Dámy a pánové, je libo hity Queen ve swingové podobě?

Dámy a pánové, je libo hity Queen ve swingové podobě?

Tisk

pirate swing band hity queenKapele s českými kořeny se podařilo něco v našich končinách dosud nevídaného. Hudebnímu projektu Pirate Swing Band Jiřího Ševčíka z Pardubic se splnil sen, na který musí být právem hrdý. Po dlouhém vyjednávání s managementem kapely Queen, jim byla udělena licence na ucelený albový projekt kompletně přearanžovaných písní této slavné čtveřice.

 

Čeští muzikanti se tak hrdě postavili vedle londýnské Královské filharmonie, která dosud jako jediná na přearanžované písně vlastní licenci. Pirate Swing Band loni zvítězil v tendru na „Leeading musical act“ v rámci speciální party k 40. letům Queen a nedožitým 65. narozeninám Freddieho Mercuryhove švýcarském Montreux, kde legendární skupina nahrávala svá alba a kde Mercury žil.

Jejich vystoupení před několika tisíci lidí z celého světa sklidilo mimořádný ohlas. „Ohlas byl tak obrovský, že si lidé z kanceláře skupiny Queen okamžitě vyžádali live záznam koncertu a nabídli nám, že když tento swing/Queen repertoár natočíme na studiové CD, postarají se o jeho distribuci v zahraničí a projekt podpoří,“ prozradil portálu Kultura21.cz frontman kapely Jiří Ševčík.

pirate swing band

Slovy chvály nešetřil ani legendární Brian May, který na adresu Jiřího Ševčíka vzkázal toto. „Ševčík je něco mezi Frankem Sinatrou, Michaelem Bublé ve spojitosti s Queen. Myšlenka swingové podoby je naprosto úžasná.“

Pochvalně se na adresu hudebníků z Pardubic vyjádřila i Freddieho sestra, Kashmira Cooke. „Ihned v Montreux  jsme dostali nabídky na účinkování ve čtyřech zemích, reportáže o nás odvysílaly téměř všechny tuzemské televize a speciální reportáž dokonce natočila i americká CNN International,“ líčí Jiří Ševčík.

pirate swing band brian may

Už v září se uskuteční v Pardubicích oficiální křest nového CD We Will Swing You a pokřtít ho přislíbili Karel Gott a Felix Slováček. Současně se na křestu nového CD odehraje i kinopremiéra časosběrného dokumentárního filmu o kapele od režiséra Jiřího Flídra. Podle prozatímních informací se objeví také zástupci samotných Queen. Část nákladu si vyžádala do Británie právě kancelář Queen a zájem projevily i další zahraniční subjekty.

pirate swing band karel gott

Audio záznam celého koncertu z Montreux najdete na odkazu http://soundcloud.com/jiri-sevcik-1/sets/jiri-sevcik-pirate-swing-band/

"We Will Swing You!"
Interpret: Jiří Ševčík + PIRATE SWING Band                                  
Vydavatel: ART STORM CZ s.r.o. ,
na základě exkluzivní licence od EMI Music Publishing Ltd. / Queen Music Ltd.
Termín vydání: Září 2012
 
Tracklist:
 
I Was Born To Love You
Livin‘ On My Own
Dreamer's Ball
I Want To Break Free
You Don’t Fool Me
I’m Going Slightly Mad
Bohemian Rhapsody
Radio Ga-Ga
We Will Rock You
Friends Will Be Friends
We Are The Champions

Ukázky z alba zde: http://soundcloud.com/jiri-sevcik-1/sets/jiri-sevcik-pirate-swing/
Více info zde: jirisevcik.com

pirate swing band hity queen

Zdroj foto: jirisevcik.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nejkrásnější výlety na tajemná místa

vylety perexV květnu vydalo nakladatelství Universum další ze své edice Rodinné toulky - Nejkrásnější výlety, tentokráte se zaměřili na tajemná místa. Jelikož se blíží prázdniny a počasí láká na výlety a objevování neokoukaných míst v naší malebné zemičc...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Vyšly vybrané texty filmové kritičky Galiny Kopaněvové

Spatrit-a-napsatHned úvodem by rád vyjasnil: Galina Kopaněvová (1931-2012) není Ruska, narodila se v Kolíně české matce (byť v Rusku narozené) a ruskému emigrantu, takže by měla být psána právě takto (a sama se tak skutečně podepisovala). Pr...