Atomka opět přináší velmi zajímavé téma

Atomka opět přináší velmi zajímavé téma

Tisk

atomka 200V nakladatelství XYZ ve společnosti Albatros Media vydali v říjnu knihu Atomka s dalším případem komisaře Francka Sharka a Lucie Henebelleové. Pusťte se do něj i vy!

 

 

 

Tato kniha je třetím dílem, co u nás autorovi vyšlo a její přebal tak zapadá do konceptu této pentalogie. Má jakoby zastaralé zabarvení a jeho dominantou je tentokrát symbol radioaktivity v podobě černého trojlístku. Ten spolu s názvem dává čtenáři trochu tušit, o co půjde, ale rozhodně mu neprozrazuje mnoho.

Děj začíná před Vánoci, když je v mrazáku nalezeno tělo novináře. Je tak potřeba zjistit, co oběť odhalila a zda nekápl právě na svého vraha. K tomu se přidávají případy několika žen vhozených do ledových alpských vod a vyšetřovatelé mají o práci postaráno. Právě v Alpách pátrají po dalších stopách a díky novinářovým poznámkám se dostávají na kliniku specializovanou na využití hypotermie při operacích srdce a jednotlivé díly puzzle začínají zapadat do sebe.

Lucie Henebelleová a Franck Sharko oproti předchozímu dílu prošli vývojem, nyní jsou regulérním párem a rádi by také založili rodinu. To představuje také jedno z nosných témat knihy, stejně jako Sharkova tajemství. Tyto mezilidské vztahy jsou příjemným ozvláštněním na poli detektivek, i když s sebou samozřejmě nesou svá pro a proti.

V Atomce se tak prolínají různé děje, což jde Thilliezovi velmi dobře a výrazně to napomáhá čtivosti. Navíc téma je velmi zajímavé a rozdmýchává ve čtenáři pochybnosti o tom, zda to může být pravda. Občas z toho až mrazí a nemusí jít jen o nějaké brutální popisy. Musím uznat, že to mě na autorovi baví úplně nejvíc a hlavně jeho prvotinou Syndrom E mě opravdu dostal.

Atomka se mi už líbila o něco méně, než předchozí dvě knihy, ale jedná se o opravdu dobrou a napínavou záležitost s velmi zajímavým námětem, kterou všem doporučuji. A už teď se těším na nastíněný další díl.

Franck Thilliez pochází z malého francouzského městečka na severu Francie. Než se stal jedním z nejúspěšnějších francouzských autorů, pracoval více než deset let v oboru IT. I proto jsou jeho knihy často vědecky zaměřené. Českým čtenářům se Thilliez poprvé představil románem Syndrom E, který patří do pentalogie, v níž vystupuje dvojice vyšetřovatelů Lucie Henebelleová a komisař Shark. Několik jeho knih bylo úspěšně zfilmováno.

atomka

Atomka
Autor: Franc Thilliez
Žánr: thriller
Nakladatelství: XYZ ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 400
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/34568250/atomka/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Upír Krejčí: „Nejhůř se pracuje s blbcem…“

upir krejci 200Václava Upíra Krejčího myslím netřeba představovat. Upír Krejčí zastává tolik funkcí - komik, herec, scenárista, spisovatel, dramaturg, textař (o sobě ale říká: „Spíše veršovatel, textař je moc silné slovo. Ale mé tex...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Oslava dialógu v živote človeka

Ja a ty perexKniha zaoberajúca sa mystickým poňatím okolitého sveta jednotlivcaa sa sústreďuje na tri pojmy Ja – Ty – Ono. Čo jednotlivé slová znamenajú v kontexte k svetom ostatných ľudí a k Bohu, rozoberá Buber ako základnú tému celej knihy.


Literatura

Zlatý sarkofág - napínavé pátrání po hrobce Alexandra Velikého

zlaty sarkofagNakladatelství BB/art přináší čtenářům dobrodružný román britského spisovatele Willa Adamse Zlatý sarkofág (The Alexander Cipher 2007, česky 2009), tentokrát v brožované...

Divadlo

Slovácké divadlo uvádí soudní drama Teror přímo u Okresního soudu

teror200V pátek 29. dubna se příznivci Slováckého divadla dočkají dalšího výjimečného zážitku. Soudní drama Teror německého dramatika a právníka Ferdinanda von Schiracha Teror budou hrát divadelníci v jednací síni Okresního soudu v Uherském Hradišti a o vině či n...

Film

Můj týden s Marilyn: na chvíli se dotknout hvězdy
ImageJedna z největších hollywoodských ikon všech dob Marilyn Monroe právě prožívá vrchol své slávy, když poprvé vstupuje na britskou půdu, aby zde natočila film Princ a tanečnice. Jeho režisérem i hlavním představitele...