Nočník neohrožené ženy – životem s úsměvem

Nočník neohrožené ženy – životem s úsměvem

Tisk

nocnikBlog, který už má na Facebooku na dvě desítky tisíc čtenářů vychází momentálně i v knižní podobě. Nočník se jmenuje proto, že jej Eva Bennett píše hlavně v noci. Jak sama říká, píše ho v noci zejména z toho důvodu, že se bojí zhasnout. A tak v době, kdy většina lidí spí - nebo by měla spát - vznikají zápisky plné humoru, vtipných příhod a postřehů, ale taky smutných okamžiků. A to si na knize zamilujete především – tu opravdovost, kterou při čtení cítíte. Ačkoliv sama autorka poznamenává, že má někdy pocit, že jde doslova s kůží na trh, neváhá psát i o svých splínech.

 

Nočník je kniha, kterou můžete číst pořád dokola, klidně i od poloviny. Zvedne vám koutky i náladu a v určitých pasážích se může poznat každá z nás. Pro mě bez přehánění bylo její čtení opravdu pohlazením na duši. Pokud vás kniha zaujme, doporučuju dát like i jeho internetové verzi. Budete tak mít další přísun úžasného humoru, který vám zlepší den. Mohla bych tady ještě toho napsat spoustu, ale opravdu nejlepší bude, když si ho přečtete samy. Místy se budete od srdce smát, místy až plakát, ale jedno vám u čtení nehrozí – nudit se nebudete.

O  autorce:

Eva Benett sice představuje světu knižní prvotinu, ale její blog má už několik let ke dvěma desítkám tisíců čtenářů. Vystudovala dvě střední a jednu vysokou školu. Tvrdí o sobě, že je jasný introvert, což jí ale nikdo nevěří. Adrenalin z veřejného vystupování vyvažuje blahodárným tichem a samotou při literární tvorbě. Žije na venkově. Miluje jaro, uherák a kyselé okurky. Raději zpívá a píše, než mluví. Má ráda všechny psy a některé lidi. S láskou a mimořádnou péčí pěstuje sukulenty a dobré mezilidské vztahy. 

 Ukázka z knihy:

17. 8. 2017 MOJE POJETÍ DOJETÍ

Dneska to bylo fakt krásný ráno. Chvíli jsem měla pocit, že vůbec nejsem Polabský nížině, ale někde v Alpách. Z lesů se pářilo. Na zahradě se mezi stromy povalovaly cáry mlhy. Vzduch byl ostrý a voněl zeleně. Mechem, jehličím a kapkami vody. Na nástupišti postávali lidé s batůžky. No fakt se mi zdálo, že nepřijede příměstský vláček, ale Bernina Express, který mě vezme na výlet do hor. Hory, moře, lesy… mám pro vás slabost. I pro tebe, podzime, mám slabost. Těším se na tebe. Na šípky. Na hrušky. Na sychravá rána. Na tiché večery ušité z tmavého sametu. Na horký čaj s medem.

Dneska mi vůbec nevadilo, že probuzení bolí. Člověk prostě asi musí trošku trpět, aby pak za odměnu dostal něco jako já dnes. Pocit, že život je nejlepší věc, která se vám může stát. Vědomí, že jsem ráda na světě. At´obutá nebo bosky. Pěšky nebo na koni. Sama nebo s družinou věrných. Můj věrný kožicháč, se mi dnes ráno vyčůral do květináče na sukulenty. Chvíli jsme myslela, že ho zabiju. Ale nakonec jsme ho podrbala za uchem. Mě se taky nechtělo do mokrý trávy. NO komu by se chtělo, že jo. Tak pěknej čtvrtek. Zasaďte si dneska nějakou rostlinku a dívejte se, jak roste. Život je největší zázrak.

IMG 20200629 183527

Nočník neohrožené ženy
Autor: Eva Benett
Žánr: blog
Vydáno: 2020
Stran: 318
Vydalo nakladatelství: Albatros Media a.s.

Hodnocení: 98 %

Nočník neohrožené ženy

 



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Jan Kanyza uspěl i jako malíř a fotograf, který se našel ve Francii
jan kanyza perexVe filmech hrál detektivy i delikventy, což ale jeho obdivovatelkám pranic nevadilo.  Herec Jan Kanyza byl prostě  typ muže, který se ženám hodně líbil. A platí to i dodnes, i když už nehraje tolik, jak by si jeho ženské publiku...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vidíš-li vosu, nehýbej se!

vidis-vosu-nehybej-se 200Eva Houserová, autorka s mnohaletými zkušenostmi jako redaktorka a editorka ženských časopisů, má skutečný dar zaujmout. Jako žena se dokáže vcítit do toho, co žena pr...


Literatura

Životní příběh učitelky nové doby

Maria Montessoriova perexMaria Montessori pocházela ze zámožné italské rodiny. V roce 1896 se stala první doktorkou v Itálii. Při práci na psychiatrické klinice, kam nastoupila po ukončení studia, si všimla, že slabomyslné děti by možná moh...

Divadlo

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...

Film

Whitney Houston hrála hvězdu, kterou byla

Film Osobní strážce (1992) nás už dobrých dvacet let seznamuje se zákulisím showbyznysu. Zpěvačka Rachel je zde na vrcholku kariéry, a i když se v její práci točí spousta peněz, má své osobní problémy a velmi své...