Michal Hrůza vydává své třetí sólové album!

Michal Hrůza vydává své třetí sólové album!

Tisk

altMichal Hrůza je na jedné straně známý jako autor mnoha opravdových hitů, jako např. „Zejtra Mám“, „Černý Brejle“, „Krasohled“, „1+1“, „Voda Živá“, kterou nazpívala Aneta Langerová, či úvodní píseň ze seriálu „Vyprávěj“. Ale je i autorem mnoha tématicky hlubších písní a balad, které jsou pro většinu posluchačů tak trochu ukryté.

 

 

Právě v těchto dnech dokončil první část koncipovaného projektu  „Noc a Den“ s podtitulem „ Noc“, na které najdeme jak písně s hitovými ambicemi, např. „Intuice“, nebo „Namaluj svítání“, tak i znamenité balady „Plamen“(duet s Anetou Langerovou), nebo „Slunce bylo krásné“, které navazují na film Lidice, pro který Michal napsal i většinu scénické hudby.


Aktuální pilotní novinka „Namaluj svítání“ získala svou obrazovou podobu v belgickém Oostende v režii Michala Budínského, který točil i klip k „Intuici“.

alt

Album „Noc“, na kterém Michal s kapelou pracoval přes dva roky a které se natáčelo  ve studiích Elements DS a SONO, produkoval Aleš Zenkl. Autorsky se na něm kromě KAPELY HRŮZY podílel např. Xindl X (Ukolébavka) či Niceland (Stůj). Album obsahuje i coververzi legendárního hitu Mňágy a Žďorp „Myslel jsem si, že je to láska“.

Na svět se někdy díváme jinak ve dne a jinak v noci. Oba tyto úhly pohledu jsme chtěli zaznamenat odděleně, proto vznikl nápad vytvořit dvě alba, která mají vnitřní soudržnost a přitom jsou rozdílná, jistou roli zde samozřejmě hraje i symbolika…“, říká k celému projektu Michal Hrůza. „Kladli jsme také velký důraz na grafickou stránku alba, protože věříme, že lidé, kteří upřednostňují fyzický nosič, ocení i jeho výjimečné obrazové zpracování. Nejen na přední stranu desky, ale i ke každé konkrétní písni totiž namalovala Magdalena Šalamounová obrázek.“, dodává Michal.

alt

Druhá část konceptu (Den) by měla být dokončena během následujícího roku.

Album „Noc“ vychází 16.4. hned v několika mutacích. Část limitované edice vyjde se vstupenkou na populární festival JamRock 2012, digitální edice pro itunes bude navíc obsahovat bonusovou verzi skladby „Plamen“. Vydává Universal Music!

Zdroj foto: Universal Music


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše sestava je od počátku stejná, jen bubeníci "přibývají", říká Dája Šimíčková z kapely Prime Time Voice

daja 200I když vokální trio Prime Time Voice funguje dva roky, jde o zkušené zpěvačky - jmenovitě Marta Marinová, Taťána Roskovcová a Dája Šimíčková. Přesto toho stihly i za tak krátkou dobu společného zpívání požehnaně včetně CD Live. Nejen o zahraničních š...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Poznejte nakladatelství: Host se představuje

host 200Na českém knižním trhu se čtenáři setkávají s celou řadou nakladatelských značek. Některé z nich vám nyní přiblížíme v seriálu o českých nakladatelstvích - takto se nám představují, takto vidí své profily, takový je jejich záměr. Myslíme si, že vám, ...

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Vraždy v kruhu

vrazdy 200Seriál Vraždy v kruhu má za sebou premiéru v České televizi, a proto se musíme zaměřit i na jeho literární předlohu. Napsala ji oblíbená spisovatelka Iva Procházková a kniha nese podtitul Muž na dně.

...