Když jsem tě viděla naposledy

Když jsem tě viděla naposledy

Tisk

kdyz jsem te videla naposledy 200V listopadu nás nakladatelství domino láká na napínavý thriller s názvem Když jsem tě viděla naposledy od sesterského dua píšícím pod pseudonymem Liv Constantine. Dáte knize šanci i vy?

 



Liv Constantine je pseudonymem dvou amerických autorek – sester Lynne Constantine a Valerie Constantine. Na vzdálenost tří států se Lynne a Valerie rozhodly napsat společně knihu – při vymýšlení příběhu strávily dlouhé hodiny hovory na Skypu a vyměnily si nekonečné množství mailů. Podařilo se jim vytvořit neotřelý příběh s až mrazivě temnou zápletkou. Thriller Poslední paní Parrishová je jejich společným debutem.

V knize se setkáváme s mladou, krásnou a bohatou doktorkou Kate Englishovou, která má vše, co si může přát – malou dcerku, milujícího manžela, práci snů. Idylka se ale zhroutí jako domeček z karet ve chvíli, kdy jí násilně umírá matka. Kate se sesype, a aby toho nebylo málo, někdo jí začne nechávat děsivé vzkazy, že se k matce brzy připojí. Dokáže Kate najít odvahu a dostat se ze začarovaného kruhu? A komu může doopravdy věřit?

Nalákala mě anotace, která slibovala strhující thriller s překvapivými zvraty, které nám vyrazí dech. Ale senzace se nekonala. Postavy jednaly nelogicky a opakovaně se chovaly na facku. Také mi žádná z postav nepřirostla k srdci, tudíž mě jejich osudy nechaly chladnou. Zvraty zde najdeme, to ano, ale nepopsala bych je jako překvapivé. Už ze začátku knihy jde odhadnout, jak to asi dopadne a když v thrilleru chybí napětí, jedná se pořád ještě o thriller?

Když jsem tě viděla naposledy nepřináší v žánru nic nového a předkládá nám povrchní postavy s nudnou zápletkou. Na jedno přečtení se to dá, ale vracet se k autorce už nikdy nehodlám.

kdyz jsem te videla naposledy

Název: Když jsem tě viděla naposledy
Autor: Liv Constantine
Žánr: thriller
Originální název: The Last Time I Saw You (2019)
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 256
Hodnocení: 60 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/58506807/kdyz-jsem-te-videla-naposledy/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Jaroslav Kučera: „Fotky jsem vystavovat samozřejmě nemohl, jejich skrytý význam by prokouknul i blbý komunista.“

fotokucera 4Sice už není listopad, který jsme zde, na Kultuře21, označili měsícem fotografie, ale na zajímavé čtení není nikdy pozdě. Pojďte s námi tedy nyní nakouknout za objektiv panu inženýrovi Jaroslavu Kučerovi a přečíst si o jeho zkušenostech. 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zrození vrány: Čtyři nárazy na tvrdou zem spojuje jedna záhadná postava…

Jiri vitovecperex

Debutová kniha Jiřího Vítovce je souborem čtyř mystických novel – někdy low-key a někdy otevřeně temných. Jak tyto příběhy spolu souvisí? Po přečtení všech vám to docvakne. Stále však bude půlka vesmíru volného prostoru pro hledá...


Literatura

Občanská válka, draci a dvě dívky. Jak nás ovlivňuje původ naší rodiny?

Kdyz se stiny natahuji perexAurora a Eva. Dvě odlišné dívky. Aurora je sirota, o kterou se stará její babička. Eva má milující rodiče. Jejich cesty se protnou během války, která obě poznamená.

...

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Olomoucká univerzita zkoumá prezentaci světa kolem nás

TV komiks perexPodává televizní zpravodajství doopravdy objektivní obraz světa kolem nás? Nebo ve skutečnosti vyzněním záměrně manipuluje, neboť v tvaru zkráceném až na samu hranici ještě únosné délky (či spíše krátky) sn...