Dřív, než půjdem spát & O Hafíkovi, statečném pejskovi

Dřív, než půjdem spát & O Hafíkovi, statečném pejskovi

Tisk

o hafikovi200Snad každé dítě potěší malý dárek v podobě knížky, díky které prožije mnoho zábavy a dozví se i něco nového. Začněme těmi nejmenšími a podívejme se na dvě nové dětské knihy - Dřív, než půjdem spát a O Hafíkovi, statečném pejskovi.

 

 

Nová kniha Petra Wagnera pro děti již od dvou let Dřív, než půjdem spát, obsahuje celkem dvanáct překrásných čtyřverší bohatě doplněná neméně úchvatnými ilustracemi Ilony Komárkové.

Na každé dvojstránce naleznete ilustraci jedné zvířecí rodinky, která je doplněna krátkou tematickou básničkou. Jednoduché, ale přitom velice poutavé verše jistě zaujmou každé dítě! Velice oceňuji zejména styl ilustrací, které nejsou nikterak výrazné, aby děti rušily, a právě z toho důvodu se hodí právě na chvíle, kdy je čas jít spát.

o hafikovi

V knize se můžete seznámit s uspávacími rituály lišek, ježků, veverek, ale například i netopýrů. Každá dvojstránka je navíc doplněna o detail berušky – najdete je všechny? 

Druhou knihou, kterou bych vám dnes ráda představila, je kniha Heleny Vrábkové – O Hafíkovi, statečném pejskovi. Obsahuje sedm krátkých pohádek na každý den v týdnu. Díky nim se můžeme s Hafíkem seznámit již od jeho štěněcího věku.

Důležitou součástí jsou ilustrace Nely Korbelové, které doplňují veškeré příběhy – o tom, jak se Hafík přestěhoval k novému páníčkovi, jak vyhrál závod, ale i o tom, jak ukázal svou statečnost a zachránil tonoucího. Ale nemyslete si, Hafík je i pěkný rošťák, který neustále někam utíká a poznává tak svět, který ho obklopuje. V jedné z kapitol se dozvídáme i to, jak slavil Vánoce.

Příběhy jsou poměrně krátké a psané srozumitelnou formou, takže je možné je číst již dětem předškolního věku. Díky větším písmenům se později hodí i dětem, které se učí číst.

o hafikovi 2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arogance u mého focení nemá žádnou šanci

Spingl 200Davida Spingla (29) uchvátilo focení již při studiu na střední škole. Se svými kolegy se spolupodílí na projektu „Proč ne...?“, ve kterém fotí zajímavé tváře neznámých lidí na ulici. Tématem jeho nynějšího focení je „street swag“. Čím ho modelka zauj...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Encyklopedie technik přežití

encyklopedie technik preziti 200V srpnu vyšla u nakladatelství universum encyklopedie pro každého zálesáka, vojáka či dobrodruha Encyklopedie technik přežití. Že jde opravdu o vytuněný kousek dokazuje i fakt, že jde již o druhé vydání té...


Literatura

Co na to říct, Johne Irvingu

ulice zahadnych tajemstvi 200Svět podle Garpa – první Irvingův román, který mě naprosto ohromil, už když jsem byla náctiletá. Rok vdovou nebo zřejmě nejslavnější Pravidla moštárny na sebe dlouho nenechaly čekat. John Irving, americký spisov...

Divadlo

Premiéra muzikálu MATILDA v Brně

Matilda vizualAutor předlohy úspěšného muzikálu, Roald Dahl (1916 – 1990) původem z norské rodiny, se narodil ve Walesu a zemřel v Británii. Z jeho rozsáhlé tvorby spisovatele a dramatika zůstává do dnešní doby světově známé a inscenované dílo, právě MATILDA...

Film

Nerozlučná tvůrčí dvojice Ken Loach a Paul Laverty obdrží v Karlových Varech cenu za celoživotní přínos filmovému umění

FFKV perexScenárista PAUL LAVERTY (*1957) a režisér KEN LOACH(*1936) zosobňují příklad pevně ukotvené umělecké dvojice, která se už patnáct let ideálně doplňuje: Laverty zajistí skvěle napsaný příběh, Loach se postará o jeho neméně skvělou realizaci, která...