Eugen Vizváry pokrstil debutový album

Eugen Vizváry pokrstil debutový album

Tisk

vizvary partOne perexV bratislavskom Ateliéri Babylon 12. apríla pokrstil svoj debutový album klavirista, skladateľ a producent Eugen Vizváry. Priestory Babylonu boli preplnené a už v prvých piesňach bolo vidieť spokojnosť na tvári fanúšikov, čo neskôr vyjadrili aj svojím búrlivým potleskom.

 

 


Na predstavenie albumu si prizval bubeníkov Martina Valihoru a Dávid Hodeka, basgitaristov Oskara Rózsa, Juraja Grigláka, Roberta Vizváriho, gitaristu Michala Bugala, vibrafonistu Štefana Bugala, saxofonistu Rada Tariška a speváčku Anitu Soul. Z niekoľkých Eugenových slov bolo cítiť, že miluje hudbu a znamená v jeho živote veľa. „Hudobná sloboda je pre mňa veľmi dôležitá, preto som si vybral tých najslobodnejších hudobníkov,“ komentuje atraktívnu zostavu Vizváry. Sedem autorských skladieb, sedem osobných príbehov. Tvorba albumu pochádza z jeho zážitkov v roku 2013. Dôraz v ňom kladie na emócie. Dúfa, že nimi osloví aj poslucháčov, ktorý dávajú prednosť inému štýlu.

Vznik jeho albumu je zaujímavý nielen tým, že dozrieval päť rokov a správnym načasovaním, ale aj príjemným prepojením hudobných žánrov. „Dostal som pocit, že je správny čas na môj debut, prišiel až teraz. V uplynulých rokoch som zložil veľké množstvo skladieb, no pri nahrávaní Part One som ich odložil bokom. Skladby, ktoré sa na ňom nakoniec objavili vznikali v krátkom období pred nahrávaním. Išlo mi predovšetkým o spirit a spontánnosť,“ informoval o vzniku tridsaťšesť ročný hudobník Eugen Vizváry.

Na tento večer sa fanúšikovia tešili už dlho predtým, nechceli si nechať ujsť krst albumu Eugena Vizváryho a vypočuť si úspešného amerického basgitaristu Braylon Lacy a bubeníka Chris Dave. Práve s jeho skupinou The Drumhedz sa Vizváryho zostava po bratislavskomkoncerte vydá na krátke ale intenzívne turné.

Eugen Vizváry, narodil sa v r. 1977 v Bratislave, Slovensko. Pochádza z hudobníckej rodiny. Absolvoval ĽŠU v Bratislave, hru na klavíry. Počas štúdia sa zúčastnil na viacerých klavírnych súťažiach s popredným miestnením. Navštevoval súkromné štúdium hry na klavír v Budapešti, so zameraním na jazz. Zakladateľ skupiny Chorea minor, s ktorou sa prezentuje na rôznych jazzových súťažiach. Člen skupiny DIDI BAND pod vedením svojho brata Ernesta Vizváryho s ktorou pôsobí na lodiach ako, tt-line – Nils Holgerson, Viking line a rôznych kluboch v Európe. Patrí k najvyhľadávanejším klaviristom v Slovenskej a Českej Republike. Jeho hudobná činnosť spočíva v práci v hudobných štúdiach, komponovaním, aranžovaním, pôsobí ako producent a doprevádza popredných Slovenských a Českých umelcov. Účinkuje v rôznych Televíznych Show’s.

Nástroje:  Klavír, Basgitara Hudobné
Žánre:  Jazz, Funky, Fusion, Rock, Pop, Hip-Hop, R&B, Country, Classic
Ďalšie oblasti umeleckého pôsobenia:  Kompozícia, aranžovanie, produkcia

Eugen Vizváry/ Part One

vizvary partOne

Zdroj doplňujících informací: http://eugenvizvary.com/sk/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Vittoriem Franceschim, autorem hry Úsměv Dafné

vittorio Franceschi usmev dafne200Byl jste už někdy předtím v Praze? Jak se vám tady líbí?

Byl jsem tady opravdu jen na skok koncem 70. let minulého století. Zastavili jsme se tu na ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Šest krát dva obětí šíleného psychopata

šestkrátdvaPoslední dobou si potrpím na severské krimi. Tentokrát se mi do rukou dostala kniha švédského autora Arneho Dahla Šest krát dva. Nejsem sice v tomto směru žádný odborník, ale i tak si troufám tvrdit, že mezi ohromným množstvím knih stejného žánru...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Dovolená v protektorátu (TV pořad)

Protektorat 200Ve středu 6. května  se konala v pražské kavárně Campus novinářská projekce k novému typu Cross žánru Situační drama s názvem Dovolená v protektorátu od tvůrců České televize. Přítomní byli nejen autorka projektu, scénáristka Zora Cejnkov...