Dokonalost v podání Helen Fieldsové

Dokonalost v podání Helen Fieldsové

Tisk

dokonala smrt 200V srpnu vydalo nakladatelství Kniha Zlín třetí díl detektivní série Helen Fieldsové, který nese název Dokonalá smrt. Pracovní i osobní problémy sympatického inspektora Luca Callanacha si nesmíte nechat ujít!



Helen Fieldsová třináct let pracovala jako právnička, poté si s manželem založili filmovou produkční společnost, kde se uplatnila jako scenáristka i producentka. Vlastním nákladem si vydala první dvě fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla právě se sérií Inspektor Luc Callanach, která už čítá čtyři díly. Fieldsová žije s rodinou v Hamsphiru, má ráda divadlo, filmy, karate a létání ve větrném tunelu.

Autorce u nás loni vyšly první dva díly, tedy Dokonalé stopy a Dokonalá kořist a každý příběh byl zajímavý něčím jiným, hlavně střídání pohledu vraha a vyšetřovatelů. Dokonalá smrt zase přepíná mezi vyšetřováním protagonistů, Avy Turnerové a Luca Callanacha. Slibný rozjezd však průběžně brzdí hned celá řada vedlejších zákoutí, které se sice posléze propojí, ale může působit trochu výplňově.

Do příběhu skočíme rovnýma nohama: v jeden den je v lese u Edinburghu nalezeno nahé tělo mladé dívky a zároveň na jiném místě zemřel bývalý šéfinspektor místní kriminálky. Je opravdu možné, že tento mentor zkušených policistů spáchal sebevraždu? A podaří se policii najít a lapit vraha, než si vyhlédne další oběť a zakročí znovu?

První dva díly Fieldsové pro mě byly jako zjevením a musím říct, že mě potěšilo a mile překvapilo, že ve Skotsku umí přijít s tak dobrou zápletkou a lidskými hrdiny. Třetí kniha trochu zvolnila tempo, ukázala časté nelogické a nebezpečné chování hlavních postav a místy působila zdlouhavě. Přesto jsem se při čtení bavila a hltala každou další stránku. Prostě jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Taky nemůžu říct, že by autorka měla problém s neotřelými záporáky. Je fajn, že někdo dokáže vymyslet tak uvěřitelnou a zároveň pokřivenou postavu a dokáže vykreslit její myšlenkové pochody.

Pokud máte rádi detektivky a severská krimi vás nebaví, můžete zkusit anglickou školu a sáhnout po poctivé policejní práci zasazené do drsného prostředí skotského hlavního města. Tuto autorku a její práci všem doporučuji!

dokonala smrt

Název: Dokonalá smrt
Autor: Helen Fieldsová
Žánr: detektivka
Originální název: Perfect Death (2018)
Nakladatelství: Kniha Zlín
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 392
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/50957907/dokonala-smrt/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festivalové otázky pro: Albert Černý (Charlie Straight)

200 albertPřinášíme vám další rozhovor ze série festivalového ‚popovídání‘. Po koncertě Charlie Straight na Benátské noci se podařilo na chvilku odchytit frontmana a zpěváka Alberta Černého!

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Miovo blues přináší mnohonásobné překvapení

miovo blues200Advokáta Martina Bennera, který žije ve Stockholmu, jsme už mohli potkat v knize Lotosové blues, která rozjela šílený kolotoč prapodivných událostí. Na jejím konci stála úleva, ale také další komplikovaný úkol pro Martina. Jak se s tím vším ...


Literatura

Inspektor Zastávka vyšetřuje

zlocin200Vloni uplynulo 90 let od úmrtí jednoho z našich nejlepších malířů, Jakuba Schikanedera. V rámci připomínkových akcí, kdy byla například otevřena velká retrospektivní výstava ve Valdštejnské jízdárně, se nakladatelství Albatros připojilo se svou „troš...

Divadlo

Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena: Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

spejbl200Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra...

Film

Zlín Film festival, sekce Dny dánské kinematografie: Otevřená srdce

otevrena srdce200Zlínský filmový festival je primárně orientován na filmy pro dětského a dospívajícího diváka, zkrátka však nepřicházejí ani diváci, kteří již dětským a teenagerovským střevíčkům odrostli. Krom soutěžních sekcí hraných...