Mrazivou hrůzu přináší kniha Paříž - Katakomby

Mrazivou hrůzu přináší kniha Paříž - Katakomby

Tisk

katakomby200Nakladatelství XYZ nás chce v září postrašit napínavou knihou Jeremyho Batese Paříž katakomby, ve které si bude muset nesourodá skupinka mladých sáhnout na samé dno, aby přežili. Podaří se jim to?

 

 

Jeremy Bates (* 1978) je kanadský autor, který přišel se zajímavým nápadem na sérii knih - a to Nejděsivější místa světa. V češtině zatím vyšel Les sebevrahů, ale v originále máme příběhy z Helltown v Ohiu a Ostrov panenek v Mexiku. Čtenáři navíc mohou spolupracovat interaktivně a podívat se na některá z těchto míst přes autorovy webovky – jeremybatesbooks.com.

Paříž není jen symbolem lásky a městem zamilovaných, dokáže nastavit i druhou tvář. Třeba když se chceme podívat na zoubek pařížským katakombám, jako naši protagonisté Will, Danièle, Rob a Pascal. Francouzi Pascal a Danièle by se daly zařadit mezi katafily, tedy lidi, kteří chodí do podzemí často a vyžívají se v tom. Američan Will a švagr Danièle Rob jdou do podzemí poprvé. A kdyby věděli, co je tam čeká, tak by svou zvědavost zatratili.

Bylo to naprosto neuvěřitelné panoráma výjevů smrti, ze kterého se točila hlava – zetlelé stehenní kosti, prasklé lebky, popraskané pánevní kosti a pohozené čelisti. Prázdné oční důlky vypadaly, jako kdyby zíraly přímo na vás. Byly tu všechny tvary a velikosti kostí a všechny byly kdysi součástí těl živých, dýchajících lidí. Řemeslníci i aristokrati, venkované i děti, revolucionáři i vojáci – teď už ale jenom anonymní individua, na která každý zapomněl, rozložená na kousky. Kosti v masovém hrobě. (str. 204)

Katakomby předkládají rychle plynoucí příběh, kde se hlavní vyprávění odehrává pouze ve 48 hodinách. Samozřejmě musíte počítat s různými flashbacky, abychom si představili hlavní postavy a jejich rozpoložení. Nejde samo o sobě o horor, ale o mrazivý napínavý příběh o přežití s nečekanou zápletkou. Knížka má spád a nechybí jí logika, takže se od ní jen tak neodtrhnete. Určitě ve mně probudila zájem o další autorovy knihy a to jak nápadem, psát o pozoruhodných místech, tak stylem autora. Určitě doporučuji všem, co mají zálibu v obskurních lokalitách!

katakomby

Název: Katakomby
Autor: Jeremy Bates
Žánr: horor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 448
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Hölzelová: Hvězdná obloha byla můj sen

200rKdyž se náctiletá holka zamiluje do antických mýtů a bájí, může se za řadu let stát, že je z ní vydavatelka a v rukou drží svůj ztělesněný sen. Svou vlastní knihu o mýtech a bájích inspirovanou hvězdnou oblohou. Jedinečné pojetí a strhující styl vyprávění. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Uhrančivý tanec podsvětím

Zoran Čirić hobo„Dýdžej“ Hobo je drsňák každým coulem, žije od mejdanu k mejdanu, svět má zalitý alkoholem a zakrytý dýmem z cigaret a jointů. Donedávna byl pouhým Zoxem a svou přezdívku Hobo používal jen v klubu, kde pouštěl hudbu....


Literatura

Megahrozby

megahrozby perex"Tíhneme k opakování stejných chyb." "Nikdo by neměl předstírat, že zná odpověď na tak složitý problém, jako je řízení hospodářské politiky", říká Nouriel Roubini, autor, jehož kritici posměšně nazývali "pan Katastrofa".

...

Divadlo

Vražedkyně nebo oběť?

lady macbeth z ujezdu perexMladá Kateřina vede na první pohled záviděníhodný život. Výhodný sňatek jí zabezpečil dobré společenské postavení, bohatství a pohodlí. Okradl ji však o její svobodu a vášnivou touhu žít naplno. Manžela víc ...

Film

Sedmý syn

sed perexČas se krátí a do českých kin se neúprosně blíží nový fantastický film Sedmý syn. Dílo dle knižní předlohy si na starosti vzal ruský režisér Sergej Bodrov, který je známý především díky filmům Kavkazský zajatec, či Nomád. Jak zvládl ukočírovat směsici...