Cermaque přeje Všechno nejlepší

Cermaque přeje Všechno nejlepší

Tisk

cermaque 200Písničkář Jakub Čermák, vystupující jako Cermaque, přichází s deskou o možnostech a podobách lásky na pozadí tříštícího se světa. Jedenáct písní na svém jedenáctém studiovém albu "Všechno nejlepší" nahrál společně s kapelou, která ho obklopovala poslední čtyři roky. Album navazuje na předchozí EP Zastávka v čase, či CD Teorie dospělosti, intimní motivy tu ale prokrvuje a násobí mnohovrstevnaté kapelní aranžmá.

„Po každém koncertě jsem slýchal: Jakube, na který desce hrajete v týhle sestavě? Oni jsou skvělí!' A musel jsem dokola omluvně odpovídat: Na žádný,'" popisuje motivaci ke vzniku desky Čermák.

„Když náš bubeník Martin v zimě přišel s tím, že dostal práci v New Yorku a že tudíž na čas budeme muset kapelu nechat hibernovat, rozhodli jsme se stávající kapelní synergii zaznamenat alespoň na krátkém EP ve studiu JáMOR u legendárního mistra zvuku a kamaráda Ondry Ježka," pokračuje.

Ale čekání na víza se protahovalo, nahrávacích dopolední přibývalo – a stejně tak i nových písní, do kterých se promítla i eskalující válečná situace v Evropě. Takže nakonec vzniklo další řadové album, které díky podpoře přispěvatelů na Donio.cz, vychází i na pestrobarevném vinylu.

cermaque obalka

„Náš nezdolný vydavatel Milan Páleš z Indies Scope si mě před rokem odchytil na oslavě svých šedesátin na Hradeckém slunovratu, řka: ,Jakube, ještě jsi jakž takž mladý, to příští album natoč o lásce!' Něco jsem mu odseknul, protože lásku možná pokládám za základní hybnou sílu a jedinou univerzálií společnou světu před oponou i za ní, ale co se milostných vztahů týče, jsem spíš namnoze macerovaný utopenec," směje se Čermák. "Když jsme pak ale desku v létě míchali, překvapeně jsem shledal, že slovo láska se objevuje skoro ve všech písních, které se na album dostaly. Jako by se do něj samovolně otiskl nejen hudební um mých virtuózních muzikantských souputníků a jejich vzájemný kvas, prověřený nejedním pódiem, ale i prostý neprostý fakt, že se máme rádi."

Album Všechno nejlepší nahrál Jakub Čermák společně s přáteli a hudebními kolegy Martinem Barincem, Julií Goetzovou, Zuzanou Barincovou a hostujícím Ondřejem Ježkem, který se kromě zvukového dozoru na albu podílel i producentsky.

cermaque1

Umělec: Cermaque
Album: Všechno nejlepší
Datum vydání: 7.10.2022

Více informací: https://bit.ly/cermaque22TUNE


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mistryně ČR v Pole Dance Lucie Šimková: „Šplh na tyči jsem ve škole nenáviděla.“

simkova5 200Pole dance, neboli tanec u tyče, je moderní taneční disciplína, která spojuje dohromady hned několik prvků jako jsou např. balet, akrobacie nebo gymnastika. Tento netradiční sport si na svou stranu získává stále více nadšenců. Svědčí o tom i ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Královna Rejčka a její dcera Anežka v románech Melity Denkové

Denkova perexMezi historickými romány, které v edici Klokan vydává nakladatelství Alpress, najdete také nemálo těch, které se věnují českým panovníkům, jejich manželkám, milenkám a potomkům. Tyto knížky nejsou z pera pouze jednoho autora nebo autorky, nic...

Divadlo

Divadlo LETÍ uvede novou hru Davida Jařaba. Doprovodí ji originální hudba Katarzie

Autor200Nastávající divadelní sezónu Divadlo LETÍ odstartuje světovou premiérou hry Davida Jařaba Autor. Uznávaný režisér, scénárista a dramatik napsal svůj nejnovější text přímo pro Divadlo LETÍ. Hru, která si do poslední chvíle pohrává s očekáváním diváka, režír...

Film

Jak si vedla česká animace v pandemickém roce 2020 a co ji čeká letos

asaf 200Pandemie Covid-19 zasáhla v loňském roce stejně jako všechna tvůrčí odvětví i animaci. Řada domácích i zahraničních festivalů, na kterých se odehrávají premiéry a dojednávají distribuční spolupráce, byla zrušena, nebo se přesunula do online prostředí. ...