Co je tvoje, je i moje: Román o tom, že nic není černobílé

Co je tvoje, je i moje: Román o tom, že nic není černobílé

Tisk

coje 200Ostravské nakladatelství Domino asi není potřeba nějak zvlášť představovat. Vzniklo v roce 1997 a na svém kontě má už stovky mezi čtenáři velmi oblíbených knih. Detektivkami a thrillery počínaje, čtením pro dospívající konče. Pokud je vaším šálkem čaje čtení pro ženy, pak určitě sáhněte po edici inteligentních románů. Vycházejí od roku 2012 a velké oblibě se těší u všech věkových kategorií. Až budete procházet seznam vydaných titulů, zcela jistě narazíte také na knihu Co je tvoje, je i moje. Jestliže se ji rozhodnete číst jako první, chybu určitě neuděláte.

 

 

Román vás seznámí se dvěma naprosto odlišnými sestrami – Susannou a Grace. Zatímco Grace je úspěšnou podnikatelkou, mající krásný viktoriánský dům a hodného manžela, Susanna žije životem tak trochu… No, řekněme divokým. Pracuje v americkém tetovacím salonu, a přestože peněž nemá zrovna nazbyt, užívá si každého dne. Její jedinou starostí je vydělat tolik, aby měla ten den co jíst. A že dluží na nájmu? To nevadí – příležitostný sex s majitelem domu to určitě smázne.

Sestry potkáváme v okamžiku, kdy se jejich (do té doby stereotypní) životy začnou radikálně měnit. Grace se dozví, že vinou léku, který před lety brala její matka na oddálení předčasného porodu, nemůže mít děti. Cílevědomé ženě se v tom okamžiku zhroutí svět – ale protože je to Grace (a ta přece vždycky vyhrává), začne okamžitě hledat řešení.

Susanna ztratí pevnou půdu pod nohama, když se úřady dozvědí o jejím ilegálním pobytu v zemi. Protože jí hrozí deportace, vrátí se do Anglie a náhle je zcela odkázána na svou sestru. Matka Susanny a Grace je totiž v kómatu a otec se svojí bohémskou dcerou nepromluvil už několik let.

Susanna  tedy žije v Graceině domě a jednou se zcela náhodou dozví, že její sestra nemůže mít děti. Naprosto spontánně se rozhodne jí pomoci a jejího potomka odnosit. Zprvu ryze přátelská služba obě sestry nebývale sblíží – zlom však nastane ve chvíli, kdy se Susanna rozhodne, že si dítě nechá…

coje 1


Musím říct, že román Co je tvoje, je i moje zcela splnil má očekávání – je to další naprosto skvělá kniha od Domina, která své edici rozhodně ostudu nedělá. Každá ze sester v knize má svůj prostor, takže budete mít dost času na to ujasnit si, komu vlastně takříkajíc fandit. Sama jsem se do poslední chvíle nemohla rozhodnout, kdo je mi sympatičtější. Grace byla praktická a věděla si rady (téměř) v každé situaci. Ale se Susannou zase byla zábava… líbila se mi její spontánnost a schopnost žít ze dne na den. Nic si nepřipouštěla a stále se snažila své sestře zavděčit…

Konec byl velmi překvapivý a mám pocit, že posledních několik stran jsem napětím ani nedýchala. Právě tohle je něco, co na téhle edici miluju… nikdy předem nevíte, co se bude dít a jak to skončí – závěr prostě nejde předvídat.
Sečteno a podtrženo – román Co je tvoje, je i moje všem vřele doporučuju. Kniha si ode mě bez problémů vysloužila 100 %.

Název: Co je tvoje, je i moje
Autor: Tess Stimson
Přeložila: Klára Šumová
Vydalo nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2013
Počet stran: 264
Hodnocení: 100 %

( 0 hlasů )

http://www.dominoknihy.cz/inteligentni-romany-pro-inteligentni-zeny/co-je-tvoje-je-i-moje



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Snažíme se pomáhat a udělat svět trochu lepším místem pro život

givt200Před nedávnem jsem se úplně náhodou seznámila se společností GIVT.cz. Ostatně, s přibývajícím věkem se mi potvrzuje, že nic se nestane náhodou a že různé skutečnosti mi zkříží cestu právě v tom okamžiku, kdy je jich zapotřebí.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Román o divokých devadesátých letech

Kšeftmani a pistolníci 200Devadesátá léta patří v poslední době mezi oblíbená témata. Když se pak nejen na knihu, ale libovolné dílo ještě přidá, že je podle skutečných událostí, měl by být úspěch zaručen.

...

Literatura

Každý by chtěl zažít perfektní rok

tvuj-perfektni-rok 200Nakladatelství Ikar přineslo na český trh knihu Tvůj perfektní rok s opravdu působivým zpracováním. Je toto dílo také perfektní?

 

...

Divadlo

Na podzim do divadla: A voda stoupá

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co se v podzimních měsícíchzejdete podívat. V listopadu si můžete vyrazit do Divadla Rokoko na komedii A voda stoupá.

...

Film

Matka v trapu v únoru v kinech

Matka v trapuPNový český film Matka v trapu vstoupí do kin 22.2. 2024. Snímek, který doprovází slogan: skorokomedie ze života, nabídne v hlavních rolích Petru Hřebíčkovou, Lenku Vlasákovou, Janu Švandovou, Jaroslava Plesla a řadu dalších oblíbených herců....