Midi Lidi a Ventolin spoločný koncert

Midi Lidi a Ventolin spoločný koncert

Tisk

midilidi200České skupiny Midi Lidi a Ventolin odohrajú spoločný koncert 24. mája v klube Lúč v Trenčíne ako náhradu za neuskutočnení otvárací koncert v minulom roku.

 

 

Skupinu MIDI LIDI nie je potrebné predstavovať, keďže odohrali množstvo koncertov v Českej republike a aj na Slovensku. Známi sú aj v Polsku, Rusku, Anglicku, Nemecku, Španielsku či Chorvátsku. Členovia kapely sú na českej scéne aj jednotlivo známi ako filmoví tvorcovia, herci, divadelníci, promotéri, vizuálni umelci či grafici. Za zmienku stojí filmová tvorba Petra Mareka („Láska shora“, „Nebýt dnešní“, „Nic proti ničemu“), jeho videoklipy pre Midi Lidi, Ventolina („Disco Science“) alebo Načevu („Technický já“), účasť na divadelných projektoch LÁHOR/Soundsystem, Rádio Ivo, Sourozenci Brucknerovi, Dekadentní divadlo Beruška a vedlajšie minulé hudobné projekty Monikino Kino, Muzikant Králíček, Kakaduo, 2Singles, Unarclub či hudba k seriálu “Život a doba soudce AK”. Prokop Holoubek vytvoril hudbu k animovanému večerníčku „Mlsné medvědí příběhy“.

Skupina Ventolin je predstavuje živý upbeatový elektronický projekt (Live PA), kombinujúci prvky elektra, raného acid house, punku a techna. Používa rôzne krabičky, efekty a naživo s nimi vytvára svoju hudbu. Kladie dôraz na energiu a prekonáva odťažitosť, s ktorou každá elektronická liveshow bojuje. Okrem toho predstavitelia skupiny pracujú s vizuálnou stránkou, využívajú svetlá a video. V rámci nej spolupracujú s vizuálnymi umelcami Janom Košátkom (BabyPy) a Jiřím Havlíčkom (Černé eso). Od roku 2007 odohral cez sto koncertov v Čechách a na Slovensku, vystupoval na akciách a festivaloch ako Wilsonic, Summer of Love, Bohemian Like You, Sperm Festival, Itch My Hahaha, Bulva Fabula, Famufest, Shotgun a po boku kapiel a projektov ako The Presets, Moderat, Krazy Baldhead, Modeselector, Dva, Midilidi, Tujiko Noriko, Deadbeat, Kazety atd. V roku 2915 natočili študenti pražskej FAMU o Ventolinovi dokument.

Obe skupiny sú rôznorodé, ale spája ich dynamika. Bude zaujímavé vidieť ich spoluprácu na jednom pódiu. Nechajme sa prekvapiť, kam nás svojim vystúpením zavedú.

midilidi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Doba nepřeje novým písničkám, říká zpěvák Dalibor Janda

janda perexPřed loňskými Vánocemi jel koncertní šňůru, vydal již své 21. album - DVD Karaoke párty s melodiemi svých hitů - či singl své dceři, zpěvačce Jiřině Anně Jandové. Má úspěchy. Přesto má k dnešní době výhrady: nelíbí se mu, že do rádií je velký pro...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Malou Marjánku nejvíce zajímalo, jestli mají v nebi skleničky

maji v nebi sklenicky 200Mají v nebi skleničky? Je název knihy, kterou napsala Martina Preissová a vydalo ji nakladatelství CPress. Pojďte do ní nahlédnout prostřednictvím této recenze.

 

...

Divadlo

Pomozte svému divadlu: Kampaň slaví dílčí úspěch, ale divadelníci jsou stále bdělí.

pomozte svemu divadluNa tiskové konferenci Asociace profesionálních divadel ČR, která stojí za informační kampaní Pomozte svému divadlu, slíbil ředitel úřadu Ministerstva kultury Milan Kupka, za...

Film

Temný rytíř povstal i na DVD

temny rytir povstal200Završení nové batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal nepochybně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co loňský filmový rok nabídl. To, že ho Akademie na Oscarech zcela ignorovala, je věc jiná, a to teď ...