Putování českou přírodou

Putování českou přírodou

Tisk

putovani ceskou prirodou 200V září vyšla u Knižního klubu nádherně zpracovaná kniha Heleny Kholové s fotografiemi Jana Rysa Putování českou přírodou. Fotografického průvodce naší malebnou přírodou jistě ocení malí i velcí!

 


Prom. biol. Helena Kholová CSc., se narodila 21. září 1932, vystudovala přírodovědeckou fakultu UK, obor zoologie. Krátký čas pracovala v biologické laboratoři Spolany, pak získala řádnou aspiranturu a obhájila kandidaturu se zaměřením na ochranu lesa. Během dalších devíti let pracovala v lesnickém výzkumu, publikovala i v populárně vědeckých časopisech a nakonec nastoupila jako „píšící zoolog“ v redakci ABC. Toto povolání jí umožnilo věnovat více času svým zájmům, především ochraně přírody a historii chovu domácích zvířat. Výsledkem byly kromě množství článků a menších publikací i knihy.

Kniha je rozdělena do několika kapitol, jmenovitě úvod Proč a jak putovat přírodou?, dále Vyhlížení jara, Pozvání na svatby, Pouť k malým vodám, Návštěva u sousedů, Pouť k ptačím kolébkám, Audience u králů výšin, Mysliveckou stezkou, Výpravy do mikrosvěta, Potulky nocí, Dostaveníčko s neoblíbenými Ve vodních zrcadlech, Tajemné lesní kouty, Schůzky v zasněžených lesích.

Kniha je napsána srozumitelně a nabízí celou řadu zajímavých informací, které jsou doplněny barevnými fotografiemi s popisky. Fotky považuji za opravdu nádherné, jde o ozdobu knihy a je až s podivem, jak se fotografovi některé povedlo zachytit! Pokud vás nezaujme všechen psaný obsah, tak fotografie vždy stoprocentně ano.

Putování českou přírodou doporučuji všem, kteří mají rádi zvířata, obdivují naši krajinu a oddávají se procházkám. Náš domov nabízí řadu nádherných živočichů a je jen na konkrétním člověku, zda je dokáže náležitě ocenit. Tato kniha vám k tomu určitě pomůže!

putovani ceskou prirodou

Název: Putování českou přírodou
Autor: Jan Rys, Helena Kholová
Žánr: naučná literatura, příroda
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 208
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/399841-putovani-ceskou-prirodou.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pořád zpíváme a pořád zažíváme zaplněné koncerty, říká o současnosti sesterského dua Martha Elefteriadu

martha a tena perexI když se Martha a Tena Elefteriadu těší z retrospektivního trojalba Zlatá kolekce, které koncem října vydal Supraphon, zdaleka nežijí jen minulostí. Dokládá to spousta jiných aktivit obou zpívajících sester řeckého původu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zlomené pero je skvělý název románu o feministce z 19. století

Zlomene peroNěmecká autorka Sabine Ebert, která se proslavila ságou o osudech porodní báby, ve svých četných románech ukázala, že psát rozhodně umí. Nakladatelství Ikar nově vydává její román Zlomené pero, který pojednává o osu...


Literatura

Lepší svět v České kotlině? Čirá utopie!

LepsiSvet perexPojďme si chvíli dělat iluze a představme si, že máme k dispozici takřka nevyčerpatelný zdroj finančních prostředků. My sami už nic nepotřebujeme, jsme se svým životem spokojení a jedinou naší touhou je ješ...

Divadlo

Dlouhý potlesk pro Annu Kareninu v Divadle Kampa

AK-27-X2 perexKlasické pojetí, minimalistická forma, skvělé herecké výkony, jednoduché kostýmy, které vás přenesou do 19. století. Takové je představení Anna Karenina v pražském Divadle Kampa (Nosticova 2a), nacházejícím se – poměrně symbolicky – poblíž c...

Film

Anna, Elsa a Olaf slaví Vánoce

Vanoce s Olafem 1Princezna Anna a královna Elsa připraví pro obyvatele Arendelle nádhernou vánoční oslavu. Všichni však odejdou brzy, protože si chtějí užít své vlastní váníční tradice. Anna a Elsa si uvedomí, že na na rozdíl od ostatních ony d...