Vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři

Vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři

Tisk

4Tenori200V Ružomberku sa uskutoční 20. decembra vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři v sprievode Unique Quartet band. Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo zaspievajú slovenskému publiku výber toho najlepšieho. Pridajú aj vianočné balady či hity Beatles a Mekyho Žbirku.


„Pre slovenské publikum máme pripravený špeciálny výber toho najlepšieho z nášho repertoáru. Zaznejú skladby od Karla Svobodu a Karla Gotta ako Krev toulavá alebo Jdi za štěstím. Nebude chýbať filmová pieseň Jednoho dne se vrátíš, ktorú preslávila Věra Špinarová. Pripomenieme si aj piesne z muzikálov Bedári a Dracula a aj hity Beatles či Mekyho Žbirku. Ružomberok je náš posledný tohtoročný koncert, takže zaspievame Ave Maria, Panis Angelicus nebo Dny zázraků a přání,“ prezradil Pavel Vítek.

Na koncerte v Ružomberku predstavia štyri krásne hlasy naživo aj oba svoje albumy. Na prvej štúdiovej nahrávke ponúkli kolekciu filmových a muzikálových evergreenov od skladateľských velikánov ako Karel Svoboda, Andrew Lloyd Webber a Ennio Morricone.

4 Tenori 3

„Rok 2022 bol pre nás veľmi úspešný, keď uvážime, že sme mohli kvôli pandémii vystupovať až od marca. Vystúpili sme niekoľkokrát aj na Slovensku, dokonca sme v júli zaplnili nádvorie Bratislavského hradu. V lete sme odohrali už stý koncert, na ktorom s nami vystúpila Lucie Bílá. Nedávno sme vydali nový album. Ten prvý získal Zlatú a aj Platinovú platňu,“ neskrýva radosť držiteľ ceny Thálie Marian Vojtko.

Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž nahrávali nový, v poradí druhý album v Mercury štúdiu v produkcii Janisa Sidovského, v hudobnej réžii Charlieho Blažka a v sprievode Unique Orchestra. Výsledkom je dvanásť skladieb svetovej i domácej muzikálovej a filmovej hudby. Nechýbajú pesničky od Ennia Morriconeho, Leonarda Bernsteina či skupiny Beatles. Na všetky hity sa môžu tešiť návštevníci Vianočného koncertu, ktorý bude slávnostným zakončením roka.

„Vianoce trávime každý po svojom. Marian cestuje k rodičom do Banskej Bystrice, kde dodržiavajú tradičné zvyky vrátane krojového oblečenia. Honza bude s rodinou - so svojimi deťmi a manželkou Máriou, takže to budú Vianoce plné darčekov, Michal býva s priateľkou u maminky a Pavel tradične navštevuje Karlštejnské múzeum betlehemov, kde počas Adventu aj zaspieva,“ uzatvára manažér a producent Janis Sidovský.

4 Tenori 4

Tlačová správa NK FACTORY, Lenka Meravá


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MICHAEL KOCÁB: JE TOHO HODNĚ. A BUDE TOHO JEŠTĚ VÍC!

kocab 200Povídali, že mu hráli – tak se jmenuje nová supraphonská kompilace složená z pecek Michaela Kocába – originálního skladatele, textaře, zpěváka, instrumentalisty a šoumena. A když se řekne Kocáb, všichni víme, že je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Působivý thriller Strážci

200liKnížka Strážci autora Jona Steeleho (z anglického originálu The Watchers, vydaného nakladatelstvím Bantam Press v roce 2011 a přeloženého Kristýnou Ševčíkovou pro nakladatelství Host Brno v roce 2013) je napínavá od začátku do konce. Je určena čtenářům, k...

Divadlo

Muzikál Romeo a Julie 2014

Romeo a Julie 2014 200 Na muzikál Romeo a Julie 2014 jsem se těšila o to víc, protože jsem pár týdnů před premiérou dělala rozhovor s jedním z autorů, Jiřím Barešem a také s představitelkou chůvy, Veronikou Zelníčkovou. Oba byli ...

Film

JAGNA odhalí obraz venkova 19. století očima uměleckého hnutí Mladé Polsko

BMP JagnaNejnovější film dvojice režisérů Doroty Kobiely Welchman a Hugha Welchmana, z jejichž dílny pochází i snímek nominovaný na Oscara S láskou Vincent, se letos na podzim dočká světové premiéry. Film JAGNA, vytvořený jedinečnou technikou animované malby, b...