Pozor na chyby, přichází Korektor!

Pozor na chyby, přichází Korektor!

Tisk

korektor 200Důvěru v lidstvo dal do zastavárny a peníze za ni propil, ve znaku má škodolibost a sarkasmus je pro něj univerzální odpověď na všechno. Ano, to je cynický korektor, který své poznatky z opravování cizích paskvilů, rady i názory na život sděluje světu prostřednictvím stejnojmenného stripového komiksu.

Toto je část předmluvy malé brožované knížky se žlutým přebalem s názvem Korektor. Nachází se v ní 140 stripů o třech oknech, ve kterých figuruje tento asociální, upřímný a sarkastický korektor – Vilém Koubek. Kniha je vyústěním vydávání těchto stripů na webových stránkách a také na facebookové stránce, která má nyní přes patnáct tisíc fanoušků.

Autorkou obrázků je Jana Kiliánová, která je zodpovědná za jedinečný styl. Grafika stripů je jednoduchá – na všech třech stripech je Vilémův obličej. Mění se hlavně mimika a různé detaily. Je však velmi zajímavé tyto rozdíly vnímat, a na druhou stranu není čtenář příliš rozptylován od textu.

korektor 22

Jak název vypovídá, většina stripů je o chybách, textech a psaní, ale některé jsou i ze života. Navíc vždy dokážou takzvaně zatnout do živého. Obzvlášť ti, kdo měli kdy co do činění s opravováním nebo psaním nejrůznějších textů, se v komiksech musí najít. Navíc na Korektorův styl humoru i života si člověk brzy navykne a knihu tak zhltne jako malinu.

A proč se vyplatí mít knihu doma, když vše najdete i na internetu? Kromě materialistického pocitu a možnosti do knihy kdykoliv nahlédnout je zde pár věcí navíc. Například graficky působivé bonusy a speciály (Korektor jako žena), komiksy ze života autorů, vyřazené stripy a také autorské poznámky.

korektor 80

Vilém Koubek pracuje jako videoherní žurnalista a k tomu provozuje editorskou a korektorskou činnost. Podílel a podílí se na tvorbě obsahu pro televizi i časopis. Ve volném čase rád sleduje filmy a seriály, poslouchá hudbu nebo čte knihy. Žije hlavně na internetu a okolní svět by nejraději viděl hořet.

Jana Kilianová se živí jako grafička a ilustrátorka, vlastní internetový obchod a herní web. Také píše videoherní recenze. Miluje videohry, deskové hry, filmy, seriály a anime. Naopak nenávidí lidskou hloupost a fronty u pokladen.

Název: Korektor
Autor: Vilém Koubek, Jana Kilianová
Žánr: komiks o chybách a o životě
Nakladatelství: Plus
Rok vydání: 2014
Počet stran: 112
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto: http://korektor.the-comic.org/

www.nakladatelstviplus.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Ještě žádné naše album není tak vymazlené.“

sto zvirat hraju na klavir v bordeluJedna z nejlepších tuzemských ska kapel Sto zvířat vydala 1. září novou desku s názvem Hraju na klavír v bordelu. V rozhovoru si o ní můžete přečíst spoustu zajímavostí z pera hudebníka ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zjistěte, co je to Podzimní boogie-woogie

podzimni boogie woogie 200V listopadu vyšla u nakladatelství Pointa detektivní novela Podzimní boogie-woogie, ve které si brněnský autor Jan Švancara pohrává s žánrem noir – a jde mu to výborně! Příště prosím nebát se víc rozepsát. A já pevn...


Literatura

Will Bowen: Příběhy štěstí

pribehy stesti 200Čtěme, vnímejme, a přemýšlejme nad tím, co se tu laskavě a tiše nabízí v příbězích… a tak můžete přijít k různým zjištěním…

...

Divadlo

Kočár plný neřesti i ctnosti

valmont 200Láska k jedné osobě na celý život a věrnost k tomu? Pro vyznavače volnomyšlenkářství je tato životní filozofie naprosto nepřípustná. Libertinové se právě naopak velmi rádi pouští nejen do neřízených sexuálních dobrodružstvích, ale také do milostný...

Film

Pohroma na oběžné dráze

200filmFilmů zasazených do vesmírného prostoru vznikla dlouhá řada, avšak Gravitace (2013) patří mezi ty, řekněme, pojednané s téměř dokumentaristickou věrohodností. Vyznačuje se bezmála reportážní věcností. Dokonce ji můžeme považovat za takřka "domáckou", prot...