání jejich semdé studiovky. Koncem února jim vychází Blood Money Part Zer0 a z tohoto alba si můžete poslechnout a pokochat se klipem k písni Believe:

Of Kingdom And Crown je název novinkového alba, kterým se prezentuje americká banda Machine Head. Ofiko klip k písni No Gods, No Masters máte tady:

Nový klip na nás zkouší i deathcoreoví Suicide Silence, kterým v nadcházejícím roce má vyjít album Remember…You Must Die. Jedná se o písničku You Must Die a musím říct, že za mě spokojenost. Jak je tomu u vás?

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Byla doba, kdy jsem se doslova nezastavila

archiv Kateřina NeumannováPPrvní úspěch slavila již jako žákovská mistryně ČR v kanoistice. Pak se dvakrát stala juniorskou mistryní světa v běhu na lyžích. Během své aktivní sportovní kariéry byla Kateřina Neumannová dvakrát m...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Šumná architektura knižně

archit200Nakladatelství Grada přichystalo pro milovníky šumných cyklů Davida Vávry a Radovana Lipuse opravdovou lahůdku. Jakýsi cestovní deník průvodce oblíbeným pořadem. A jak je u Davida Vávry zvykem, je výsledný tvar domyšlen vždy do detailů. A to doslova. ...

Divadlo

Líza Ďulínková se vrací na jeviště MdB – a opět to bude betálný!

my fair lady 200„Lady ze Zelňáku bude hitem“, „Mošův tah s My Fair Lady se zdařil na výbornou“ nebo „Stanislav Moša se už zařadil mezi naše přední muzikálové režiséry a v Lady to opět stvrzuje přesnou mírou nadhledu i dokonalým vedením herců k bezešvému p...

Film

Kina otevře charismatický Viggo Mortensen, vítěz Berlinale a francouzský humor

aerofilms Jeste mame cas 200Společnost Aerofilms uvede hned v prvním týdnu po znovuotevření kin režijní debut hvězdného Vigga Mortensena Ještě máme čas. Na velká plátna se také dostane vizuálně strhující film Služebníci, vítěz hlavní soutě...