Saint Saviour své fanoušky nezklamala!

Saint Saviour své fanoušky nezklamala!

Tisk

V pátek 13. července 2012 navštívila Rock Café britská „spasitelka“ Saint Saviour.  Jejími předskokany byla kapela čtyř „zdivočelejch českejch mužskejch“ - Rara Avis!!!

 

 

Britská elektro-popová zpěvačka a skladatelka Becky Jones, vystupující pod uměleckým jménem Saint Saviour, přijela představit svoji současnou tvorbu do Prahy. V roce 2003 se přestěhovala do Londýna, aby tam mohla rozvíjet svoji hudební kariéru, při každodenním ranním běhu míjela ceduli „St. Saviour Dock“ v malých docích v Londýně. Název si proto osvojila jako své umělecké jméno.

Saint Saviour vystupovala, dříve než se rozhodla dát se na dráhu sólistky, například s RGBs, Hurts nebo Groove Armada. Její hlas bývá často přirovnáván k Sinéad O’Connor, Kate Bush či Elisabeth Fraser. Sympatické dámě s fantaskním hlasem vybrali pořadatelé jako předskokany objev roku, kapelu Rara Avis.

alt


Rara Avis nejsou žádnými nováčky, na kontě již mají kritikou opěvované album The Portrait, právě vydané album Expectations a mnoho koncertů, předskakovali například britským The Subways, nebo již výše zmiňovaným Hurts.

Obě kapely nám, návštěvníkům,  nachystaly opravdu zajímavý zážitek, sice v temném hudebním sále Rock Café, kde vládlo vedro, nedýchatelný vzduch  i nadměrný hluk z kapel, ale zato s vynikající atmosférou jak ze strany účinkujících, tak i přihlížejících, těch mírně se pohupujících i těch strnule postávajících, mnohdy s hořící cigaretou a s nezbytným pitím v ruce.  

alt

Vystoupení Saint Saviour v Rock Café  mělo styl a její hudba byla dynamická, experimentální a skvěle se poslouchala – celé vzezření a aura černovlasé a tento večer stále bosé Saint Saviour jí dodávaly magnetickou sílu. Zejména mne, jako redaktorku s více křížky, zaujala její taneční, rytmická kreace. Je velmi pohybově zdatná  a mnohé její taneční pohyby byly pro mě novinkou. Saint Saviour  v Rock Café byla prostě jako gumová panenka, a také nás tak, nejen mě, patřičně na parketě roztančila  a nakazila svou bezprostřední, radostnou náladou a svou nehranou přirozeností.  Dlouhotrvající potlesk ji vůbec nechtěl z pódia pustit domů, a nechtěli jsme se smířit s tím, že už se blíží půlnoc, kdy i zpěvačka takového kalibru má nárok na svůj odpočinek.  A v duchu, ploužíce se do barů nebo spěchajíce na metro, jsme doufali a doufáme, že nás „spasitelka“ opět někdy spasí svou návštěvou a svým zářným zjevem i svým zpěvem. Mohla by vystupovat totiž například i v Lucerně, na jejím vystoupení by to jistě nic neubralo, ba naopak.

alt

Saint Saviour vydala nedávno své druhé EP se zajímavým názvem SUUKEI (v japonské kanji je to symbol pro úctu), na který narazila při spolupráci na jedné knize, kterou prodávala na podporu japonského neštěstí tsunami, které se odehrálo v roce 2011. Její tvorba obsahuje originální skladby i covery, které jsou, díky užité kreativitě, hodnoceny velmi pozitivně i kritiky. Jedna z jejích skladeb, This Ain’t no Hymn, byla použita jako titulní skladba v traileru v novém thrilleru Gerarda Naranja, Miss Bala.

alt


Zdroj foto: Rock Café a saintsaviour.co.uk


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Prostě jsme psali a hledali nová témata,“ vzpomíná na vznik lekavých povídek Zuby nehty Jiří Holub

Zuby nehty 200Po pěti letech opět vyšly Zuby nehty – lekavé povídky autorů sdružujících se v tvůrčí skupině Hlava nehlava. Aktuální vydání má nové ilustrace, nové dvě povídky, naopak jedna schází. I po nějaké době Zuby n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kam až může dotančit bláznovství?


cekani na bojanglese200Nakladatelství Plus v červnu obohatilo knižní pulty o titul Čekání na Bojanglese, rozvernou literární prvotinu začínajícího francouzského autora Oliviera Bourdeauta (*1980). Jedná se o román, který ve Francii zaznamen...

Divadlo

Ústecké baletní úlety

LBperexSólista ústeckého baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu Vladimír Gončarov má na svém kontě již pěknou řádku hlavních mužských rolí v nejrůznějších baletních kusech. Nedávno učinil odklon ze zaběhnutých ste...

Film

Soukromé drama Harryho dcer
ImageLetošní silné mrazy snad už konečně polevily. Přesto je od 15. února do 19. února ve třech českých kinech pořádně chladno. Severská filmová zima zavítá do pražského Atlasu, brněnského Artu a do Ostravy. Středeční zahájení bylo ve znamení skutečně stu...