Mýty 6: Domovina

Mýty 6: Domovina

Tisk

myty 200Další komiks, na který se nemusí zapomenout, je kniha Mýty 6: Domovina. Je to už 34. – 41. část komplexního seriálu o mýtických postavách v Mýtově, v Hollywoodu a dávné Domovině.

 


Komiks je součástí velkého komplexního světa, kde se pohádka střetává s reálným prostředím. Hlavními postavami jsou nejslavnější pohádkové postavy napříč celými pohádkovými knížkami. Od pohádek, které znali naši pra pra… až po moderní pohádky z minulého století. Od klasické Červené karkulky po Baghiru  z Knih džunglí.
Každý ze sedmi sešitů, který je součástí knihy Mýty: Domovina, má svůj vlastní příběh, svoji hlavní postavu a až po přečtení všech částí do sebe vše postupně zapadá jako skládačka. Opravdu mě láká si pořídit předchozí komiksy, abych se dozvěděl i více o tajemných osobách a o vzájemné provázanosti všech postav.

Myty1


Tvůrci Bill Willignam, Mark Buckingham, David Hahn a Steve Leialoha mají své postavy naprosto v krvi, příběhy jsou záživné a postupně odhalujeme jejich minulost i budoucnost, protože se děj v každé kapitole přesouvá sem do minulosti, tam do budoucnosti.
Animace má svůj styl, každý autor má svoje charakteristické vedení linek, a tak si určitě po přečtení i dalších knih z této série časem i bez podrobného studování autorů uvědomím, kdo každou jednotlivou kapitolu nakreslil. České texty v komiksu nejsou pro malé děti, občas se objeví i hrubé slovo, které má své opodstatnění. Je to adekvátní s kresbami, protože i obrazy jsou občas plné krve a sekání hlav.  Není od věci, že se i na zadním obalu píše, že je tento komiks pouze pro dospělé čtenáře, protože s dětskou pohádkovou naivitou, kde vždy zvítězí dobro nad zlem, má dílo pramálo společné. Kdyby se ke knize dítě navyklé na pohádky, kde vystupují jeho oblíbené postavy, dostalo a přečetlo si ji, tak by ztratilo svoji dětskou duši a začalo mít děsivé sny a následně se ptát, proč jsou její pohádkové postavy tak zlé.

Myty3


Je dobré, že je kniha komiksu součástí celého velkého seriálu. Dospělí lidé, kteří mají rádi odlehčené čtení obrázků s texty, si najdou své oblíbené. Určitě si koupí další části kolekce, aby se dozvěděli o provázanosti jednotlivých postav. Každý má taky svého hrdinu z dětství z pohádek a z mnoha postav, které jsou v těchto sešitech, si vzpomene na vyprávění svých rodičů. Bude si číst jejich moderní životy ve světě reality a mýtického prostoru.

S autorem recenze můžete diskutovat na jeho Twitteru
(https://twitter.com/SimcaJB)


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Scarlett Wilkovou na řecké téma

Scarlett Wilkova200SCARLETT WILKOVÁ se narodila se v Ostravě, ale lidé si často myslí, že je cizinka, protože jim její jméno připadá zvláštní. Wilková je však běžné polské jméno – na Ostravsku je polských jmen hodně – a Scarlett proto, že její maminka ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mistrovství světa ve famfrpále aneb je Harry Potter zpět?

potter 200Všichni si jistě vzpomínáte na oblíbenou postavu obrýleného čaroděje s jizvou ve tvaru blesku na čele. Chtěli byste se dozvědět, co dělá Harry Potter a jeho přátelé z Brumbálovy armády v roce 2014? Výstřední novinářka Rita Holoubkov...


Literatura

Kniha, která potěší každého knihomola

brokenwheel  200Kniha o knihách? To je snad sen, ne? Ale ne, Katarina Bivaldová se do takového projektu pustila. Nechala prožít svou hrdinku Saru, co by asi chtěl zažít každý zapálený knihomol, který je také ale zároveň beznadějný romantik. Brněnsk...

Divadlo

Komedie Davida Gieselmanna poukazuje vtipným ironickým tónem i na problematiku chování dnešních mladých

kuchta 200Na jevišti Divadla U22 v Praze 10 – Uhříněves proběhne v pátek 11. října v 19.30 hodin premiéra inscenace O klucích aneb Jsem kuchta! Hru německého autora Davida Giesselmanna přeložila Anežka Rusevová a v dramaturgii Fillipa Bařiny režíruje Roman U...

Film

Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku
ImageDistribuční společnost Intersonic připravila pro malé diváky DVD s oblíbeným animovaným seriálem Malí Nezbedové (v originálu The Backyardigans). Nyní jsou na pultech obchodů k dispozici již dvě DVD se šesti...