Kaktusy a sukulenty v praxi

Kaktusy a sukulenty v praxi

Tisk

kaktusy a sukulenty v praxi 200Snad každý má doma nějaký kaktus nebo sukulent a pokud s jejich pěstováním začínáte nebo už o ně nějakou dobu pečujete, právě pro vás vydalo v září nakladatelství Esence parádní knihu Kaktusy a sukulenty v praxi.

 



Povolané autorky!

Fran Baileyová vyrostla v zahradnictví specializovaném na řezané květiny, začala pracovat jako floristka a otevřela si cenami ověnčený obchod Forest.

Zia Allawayová je spisovatelka, novinářka a kvalifikovaná zahradnice, která napsala a redigovala řadu knih o zahradničení. Společně napsaly již v roce 2017 knihu Pokojové květiny v praxi (česky 2019).

Copak to tu máme?

Kniha má příjemný větší formát a disponuje celou škálou barevných fotografií, kde jsou zachyceny všechny popisované druhy kaktusů a sukulentů, tak je podrobně zpracováno třeba přesazování nebo různé projekty. Kniha je velmi přehledná, dělí se na několik sekcí: Úvod, Kaktusy a sukulenty jako dekorace, Tvořivé projekty, Profily rostlin, Péče a pěstování (Obecná péče, Jak množit a roubovat, Nejčastější problémy), Rejstřík.

Co mě zaujalo nejvíc?

Je fajn mít po ruce knihu, kde máte rejstřík a profil rostlin po ruce na jednom místě. U dané rostliny je vždy její název, barevná fotografie, nároky na teplotu, světlo, zálivku, hnojení, substrát; dále je zde popsáno kvetení, množení a časté problémy. A velmi mě potěšila praktická část o tvořivých projektech, kde nám nabízí mnoho nápadů, jak tyto rostliny zakomponovat do interiéru, jak vytvořit danou dekoraci a jak se o ni dále starat. Jen víc takových aplikovaných zajímavostí!

Komu se zalíbí?

Kaktusy a sukulenty jsou v moderní zrychlené době na vzestupu a zdobí snad každou domácnost nebo pracovní prostředí a není divu, že jsou tyto rostliny tak obdivované a ceněné. S touto knihou budete mít hned tři věci v jednom - atlas, příručku i encyklopedie a určitě uděláte začínajícím i pokročilejším milovníkům těchto květin radost.

kaktusy a sukulenty v praxi

Název: Kaktusy a sukulenty v praxi
Autor: Fran Baileyová, Zia Allawayová
Originální název: Practical Cactus and Succulent Book (2019)
Žánr: naučná literatura, hobby
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 224
Hodnocení: 100 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/kaktusy-a-sukulenty-v-praxi/kniha/11791/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Slatiňany

slatinany 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak dlouho nás Gaia ještě snese na svém povrchu?

mizejici tvar gaiiSpíše od autorů sci-fi bychom očekávali myšlenku, že celá planeta se může chovat jak jeden olbřímí organismus, po nekonečnou dobu trpělivý a vyčkávavý, ale nikoli bezbřeze tolerantní. V okamžiku, kdy se bude cítit ohrožený, dokáž...


Literatura

Máme svobodu věřit čemu chceme

Malá paměťMalá paměť, to je nejnovější literární dílo známého spisovatele, dramatika a také humoristy Benjamina Kurase, které autor napsal během svého jarní karanténou způsobeného „uvěznění“ v Praze. Nejedná se o...

Divadlo

Herci Městského divadla Mladá Boleslav zpívají jak muzikálové hvězdy

miluji te200V pátek 17. února uvedlo Městské divadlo Mladá Boleslav premiéru muzikálové revue Miluji tě, ale..., což je světoznámé dílo, která se hraje od roku 2003 také na českých jevištích. Nemá příběhový děj. Jde o rychlý sled scének a hudebních čísel s...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...