ZPĚVAČKA KAMILA NÝVLTOVÁ MÁ NOVOU VÁNOČNÍ PÍSEŇ

ZPĚVAČKA KAMILA NÝVLTOVÁ MÁ NOVOU VÁNOČNÍ PÍSEŇ

Tisk

kamila nyvltova ave mariaZpěvačka Kamila Nývltová natočila novou vánoční píseň. Ave Maria je zpěvaččinou první vánoční písní a se stejnojmennou skladbou, jejíž nejznámější českou interpretkou je Lucie Bílá, nemá vůbec nic společného.



„Letos jsem slavila Vánoce trochu s předstihem, na konci října jsem se zavřela do studia Dana Hádla a natočila svůj nový song „Ave Maria“ s krásným vánočním textem, který mi k písni napsala Petra Cvrkalová. Když jsem spustila první tóny, začaly padat první sněhové vločky a pak už ta představa a pocit, že Vánoce jsou za dveřmi, mi dodaly tu správnou náladu na nazpívání vánočního songu. A když si Dan nasadil sobí parohy, bylo to naprosto dokonalé. A moje vánoční Ave Maria je na světě,“ neskrývá nadšení Kamila Nývltová.

Píseň Ave Maria je doslova „nakažlivá“, má krásnou jímavou melodii a překrásný český text. Kamila je stále v plné práci, od října ztvárňuje titulní roli Aidy ve stejnojmenném muzikálu v Hudebním divadle Karlín, s fotografkou Lenkou Hatašovou nafotily nové promo fotky. Dále mladá zpěvačka natáčí videoklip se Zdeňkem Podhůrským pro podporu charitativního projektu „Dobrá naděje“ a chystá se na vánoční koncerty, které bude mít nejen v Praze (17. 12. Divadlo Broadway), ale i třeba v Mostě a Sokolově (13. 12. Březová u Sokolova)…

kamila nyvltova ave maria

Co ale zpěvačku v prosinci nemine, je velké vánoční pečení, protože Kamila má velkou vášeň a tou je právě pečení všelijakých dobrot, dortů, buchet, koláčů apředevším cukroví. O loňských Vánocích napekla ke dvěma domácím vánočkám 22 druhů rozličného cukroví. Letos by chtěla svůj „osobák“ pokořit. Dáme vědět.

kamila nyvltova ave maria

Zdroj foto: ArtPresto


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem do dobrého týmu, to je důležité, říká Pavel Sedláček

sedlacek perex fotoO současné situaci v kultuře především v Domě kultury v Kroměříž vypráví v následujícím rozhovoru Mgr. Pavel Sedláček, který je ředitelem této instituce dva roky. „Především do mých představ a práce zásadně zasáhla covidová d...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mějte i vy bezodpadovou domácnost

moje zero waste 200V nakladatelství Esence začali poslední dobou vydávat knihy malého formátu plné zajímavých a poučných informací. Jednou z nich je Moje zero-waste kuchyně obsahující jednoduchý návod, jak neplýtvat jídlem.

...

Divadlo

Jak si vedli němečtí divadelníci v Praze?

az k horkemu konci divadloAspoň trochu vstoupila do povědomí ta skutečnost, že v meziválečné Praze kvetlo dvojjazyčné písemnictví, české a německé (přesněji německo-židovské), velké zjevy jako Franz Kafka se již dávno staly nedílnou součástí pr...

Film

Colette mezi sexuálním násilím a něžnou láskou

200filmPrózy Arnošta Lustiga, zpodobňující rozličné podoby holocaustu i jeho následků, už několikrát posloužily jako námět pro film (Démanty noci, Dita Saxová, Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou, v televizi Modrý den). Nejnověji se mezi ně zařadila Colette. Lust...