Nadace E-MOC-E vybrala vítěze ze 101 umělců

Nadace E-MOC-E vybrala vítěze ze 101 umělců

Tisk

emoce 200Nadace E-MOC-E, která podporuje umělce v jejich tvorbě, pomáhá jim s prezentací díla a propojuje profesionální a amatérské umělce, spustila letos již po patnácté virtuální uměleckou galerii www.e-moc-e.cz. Přihlásilo se do ní rekordních 101 umělců v kategoriích malba, fotografie, hudba, poezie a letos nově také tanec. Porota, která se skládá z 20 osobností české kultury, vybrala ty nejlepší a umožní jim tak vystavit své dílo v galeriích Jindřišská věž, Mezibranská, Prostě Kafe. Muzikanti, tanečníci a básníci se představí v hudebním klubu Mandragora. Veřejnost si stále může prohlédnou vystavená díla v internetové galerii a může je také hodnotit. Některé obrazy a fotky jsou také na prodej.

„Když se do loňského ročníku přihlásilo rekordních 55 umělců, měli jsme velkou radost. Nabídli jsme jim totiž možnost ukázat své dílo veřejnosti i přes omezení, která s sebou přinesla pandemie. Omezení výstav, klubů a kaváren trvá i nadále. A zřejmě i proto zájem umělců o naši virtuální galerii opět výrazně vzrostl na 101 vystavujících,“ uvedl Milan M. Deutsch, zakladatel nadace E-MOC-E.

emoce1

Nadace E-MOC-E vznikla před 15 lety. Spolu se zakladatelem projektu, Milanem Deutschem, stály u zrodu také mediální tváře Kateřina Pospíšilová (vicemiss ČR a modelka) a herečka Chantal Pouillain.

Mezi členy poroty a osobnostmi, které projekt E-MOC-E podporují, jsou např. herečka Ester Kočičková, malíř Jan Kunovský, scénáristka a spisovatelka Monika Pavlíčková, modelka Kateřina Pospíšilová, jazzové zpěvačky Elena Sonenshine a Marta Marinová, kastelánka Jindřišské věže Lucie Dolfi, hudebník Václav Tobrman, majitelka galerie Černá Labuť Danuše Siering, herec a výtvarník Vojtěch Morava, kulturní producentka Vlasta Rydlová, fotograf Milan Junek, divadelní režisérka Erika Merjavá, zakladatel projektu – herec a producent Milan Deutsch a další.

emoce vysledky

Za patnáct let prošlo projektem již přes 600 umělců, kteří se představili veřejnosti na internetové galerii. Nejlepší z nich se poté prezentovali v rámci 50 výstav, koncertů a komponovaných večerů v Praze, Brně, Litoměřicích, Jablonci n. N. a Táboře.

emoce 2

Více informací:

www.e-moc-e.cz
www.milandeutsch.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: „Dělám to, co cítím“

200rozČernobílé turné Lucie Bílé spěje do finále. Show plná pyrotechniky, nevídaných projekcí, kostýmů, ale i světlomalby Alexe Dowise a spousty tanečních vystoupení vyprodává haly v Čechách i na Slovensku aby rozehřála natěšené publikum. Jsem velmi ráda, že s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Fotojatka vidí jinak!

altPáteční večer 30. března patřil v pražském kinu Aero festivalu tvůrčí fotografie s trefným pojmenováním Fotojatka. Netradiční festivalové klání se odehrává již šestý rok v Brně, Českých Budějovicích a zmíně...


Literatura

Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

Hodní psi k severnímu pólu nedojdou

Po náhlé smrti svého pána Majora Thorkildsena zůstane jeho věrný psí přítel Tassen sám s paní Thorkildsenovou. Každý z nich se...

Divadlo

Jak se francouzská revoluce proměnila v povyk

1789 200Národní divadlo v Praze si umanulo, že bude uvádět experimentální hry - a vylézají z toho příšernosti. Čekání na Godota se změnilo v pitvořivou roztlemenost, ze slavného experimentálního počinu Ariane Mnouchkinové 1789 aneb Dokonalé štěstí režisér Vl...

Film

Louis de Funes servíruje Zelňačku

zelnacka louis de funesZelňačka (1981) je jedním z těch velmi povedených filmů, ve kterých hraje stařičký Louis de Funes. Ve své knižní předloze je příběh hlavně o kontrastu zarezlých starousedlíků a nového, svěžího mládí. Fil...