Rychlé recepty pro nejmenší děti

Rychlé recepty pro nejmenší děti

Tisk

rychle a snadne recepty batolataPomenší, výtvarně pěkně řešená knížka je další z řady kuchařek, kterou napsala Annabel Karmel, přezdívaná „guru dětských pokrmů“. Autorka je matkou tří dětí, což ji nepochybně přivedlo k vymyšlení a vyzkoušení řady chutných receptů. Doposud napsala 22 knih, z nichž v Česku vydalo nakladatelství Anag s.r.o. knihy Vaříme pro kojence a batolata, Super Recepty pro kojence a nejmenší děti, 100 nejlepších těstovinových pokrmů a nyní Rychlé a snadné recepty pro kojence a batolata.

Kromě psaní knih se věnuje tvorbě pomůcek pro přípravu jídel pro děti Make It Easy. Vytvořila mnoho chlazených pokrmů řady Eat Fussy, která patří k nejprodávanějším hotovým jídlům pro děti. Vytvořila vlastní kolekci kuchyňského vybavení pro začínající mladé šéfkuchaře. Má svou vlastní webovou stránku www.annabelkarmel.com a svůj TV seriál Annabelina kuchyně. Atd., atd. V roce 2006 obdržela titul MBE za vynikající práci v oblasti dětské výživy.

Téma knihy Rychlé a snadné recepty pro kojence a batolata se točí kolem nejmenších dětí v době, kdy začínají jíst své první pokrmy a seznamují se s rozmanitými chutěmi. Jak v té době dosáhnout toho, aby byly děti ochotny pokrm ochutnat a bez zbytečného přemlouvání sníst? To je oříšek, který musí rozlousknout všechny maminky. Annabel Karmel ve své knize radí, jak bez stresu připravit vhodné pokrmy, díky nimž děti prospívají, jsou zdravé a šťastné. Co více si přát?
V knížce autorka představuje výběr 100 nejlepších jídel, které lze připravit za několik minut. Recepty jsou rozděleny sedmi oddílů, které evokují rychlost přípravy: Šup šup pyré a Finger food, „Pronto“ těstoviny, Rychlé ryby, Expres kuře, Maso za minutku, Zeleninové rychlovky a Dezerty „raz dva“. U každého receptu jsou přehledně uvedeny potřebné přísady, postup a doba trvání přípravy pokrmu a informace o tom, zda je pokrm vhodný k zamrazení. Vše je dokumentováno pečlivě zvolenými fotografiemi, u kterých se Vám (a doufejme, že i Vašim dětem) snadno začnou sbíhat sliny. Na závěr knihy je uveden seznam abecedně řazených receptů podle jednotlivých kapitol. Zájemce si tak snadno a rychle vyhledá požadovaný recept.
Vyzkoušela jsem mnohé recepty a musím říci, že chutnaly nejen dětem, ale i dospělým. Ani jeden recept mě nezklamal. Doba vaření se pohybuje od pěti minut do jedné hodiny. Mnoho receptů je velmi jednoduchých a zabere pouhých pět minut. Zvládne je i naprostý začátečník, který se bojí, že by připálil i čaj.

Knížka se mi moc líbí a mohu ji s čistým svědomím doporučit všem rodičům nejmenších dětí pro inspiraci a pro radost.

www.anag.cz

Hodnocení: 100 %

Rychlé a snadné recepty pro kojence a batolata. 100 nejlepších jídel, která připravíte za pár minut (z anglického originálu Top 100 Meals in Minutes)

Batolata rychle a snadne recepty

Autor: Annabel Karmel
Přeložila: Růžena Pokorná
Žánr: kuchařky
Nakladatelství: ANAG, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 152
Zdroj foto: ANAG, s.r.o.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ježíš je mou největší srdcovkou, říká textař a libretista Michael Prostějovský

michael perex 1
I když je autorem textů k mnoha starším hitům, v posledních letech zazářil Michael Prostějovský především jako libretista světových muzikálů, které se v Česku hrají. Tím prvním byl Jesus Christ Superstar, ale přebásnil do češtin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vrhněte se s Janem Rádlem do vod První republiky

Inspektor Radl 200Mladý novinář Marek Skřipský přichází s originální retro kriminálkou, která se odehrává v období mezi první a druhou světovou válkou. Kniha Případy inspektora rádla vyšla v nakladatelství Moba. Období První republiky přitahuje i po ...


Literatura

Když země vydává svědectví dávných zločinů a dvířka minulosti nejdou pořádně otevřít

May perexSouostroví Vnějších Hebrid je kousek země, k němuž sedí nejlépe přívlastek drsná. A jakoby drsné podnebí formovalo charaktery obyvatel ostrovů, jakoby severní vichry přivály pohnuté osudy lidí. Přes to všechno ale souos...

Divadlo

Může půl promile alkoholu zajistit šťastnější život?

Chlast perexMartin (Petr Stach), učitel dějepisu, Nikolaj (Jacob Erftemeijer), učitel psychologie, Peter (Tomáš Petřík), učitel hudby, a Tommy (Robert Jasków), učitel tělocviku, již dávno rezignovali na své plány a sny. Doběhlo je vyhoření.

...

Film

Camino na kolečkách

camino1Přijala jsem pozvání na novinářskou projekci dokumentárního filmu Camino na kolečkách. Šla jsem tam částí ze zvědavosti a částí z úcty k lidem, kteří dokážou cokoli navzdory svému handicapu. Věděla jsem jen, že hlavní hrdina trpí roztroušenou sklerózou (znám několik lidí s to...