Harry Potter a Ohnivý pohár s ilustracemi od Jima Kaye

Harry Potter a Ohnivý pohár s ilustracemi od Jima Kaye

Tisk

HP4 perVšechny fanoušky Harryho Pottera jistě potěší dlouho očekávané ilustrované vydání čtvrtého dílu. Těšit se můžete na legendární příběh o mladém čaroději doplněný neotřelými kresbami Jima Kaye.

 

 

Po dvouletém čekání se na podzim letošního roku na pultech knihkupectví konečně objevil čtvrtý ilustrovaný Harry Potter a Ohnivý pohár od J. K. Rowlingové. Není se čemu divit, ilustrace Jima Kaye doplňují celou knihu, která má v novém formátu bezmála 500 stran.

Knihy o Harry Potterovi se dostaly do povinné četby některých škol. Některé univerzity dokonce vyučují filozofii v kontextu se světem čar a kouzel, které autorka ztvárnila. Jsem si jistá, že hlavně moje generace, která na těchto knihách vyrostla, si nové vydání nenechá ujít. Stejně tak nastupující ročníky, které se s příběhem budou teprve seznamovat. Díky ilustracím knihy pozorně poslouchá také náš pětiletý syn.

HP4 2

Ve čtvrtém díle se v Bradavicích chystá legendární turnaj tří kouzelnických škol, kterého se zúčastní také kandidáti z Krásnohůlek a Kruvalu. Účastníky čekají tři nelehké, a jak se ukáže, tak i nebezpečné úkoly, kterým nebudou všichni schopni čelit. Jen jeden může zvítězit a získat ohnivý pohár. Ale cena za vítězství bude vyšší, než kdokoliv očekává.

Právě čtvrtý díl představuje pomyslný mezník. Z relativně dětské četby se najednou stává napínavý příběh plný boje dobra proti zlu. Veselé pasáže vystřídá ponurá atmosféra, která přetrvá až do závěrečného sedmého dílu. Možná právě proto je příběh Harryho Pottera a jeho přátel tak dlouho oblíbený, a to dokonce napříč generacemi.

HP4 1

Hodnocení: 100 %

Název: Harry Potter a Ohnivý pohár

Autor: J. K. Rowlingová

Ilustrace: Jim Kay

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Albatros

Zdroj foto: Albatros


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

1. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex1Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům pís...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Čertova kuchyně – pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí

cert200Tahle silná kniha velkého formátu má obálku potaženou textilií a je moc příjemná do ruky. Kromě toho, že je tak trochu neskladná a nevejde se mi ani do mojí velké kabelky, jsem z ní nadšená. 408 stran – to je pěkná tloušťka. Papír je na omak hrubší, což j...


Literatura

Houbařský průvodce pro houbařskou omladinu

zhoubne houby“Tak co, rostou, rostou?”  Obligátní otázka, pokud někoho potkáme, když kráčí z lesa a nese košík či tašku. Odpovědi se různí jakožto důsledek počasí a mimo jiné také míry znalostí z oblasti mykologie. Pokud chcete eliminovat pravd...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Favoritka - exhibice intrik, toxinů a naturalismu

Favoritka perexRežisér Yorgos Lanthimos proslulý úspěšnými podivnostmi jako byly filmy Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017) představuje historické drama z doby vlády královny Anny Stuartovny s názvem Favoritka (2018). Dokonalé scény, šokující na...