Netradiční čtení nejen pro děti – Arina Evy Hölzelové

Netradiční čtení nejen pro děti – Arina Evy Hölzelové

Tisk

arina 200V listopadu si vydala autorka Eva Hölzelová novou knížku s poutavým názvem i obálkou Arina. Pokud vás zajímá česká literární krev a její směřování, určitě si na Arinu posviťte. Ačkoliv je kniha určena pro čtenáře od devíti let, určitě přinese radost i chvíle oddechu i dospělým čtenářům.

 

 


Eva Hölzelová je překladatelka technických textů a manuálů a psaní je pro ni formou odpočinku. Je autorkou knih Hvězdná obloha, Mimetičtí hadi a Milánek na zabití, vydavatelkou knih Co by se kovbojkám stávat nemělo Kamily Novákové a Vozík a vězení je pro každého Radky Zaciosové. Založila Literární net Sůvička. Pokud byste se rádi dověděli více, můžete si přečíst rozhovor s autorkou.

Atmosféru příběhu umocňují nádherné černobílé ilustrace, které má na svědomí Jana Vlková. Vlčího příběhu se chopila znamenitě a díky svému osobitému stylu mu vdechla další rozměr.

Arina je příběhem někde na pomezí pohádky, mýtu a cestě k dospělosti. Ačkoliv kniha nese název Arina, což je jméno mluvící vlčice, příběh byl zaměřen na mladého znetvořeného Adama, mladíka s čistým srdcem. Adama po narození nařídí otec shodit do rokle. Je však zachráněn a v souladu s přírodou ho vychovávají lesní víly, Valdény. Když však dosáhne věku 17 let, je na čase, aby se vydal na zkušenou do lesa a hlavně mezi lidi. Cestou narazí na vlčici Arinu, která se mu stane věrnou družkou, a provází ho při jeho dobrodružstvích. A těch je věru hodně.

Příběh považuji za pěkný a poučný a poměrně neokoukaný, ale pro čtenáře od devíti let to moc nevidím – na to má příliš postav a ještě více dějových odboček a celkově je to velmi zamotané. Přesto knihu doporučuji a jsem ráda, že i u nás dokáže vyjít tak zvláštní a poutavá kniha s tak nádhernými ilustracemi.

arina

Název: Arina
Autor: Eva Hölzelová
Ilustrace: Jana Vlková
Žánr: dobrodružná literatura
Nakladatelství: Eva Hölzelová
Rok vydání: 2017, brožovaná
Počet stran: 168
Hodnocení: 75 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klasnová: „Spojilo se nespojitelné, proto vznikly problémy.“

klasnova katerinaSloučením Národního divadla a Státní opery Praha došlo, podle slov členky sněmovního podvýboru pro kulturu Kateřiny Klasnové (VV), pouze k technickému spojení dvou operních domů. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Výpověď tří sester - jejich životy a lásky

jsme prece sestry perexDie Welt zhodnotil tuto knihu stručně: „Poutavý rodinný příběh“. Nerada opisuju z knih a používám myšlenky někoho jiného, nemá se to dělat, je to neetické. A navíc vy čekáte můj názor. Ale s tím, co jsem si přečetla ...


Literatura

Oko za oko, zub za zub

rozsudek smrti 200To je podtitulem detektivky Rozsudek smrti od Davida Urbana, která vyšla v nakladatelství Kalibr.

 

...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Sedmý syn

sed perexČas se krátí a do českých kin se neúprosně blíží nový fantastický film Sedmý syn. Dílo dle knižní předlohy si na starosti vzal ruský režisér Sergej Bodrov, který je známý především díky filmům Kavkazský zajatec, či Nomád. Jak zvládl ukočírovat směsici...