Michael Třeštík a rok jeho života

Michael Třeštík a rok jeho života

Tisk

aspon jsem to zkusil 200Nakladatelství Motto vydalo v říjnu knihu Michaela Třeštíka Aspoň jsem to zkusil, která je jakýmsi zápisníkem jednoho roku jeho života.



Michael Třeštík (*1947, Praha) je český prozaik, architekt, publicista, vydavatel a dokumentarista. Je ženatý s režisérkou dokumentárních filmů Helenou Třeštíkovou. Na kontě má poměrně hodně knih, například Chceš-li rozesmát pánaboha, Jen aby, řekla moje žena, Komu zvoní mobil, Ta možnost tu prostě je.

Už jsem něco od pana Třeštíka četla, a tudíž jsem měla povědomí o tom, co lze od tohoto umělce čekat. Na internetu je známý svými vtipnými postřehy ve formě facebookových statusů. Ty v této knize chyběly a bohužel celé mi to přišlo takové nemastné a neslané, zkrátka o ničem. A to co se týká jak obsahové stránky, tak formy. Prostě mi to nesedlo. Nebavilo mě číst si o tom, jak měl nehodu na motorce a nepobrala jsem rádoby vtipnou vsuvku s překlady a i další epizody z jeho života, třeba laškování se sběratelstvím, šly mimo mě.

Na zadní straně obálky nás čtenáře lákají na rozpustilé hrátky s různými tématy, které podává se svým svérázným humorem a ironií. U mě to nějak nevyšlo. Nebavila jsem se a kniha pro mě byla utrpením číst. Autor asi žije ve své bublině a ta je mi vesmírnými léty vzdálená. Nedokážu ani upřímně odhadnout, zda by se tahle knížečka někomu líbila, protože oproti jeho předešlým pracem jí chybí humor a laškovnost.

aspon jsem to zkusil

Název: Aspoň jsem to zkusil
Autor: Michael Třeštík
Žánr: fejetony, humor
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 60 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55398120/aspon-jsem-to-zkusil/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kapelník Fleretu: „Když s námi zpívá 25-tisícový dav, kam se na nás hrabou Alexandrovci.“

fleret zdenek hrachovyFolková skupina Fleret, která nedá dopustit na valašskou krajinu, je populární nejen na Moravě. Jejím velmi důležitým článkem byla „královna lidové písně“ Jarmila Šuláková. Nejen o ní si s námi povídal kap...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Indián Umpa-Pa v souborném vydání

indian umpa pa 200V říjnu vyšla u nakladatelství Egmont opravdová lahůdka pro fandy komiksu, konkrétně Indián Umpa-Pa v souborném vydání. Pokud vám název nic neříká, tak vězte, že za tímto zábavným příběhem a zpracováním stojí duo Goscinny a Uderzo, ...


Literatura

Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

verny ctenar 200Věrný čtenář je první knihou z plánované série. Práva na tento titul byla prodána do více než 35 zemí a v Hollywoodu se připravuje také seriálová adaptace. Stojí toto finské čtení za to?

 

...

Divadlo

Špína otevře sezónu zlínského divadla

MDZ Spina 200Městské divadlo Zlín zahájí svou 78. sezónu českou premiérou. Naváže tak na dramaturgickou linii, které se v posledních letech zcela programově věnuje a v rámci níž se snaží hledat a objevovat současná témata a zajímavé nové texty a autory. Tento...

Film

Ben Hur přijíždí

ben hur 200Adaptací Wallaceova historického románu BEN HUR, pojednávajícího o ušlechtilém židovském šlechtici v časech Ježíšova působení ve starověké Judeji, jenž se vinou nešťastných náhod i zrady spřáteleného Římana ocitne v otroctví odsouzen k doživotnímu...