Naboso s Ninou Karen

Naboso s Ninou Karen

Tisk

naboso200Zaplaveni jeden druhým. Hledám tě, ztrácím tě, jsi v těchto řádcích, jsi mou přenošenou trýzní. Básnickou sbírku Niny Karen Naboso vydalo nakladatelství Monika Le Fay.

 

 

Křest se konal v Café Jedna, v pražském Veletržním paláci. Monika Le Fay citovala svého syna, že se jedná o hipsterskou sbírku - grafika je totiž velmi neotřelá, jednoduchá, stránky nemají čísla… Nina Karen, učitelka a jazyková redaktorka, získala několik ocenění a často vystupuje na studentských čteních. Jedná se o její první básnickou sbírku.

naboso1

Motivace, proč se k tomu odhodlala, byla velmi prozaická. „Chtěla jsem si koupit sbírku poezie, ale ve velkém knihkupectví jich bylo jen pár, žádnou jsem nenašla,“ řekla. A tak napsala básničky vlastní - jedná se o intimní ženskou poezii, která (jak je uvedeno na přebalu knížky) „nachází čtenáře napříč věkovým spektrem, nabourává mentální koncepty, překvapuje svojí otevřeností i přiznáním ženských rolí“.

Naboso

Autorka: Nina Karen

Odpovědná redaktorka: Ivana Sovišová

Jazyková spolupráce: Jindra Šídlová

Fotografie: Nikola Nováková

Obálka a grafická úprava: Jaroslav Novák

Technická spolupráce: Vincent Vadas

 Tisk: FASTR typo-tisk, Praha 5

Vydalo: Nakladatelství Monika Le Fay

Knihu distribuuje firma Kosmas

ISBN 978-80-905589-4-6

Fotografie z vernisáže: autorka

naboso2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Audiokniha roku - projekt pro všechny příznivce audioknih a mluveného slova

headmailUž od dubna funguje na českém internetu projekt Audiokniha roku. Na jeho webových stránkách www.audiokniharoku.cz nachází posluchači audioknih recenze na novinkové i starší tituly, ale na pozadí lze tušit i ně...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O lásce, hvězdách a snění…

200litNakladatelství Fragment uvede na trh prvotinu mladé české autorky Ireny Petříkové. Titul s názvem Štěstí na dosah je příběhem dívčích snů, lásky a také smutku, nadějí. Snili jste někdy o setkání s idolem, kterého všichni znají jen z plakátu?

...

Literatura

Bohové, hrdinové, zloduši a legendy starověkého Říma. Seznamte se s jejich příběhy

rimske myty perexVe starověkém Římě hrála mytologie důležitou roli. Zasahovala do náboženství i politiky a souvisela i se založením věčného města. Dnes se s odkazy na tyto příběhy můžete setkat dříve, než s příběhy samotnými.

Divadlo

Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

AirGym Art company  šerosvět  3 (2)Ve dnech 12. – 18. července se koná již 15. ročník pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Čekají vás divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, ko...

Film

Brumbálovo tajemství pošlapala kritika. Důvodem je náročnost přesyceného diváka

brumbal1 (2)Třetí díl Fantastických zvířat dle předlohy J. K. Rowlingové s názvem Brumbálovo tajemství jsem zhlédla se zatajeným dechem. Neočekávala jsem absolutně nic. Motivací pro mě byl předchozí díl Grindelwaldovy zločiny,...