V čem spočívá Půvab pomsty?

V čem spočívá Půvab pomsty?

Tisk

puvab pomsty200Nakladatelství Motto se nás v únoru snažilo potěšit psychologickým thrillerem Půvab pomsty americké autorky Victorie Helen Stoneové. Podařilo se a stojí odplata opravdu za to?

 



Pár slov o autorce

Victoria Helen Stoneová je literární pseudonym úspěšné autorky románů pro ženy Victorie Dahlové. Pod novou autorskou identitou vydala romány Po Evelyn a Poloviční minulost. Vydala 25 milostných románů, nyní ale obrátila pozornost ke zkoumání temnějších stránek lidské psychiky a věnuje se žánru psychologického thrilleru.

O čem kniha je

Hlavní hrdinkou je mladá úřednice Jane, která jako šedá myška chodí do nudné práce, snaží se zhubnout a hledá útěchu v chození do kostela. Ovšem pravda nemůže být vzdálenější. Takto ji vnímá její nadřízení Steven, šovinistický chlapík, který pod maskou cudnosti svádí ženy a užívá si života. Jak se s ním naše hrdinka vypořádá a jak se mu nakonec pomstí?

Proč zaujme?

A co udržuje naživu mě? Já nevím. Drobná potěšení, nejspíš. Kafe. Čokoláda. Soutěžení. Hedvábné šaty. Horká koupel po studeném dni. Výhry nad ostatními. Uspokojení z toho, že se mi daří uspořádat si život přesně tak, jak chci. Za největší devízu knihy bezesporu považuji protagonistku, protože má unikátní osobnost a sociopata v příběhu jen tak nevidíte - navíc jako hlavní a k tomu kladnou roli. Ryzí a až bolestivá upřímnost hrdinky a její upírání pozornosti na cíl je obdivuhodná a vypravování bez příkras pozvedá na další úroveň.

Komu je kniha určena?

Máte-li po krk nanicovitých postaviček a hledáte silnou osobnost, která se nezalekne sociálních konstruktů a pojmenuje věci tak, jaké opravdu jsou, určitě sáhněte zrovna po tomto příběhu. Hlavní hrdinka nám odhalila svůj život a stála před námi nahá ve svých myšlenkách a tím dokázala víc, než zaujmout. Příběh a téma může znít jako klišé, protagonistka to ale zachraňuje a já vám zaručuji, že nudit se nebudete!


puvab pomsty
Název: Půvab pomsty
Autor: Victoria Helen Stoneová
Originální název: Jane Doe (2018)
Žánr: thriller
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 320
Hodnocení: 75 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/53649064/puvab-pomsty/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ABRAXAS VÁS SVÝM KLIDEM V KLIDU NENECHAJÍ

ABRAXAS200Kapela Abraxas přichází s novým studiovým albem. Jmenuje se Klid! Opravdu s vykřičníkem. Je plné energie, skvělých melodií i textů. A samozřejmě i vtipu. Jak jsme na to ostatně u Abraxas zvyklí. Kromě toho skupina ostošest koncertuje – vloni odehrá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dobrodružná výprava po stopách matriarchálních společností

kde zeny vladnou200Cestovat je v dnešní době velmi jednoduché. Ráno se probudíte doma a odpoledne už se můžete procházet kolem Seiny, projíždět se na kole kolem kanálů v Amsterdamu nebo si prohlížet laponské rukodělné výrobky na Kauppatori v Helsinkác...


Literatura

Morová loď přiváží zánik civilizace

altNakladatelství BB/art vydává, tentokrát v brožované podobě, další díl oblíbené špionážní řady Akta Oregon s názvem Morová loď amerického autora Clivea Cusslera (v originále vyšel v roce 2008...

Divadlo

Posté a naposledy. Divadlo RePublika uvede poslední reprízu úspěšného satirického divadelního představení Boss Babiš

boss babis200Přežilo politické zákazy, přežilo pandemii Covidu, kdy nejen divadla nemohla hrát. Nyní satirické divadelní představení Boss Babiš, se kterým Divadlo RePublika projelo celou Českou republiku, uvede 18. května od 19:30 hodin v divadelním sále kl...

Film

Skandinávská filmová série Oddělení Q je zpět. Pátý díl Marco zamíří do českých kin na začátku srpna

DMarco 200o českých kin se 5. srpna vrátí populární filmová série Oddělení Q, která vzniká podle knižních bestsellerů dánského autora Jussiho Adler-Olsena. Stejně jako v sérii knižní i v kinech bude pátým dílem film s názvem Marco. Tým detektivů v čele s Carl...