Vydavatelství CPress se drží moderních trendů a tak vydalo knihu zaměřenou na bylinky z našich zahrad od zkušené farmářky z jižních Čech.
Kniha po úvodu seznamuje čtenáře s bylinkami obecně, zmiňuje zde zásady sběru nebo také významné bylináře a herbáře české historie i současnosti a dále se zabývá kuchyňskými bylinkami a také jejich zpracováním. Velmi důležitou částí knihy je sběračův rok určený ke sběru bylinek v přírodě a závěr patří netradičním receptům.
Část zaměřená na kuchyňské bylinky do květináče, truhlíky i do zahrady seznamuje čtenáře s nejčastějšími druhy bylinek jako je meduňka, šalvěj, bazalka nebo tymián. U každé rostlinky je stručný popis, použití v kuchyni a také v zahradě. K tomu nechybí různé recepty nebo tipy, takže se dozvíte vše potřebné.
Moc se mi líbí část Sběračův rok, který se může stát cenným plánovačem výletů do přírody. Jetel, přeslička, bříza,… je toho tolik, co je zdravé a dá se zpracovat. Stačí jen mít informace a nebát se toho. To platí i u receptů – já už mám teď chuť na taštičky s česnáčkem a špenátem nebo koprový koláč s hlívou.
Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky je malá příručka, ale je moc pěkná a plná zajímavých informací. Budu se k ní ráda vracet a zaujme čestné místo v mé knihovničce.

Autor: Petra Rubášová
Žánr: kuchařka, hobby
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2017
Počet stran:160
Hodnocení: 90 %
< Předchozí | Další > |
---|