Zaz bude rozdávat radost na Metronome Prague 2023!

Zaz bude rozdávat radost na Metronome Prague 2023!

Tisk

zaz200Francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz je dalším překvapením, na které se mohou těšit návštěvníci šestého ročníku Metronome Prague 22.–25. 6. 2023 na pražském Výstavišti. Využijte nabídku zvýhodněných vstupenek z aktuální limitované série na metronome.cz.

 

Magická francouzská šansoniérka Zaz je dalším důvodem, proč si nenechat ujít letošní ročník Metronome Prague. Umělkyně, které hudba koluje v žilách, dokáže svá vystoupení proměnit v zážitek na celý život.

„Máme radost, jak se seznam potvrzených umělců vyvíjí. Se Zaz nám pomohl jeden z milovníků kvalitní hudby Serge Borenstein, který se nedávno stal českým občanem a stojí za různými hudebními aktivitami výjimečných interpretů, kteří přijíždějí hrát do České republiky. Jeho firma navíc letos slaví 25. narozeniny. Další jména brzy oznámíme. Metronome Prague v roce 2023 nabídne takový program, areál a služby, jaký dlouho plánujeme. Těšíme se na širokou spolupráci s dalšími partnery i na další potvrzené hudební hvězdy pro nadcházející ročník,“ říká promotér David Gaydečka.

Zaz, vlastním jménem Isabelle Geffroy, okouzlila celý svět melodiemi, které jsou chytlavou směsicí cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu a swingu, okořeněné pouličním šramlem s příchutí latiny a flamenca.

Hudbě zasvětila celý život. Již v pěti letech začala navštěvovat konzervatoř v Tours, kde studovala hudební teorii, hru na housle, klavír, kytaru a pochopitelně zpěv. Ve studiu pokračovala na konzervatoři v Bordeaux a zároveň začala vystupovat s malým orchestrem na venkovských tancovačkách. V dalších letech vystřídala několik žánrově různorodých skupin, zpívala v kabaretech, hrála na ulici.

A pak se objevil osudový inzerát "Hledám chraplavý, trochu zničený hlas.", jehož autorem byl skladatel a producent Kérredine. Její hlas mu okamžitě padl do noty a zrodilo se debutové album „Zaz“ (2010) s megahitem „Je veux“, který zpěvačce přinesl celosvětový úspěch. Následovala alba „Recto Verso“ (2013), „Paris“ (2014), „Sur la route“ (2015), „Effet miroir“ (2018) a „Isa“ (2021), která Zaz přinesla obrovskou popularitu a nezměrnou armádu příznivců.

Zaz je výrazná zpěvačka s neodolatelným charismatem. Sálá z ní pozitivní energie na hony daleko, je otevřená, bezprostřendí, neodolatelná – na podiu i v běžném životě. Z jejích vystoupení čiší neskutečná muzikantská radost: „Miluju zpívání, miluju život, miluju tanec. To všechno mi dodává neuvěřitelné množství energie.“ Zaz zbožňuje Česko a Česko zbožňuje Zaz – její open air koncert na Metronome Prague 2023 bude opět patřit k těm, o nichž se bude ještě dlouho mluvit.

zaz1

Metronome Prague 2023 pokračuje v plné síle s odhodláním potvrdit své postavení nejvýznamnější hudební a umělecké události v Praze, a to za pomoci 8 samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců, kteří na nich vystoupí. V žánrově bohatém hudebním programu plném zvučných jmen světové i tuzemské provenience si každý návštěvník bez rozdílu věku najde to své.

Již pošesté se bude Metronome Prague konat v areálu Výstaviště Praha, tedy přímo v centru hlavního města. A to je u akce takové velikosti opravdu výjimečné. Exkluzivní program není zdaleka vším, co událost nabízí – nebývalý komfort, dostatek míst k sezení, chill-out zóny nebo bohatá gastronomie umocňují celkový zážitek a přispívají k maximální spokojenosti návštěvníků.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník byl již spuštěn na webu metronome.cz – k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky. Prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.

„Metronome Prague – Music and Arts Fair“ je čtyřdenní hudební a umělecká událost, která poskytuje návštěvníkům unikátní zážitky přímo v centru Prahy. O neustále rostoucí prestiži doma i v zahraničí svědčí řada světových hvězd, které na akci vystoupily: Nick Cave, Underworld, Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale, Massive Attack a další. Z tuzemské scény se zde představili mimo jiné Alice s Danem Bártou, Lenny, Prago Union nebo Redzed, Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs, David Koller s Katarzií či skupina Mig 21 s Orchestrem a Sborem Národního divadla v Praze. Na minulý ročník zavítalo rekordních 22 000 návštěvníků.

Více informací: www.metronome.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Největší úspěch pro mne je, že stále mohu malovat, říká Petr Polášek

petr polasek 200Petr Polášek nejen maluje, ale je také vidět. Můžete ho potkat na vernisážích, koncertech a také na společenských akcích, kde občas předává své obrazy. Je autorem portrétů mnoha slavných a známých osobností. Ale to je jen zlomek jeho tvo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Agatha Christie: Poslední seance: Příběhy s kapkou nadpřirozena

posledni-seanceMáte rádi Hercula Poirota? Detektivní příběhy od Agathy Christie? Pak je tato knížka určená přímo pro vás! Soubor povídek královny zločinu Agathy Christie s názvem Poslední seance aneb Příběhy s kapkou nadpřirozena vydalo nakladatelství Eurom...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

Romantický, strašidelný i vtipný kanadský film FALCON LAKE vstoupí do kin 27. 4.

falcone lake 200Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake, které je opředené strašidelnými historkami. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé a navazuje s ...