TATA BOJS se ptají Kluci kde ste po 15 letech?

TATA BOJS se ptají Kluci kde ste po 15 letech?

Tisk

tata bojs200Myslíte, že „kluky to už asi nebavilo a šli domů“? To se tedy šeredně pletete! Baví je to pořád! A k tomu mají od doby, kdy tenhle verš poprvé zazněl, na kontě mimo jiné další tři řadovky, spoustu ocenění včetně Ceny Anděl, neopakovatelnou výstavu v DOXu k 30. výročí a nespočet koncertů včetně květnové vyprodané show v O2 Universum. Ano, řeč samozřejmě není o nikom jiném než o Tata Bojs, kteří si letos připomínají 15 let od vydání alba Kluci kde ste?. Děje se tak vinylovou reedicí, která vyšla 4. listopadu a také speciálním koncertem Kluci kde ste po 15 letech?. Hostit jej bude 23. listopadu pražské Divadlo Archa a jak je dobrým zvykem, bude v mnohém speciální….

 

„V divadle Archa jsme v roce 2000 křtili Futuretro a od té doby se tam vždycky moc rádi vracíme. Reedice na vinylech zmíněného Futuretra i Biorytmů jsme tam křtili taktéž a tamtéž bude teď pokřtěno i vydání Kluci kde ste? na LP. Koncert bude mít pomyslné dvě části. V první zazní většina písniček z ‚kluků‘, dokonce i ty, které jsme na koncertech moc nehráli ani v době vydání. A po symbolickém křtění to už bude jízda současnosti. Zajímavostí večera bude naše propojení s MC Ideou a světem chytrého hiphopu, který reprezentuje on i label Ty nikdy, na kterém vydává. MC Idea nedávno přepracoval naši píseň Spáč právě z ‚kluků‘, a dal jí po patnácti letech čerstvý dotek z roku 2022. Tuhle novou verzi s ním zahrajeme živě. Kromě toho bude mít svůj vlastní kratší set v úvodu večera. Bude to náš poslední pražský koncert v roce 2022 a poslední bude i z jiných hledisek, ale to už bych prozrazoval moc...,“ říká trochu tajemně k nové reedici a blížícímu se koncertnímu křtu frontman Tata Bojs Milan Cais.

Album, jež vyšlo v dubnu 2007 a je sedmým zářezem ve studiové diskografii Tatáčů, vzniklo ve studiu Gui-Tón, které tehdy sídlilo v dnes již neexistujícím klubu Delta, a oproti předchozímu Nanoalbu (2004) jej nerámuje žádný příběh ani koncept. Možná i určitá nesvázanost zmíněným má svůj díl na velké hudební, textové i emoční pestrosti a uvolněnosti desky, z níž vzešel mimo jiné v kategorii Píseň roku Cenou Anděl 2007 ověnčený hit Pěšáci. Ten dodnes platí za trvalku koncertního programu TB a dočkal se i několika dalších verzí.

tata bojs1

Kluci kde ste? ale samozřejmě není albem jednoho hitu. Je albem silných příběhů, textů a – jak už to u Tata Bojs bývá – zajímavých podtextů, ale také albem personálních změn. Právě během příprav Kluků kapelu opustila zpěvačka Klára Nemravová, jež s TB vystupovala sedm let v roli „neustálého hosta“. Zároveň se však sestava nově rozšířila o klávesistu Jiřího Hradila. Ten drobně hostoval již na Nanoalbu a jeho následném koncertním provedení v rámci Nanotour, ale teprve na Kluci kde ste? se podílel už od samého začátku i jako spoluautor nového repertoáru.

„‘Jen tak mě nenajdou, listí to jistí‘, zpívali jsme tenkrát na desce. Vy nás ale po patnácti letech v Arše najdete snadno. Lístky to jistí! Těšíme se na vás,“ láká Mardoša na koncert, na nějž pořídíte vstupenky v ceně 690,- Kč v předprodeji GoOut zde: https://goout.net/cs/listky/tata-bojs-krest-alba/wqqp/

tata bojs koncert

Zdroj foto: Salim Issa


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O výstavách v Asii i exotickém jídle s Tomášem Řízkem

rizek deti perexVýtvarník Tomáš Řízek se vloni na podzim téměř odstěhoval do Asie. Vystavoval tam své obrazy a ilustrace, podnikl několik výtvarných dílen a přenášek. Tak jsme se ho zeptali, jak jeho asijské putování dopadlo. 

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Návrat z nicoty

navrat z nicoty 200Martin Pistorius se stal na týden mým nejvěrnějším společníkem, protože jsem knihu nosila s sebou, ačkoliv jsem jela jen dvě zastávky tramvají.

...

Divadlo

Zahraj to znovu, Same. Kultovní komedii plnou chytré a osvěžující zábavy uvede Vršovické divadlo MANA

Zahraj to znovu Same 200Komedie, která nezklame. Hra Woodyho Allena plná vtipných, nadčasově platných hlášek o partnerství a smyslu života, která sny staví do kontrastu s životní realitou. To je nová inscenace Zahraj to znovu, Same, kterou od 2...

Film

Filmy, panelové diskuze i taneční performance nabídne letošní festival Film a architektura

film architektura 200Pět dnů, dvacet mezinárodních a tuzemských snímků, diskuze s režiséry a odborníky nebo taneční performance. Festival Film a architektura zavítá ve dnech 30. září–4. října do sedmnácti měst. Desátý ročník svým programem zcela n...