Jarní VEČER LEGEND tématicky v “květinovém” duchu

Jarní VEČER LEGEND tématicky v “květinovém” duchu

Tisk

altUž sedmý ročník divácky oblíbeného koncertu Večer legend opět spojí na jedno pódium legendární jména světového rocku, jejich špičkové interprety z Česka i ze zahraničí a především pak několik generací rockových fanoušků. Právě to je jedním z poznávacích znaků celé této tradiční akce.

 

Brněnské Semilasso bude opět po půl roce v pátek 13. 4. 2012 žít nabitým rockem, tentokrát woodstockového střihu. Ke slovu přijdou hvězdy éry „květinové doby“ – fenomenální Jimi Hendrix (revival Dani Robinson z USA), jedineční The Doors (revival The Doors Experience z Rakouska), neopomenutelní Led Zeppelin (revival Myst ČR) a nezaměnitelná Janis Joplin (revival ČR).

alt

Dani Robinson je vynikající americký kytarista, který spolu se svými spoluhráči z USA a Čech spojuje v hudbě Jimi Hendrixe dokonale věrnou interpretaci s vlastními invenčními vklady. The Doors Experience za sebou mají více než desetileté úspěšné koncertování po Evropě, na Večeru legend absolvují premiéru v ČR. Oblíbení brněnští Myst, kteří hrají nezaměnitelně energickým způsobem hudbu Led Zeppelin, naopak jako jediní vystoupili na všech ročnících tohoto festivalu. Zpěvačka Táňa Poláčková, hlavní aktérka Janis Joplin revival, říká: "Joplinka je ve mně."

alt

Vstupenky koupíte za 220 Kč v předprodeji nebo za 250 Kč na místě. Informace a aktuality naleznete na www.vecerlegend.info


VEČER LEGEND 7
13. 4. 2012, od 18 hodin
KC Semilasso, Palackého třída 126, Brno

LED ZEPPELIN revival (ČR)
DOORS revival (AT)
JIMI HENDRIX revival (USA)
JANIS JOPLIN revival (ČR)    

Zdroj foto: vecerlegend.info


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Ještě žádné naše album není tak vymazlené.“

sto zvirat hraju na klavir v bordeluJedna z nejlepších tuzemských ska kapel Sto zvířat vydala 1. září novou desku s názvem Hraju na klavír v bordelu. V rozhovoru si o ní můžete přečíst spoustu zajímavostí z pera hudebníka ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nechte se také vtáhnout do kouzelného lučního světa

louka 200Nakladatelství Kazda vydalo další knihu z edice Živá příroda. Tentokrát není jejím autorem německý lesník Peter Wohlleben, ale biolog Jan Haft.

 

...

Divadlo

Na Letních scénách Divadla Bolka Polívky se letos bude hrát od 11. června do 14. srpna. Předprodej vstupenek zahájen

letni scena 200Tři atraktivní lokality a desítky pozoruhodných titulů pod hvězdnou oblohou… Sedmý ročník Letních scén Divadla Bolka Polívky nabídne divákům mimořádně intenzivní divadelní zážitky. Od 11. června do 14. srpna se bude hrát v amfiteátru na Kr...

Film

Hrdinové Země bez zákona nemají s prohibicí slitování

zeme bez zakona plakatPremiéra americké gangsterky Země bez zákona, odehrávající se ve 30. letech v čase vrcholící prohibice, nemohla do Česka dorazit ve vhodnější dobu. Hlavní protagonisté, bratři Bondurantovi, v ní české publikum pro...