O soutěž netradičních plavidel na Holešovské Regatě 2012 je letos mimořádný zájem!

O soutěž netradičních plavidel na Holešovské Regatě 2012 je letos mimořádný zájem!

Tisk

altNečekaně velký zájem projevili o soutěž netradičních plavidel na Holešovské Regatě 2012 stavitelé lodí. S ohledem na kapacitu vodní plochy v areálu zahrad holešovského zámku museli pořadatelé startovní listinu uzavřít už dva týdny před akcí.


 

„Do dnešního dne se přihlásilo na unikátní závod plavidel v rámci festivalu Holešovská regata 2012 už dvacet lodí. Proto musíme další zájemce poprosit o odložení svého startu na další ročník Regaty. Tak velký zájem nás velmi mile překvapil“, řekl Pavel Chmelík, ředitel Městského kulturního střediska Holešov, které akci pořádá spolu s Agenturou Velryba.

Druhý ročník rodinného festivalu Holešovská Regata 2012 se uskuteční už příští sobotu 23.června v zahradách holešovského zámku. Kromě soutěže netradičních plavidel se návštěvníci mohou těšit rovněž na recesní Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky.

Vystoupí také celá řada populárních zpěváků a kapel. Například Čechomor, Mňága a Žďorp, Tomáš Klus, MIG 21 a další. Program zpestří i Divadlo Facka, chybět nebude ani velký ohňostroj nad vodní hladinou a závěrečná pirátská tancovačka s kapelou Premier.

alt

Kromě hudby čeká návštěvníky pestrý doprovodný program pro dospělé i děti. V areálu budou připraveny nejen tradiční skluzavky a skákací hrady, ale také například indiánská vesnice, svezení na ponících, rukodělné dílny pro děti, svezení na dračích lodích,  a mnoho dalšího, to vše zdarma v rámci vstupného.

Pro letošní ročník připravili pořadatelé i další novinky. Pokud počasí dovolí, v což pořadatelé pevně věří, návštěvníci se budou moci po celý den osvěžit zdarma v areálu místního koupaliště. Neméně zajímavé bude nedávno otevřené malé muzeum kovářství. V Holešově je totiž jediná středověká kovárna v původním stavu včetně původní chodby. I když je kovárna mimo areál festivalu, i sem budou mít v den Holešovské Regaty její návštěvníci umožněn vstup zdarma.

alt

V týdnu před akcí budou na speciálních stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz zveřejněny i aktuální pokyny pro návštěvníky festivalu: seznam parkovacích ploch, mapka areálu festivalu, pokyny a doporučení pro diváky a další podrobnosti.

Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal za cenu, která je stále nižší než bude cena přímo na místě. V předprodeji je navíc i zvýhodněná rodinná vstupenka pro dva dospělé plus dvě děti, která už na místě v den festivalu v prodeji nebude.

alt


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tanečník Jan Onder: „Společenské tance jsou těžké všechny, jsou ale krásné, protože je to pro dva!”

Onder kurzy 200Dnes vám přinášíme rozhovor s mladým charismatickým živlem Janem Onderem, jehož vášní je tanec. Se svou životní partnerkou Lucií Hunčárovou patří do elitní skupiny nejlepších tanečních párů u nás, často reprezentují Českou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jonas Moström završil Půlnocí svou trilogii

pulnoc 200Nakladatelství XYZ v posledním roce vydávalo třídílnou švédskou detektivní trilogii od Jonase Moströma – po prvním díle Fontána, přišlo Domino a nyní vyšla závěrečná Půlnoc.

 

...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Dny Severu ukončilo finské drama

zaslouzim textSkandinávský dům již po šesté pořádal festival Dny Severu, který přibližuje kulturu skandinávských zemí pomocí filmových projekcí, besed a přednášek nebo setkání se spisovateli. Letošním ústředním tématem byly „hlasy menšin“ a ty zazněly ...