Irský večer ve Vagonu

Irský večer ve Vagonu

Tisk

irsky vecer 200V pražském klubu Vagon se už 24. 7. sejdou všichni příznivci irské hudby. Zahrají zde kapely Hakka Muggies a Sliotar.

 

 


Hakka Muggies je známá pražská skupina. Má za sebou již 11 let působení, během kterých našla ideální poměr irských, skotských a bretaňských lidových melodií a tvrdého rocku. Kromě pražských klubů jsme mohli kapelu vidět i na festivalech jako Keltská noc, Beltine nebo Rock for people. Nahrála dvě krátkometrážní dema Rocky Road to Ireland a Jezevci a bubny a dvě CD, Is fearr an bás a Feed the fairies. Skupinu tvoří Martin Pobuda (zpěv, bodhrán), Markéta Janatová (zpěv, elektrické housle), Erik Onoda (kytara), Jirka Skála (bicí), Petr Jejkal (basa) a Albrecht K. Smuten (příčná flétna, zpěv).

irsky vecer hakka muggies

Oproti tomu jsou dublinští Sliotar pro mne velkou neznámou. Členové jsou Ray MacCormac (flétny, dudy, zpěv), Des Gorevan (bicí) a J. P. Kallio (kytara, zpěv). Na kontě mají 17 let a 5 alb, jejich žánr je současná irská lidová hudba smíchaná s rockem. Koncertují v Německu, Belgii, Francii, Itálii, Rakousku, Finsku a v České republice, kde je už 10 let můžete vídat na Keltské noci. Zvláště technická dokonalost a originalita hry Raye MacCormaca slibují velký zážitek.

irsky vecer sliotar

Těším se tedy na vás 24. 7. ve Vagonu. Irská hudba není jen pro milovníky Irska, ale pro všechny, kdo mají rádi dobrou atmosféru a kvalitní umění. Takže žádné výmluvy, žádné strachy z neznáma a vyrazte si užít prázdninový večer jednou trochu jinak. Nechme se překvapit, co nám česko-irské spojení přinese zajímavého.

Autor foto Hakka Muggies: Jan Mudra, fotografie obou kapel volné přístupné na jejich facebooku
odkazy na rozhovory se skupinou Sliotar:
http://www.keltska-noc.cz/01_podstranky/sliotar.html
http://celticmusicfan.com/2012/06/26/j-p-kallo-and-the-music-of-sliotar-interview/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Josefem Vágnerem k novému CD a singlu

200rozRozhovor s Josefem Vágnerem o novém CD a singlu Nezapírám si můžete přečíst v tomto článku.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kluk v kopačkách o kamarádství, lumpárnách i fotbalu

Kluk v kopačkách 200

Mají vaše děti rády fotbal a občas si něco přečtou? Potom byste jim určitě měli pořídit knihu Kluk v kopačkách od Markéty Bolfové. Najdou v ní milý příběh o jednom chlapci, který má možná ...

Divadlo

Již za týden představí Balet Národního divadla v online premiéře pohádkový příběh Marcii Haydée Spící krasavice

BaletND 200Výpravný balet Spící krasavice hudebního skladatele Petra Iljiče Čajkovského a choreografa Mariuse Petipy měl původně premiéru na konci devatenáctého století v Petrohradě. Nyní vstupuje do repertoáru Baletu Národního divadla v choreografii legend...

Film

Konfident nás zklamat nemůže

altZlo plodí zlo, a o tom film je.

 

...