Tři ženy pana Wrighta

Tři ženy pana Wrighta

Tisk

tri zeny pana wrighta 200V červnu vyšel u nakladatelství Metafora román od Lindy Keir o vztazích Tři ženy pana Wrighta. Podíváme se pod pokličku hned několika vztahů, které budou mít společného jmenovatele. Jak fungují vztahy, když nechybí v nich nechybí lži a intriky?

Kdo je Linda Keir?

Jedná se o pseudonym, pod nímž píší hned dva spisovatelé: Linda Joffe Hullová (autorka humoristických a detektivních románů) a Keir Graff (autor dobrodružných příběhů pro děti a drsných kriminálek pro dospělé). Kromě řady vlastních úspěšných knih už mají na kontě tři společné romány, jež spojují témata manželské krize, nevěry a bortící se dokonalé fasády. Tři ženy pana Wrighta jsou prvním z nich.

Tři ženy pana Wrighta..

...to jsou Lark, Jessica a Holly. Tři naprosto odlišné ženy, které se neznají, ale přesto je pojí vztah k jednomu muži. Může si říkat, jak chce, ať už Trip, Jon nebo Jack, ale tento šarmantní muž si dokáže podmanit snad kteroukoliv ženu. Má peníze, má vliv i moc, umí řečnit a ví, po čem ženy touží. S každou svou partnerkou se nachází v jiné části vztahu a pro každou z nich se snaží být tím, čím si ony přejí. Nebo snad ne? Jak dopadne vztah jednoho muže se třemi silnými ženami, které se sebou nenechají jen tak zametat? Dokonalý obrázek manželství, partnerství se začíná rozpadat, až z této iluze nezbude nic.

Jejich manžel má vše…kromě toho, co si opravdu zaslouží.

Neokoukaný příběh z anotace mě zaujal natolik, že jsem se do něj rozhodla ponořit. A rozhodně toho nelituji, jedná se o netradiční pohled na vztahy a to, co v nich lidi drží. Cítím to až hmatatelně, že duo spisovatelů do vyprávění dalo vhled do psychologie muže-svůdce a žen, jež byly podmaněny jeho šarmem a jako konzumenta tohoto příběhu považuji za výborný nápad, že nám nabízí hned tři různé polohy vztahu i to, jak je mnohdy snadné s lidmi manipulovat a klamat je.

Pro koho se kniha hodí?

Tři ženy pana Wrighta přinášejí pohled do vztahů, které přicházejí a následně se bortí, až se zdá, že se hroutí celý život. Tím, že odkrývámee příběh pomocí tří hlavních protagonistek, máme k dispozici různé úhly pohledu a příběh má spád, nenudíme se. Až ke konci se hlásí o slovo eponymní hrdina. Kniha se bude líbit hlavně ženám, jelikož jsou to právě ženy, které zde hrají prim a jelikož jsou to zejména ženy, které řeší vztahy a vše s nimi spojené.

tri zeny pana wrighta

Název: Tři ženy pana Wrighta
Autor: Linda Keir
Žánr: román pro ženy
Originální název: The Three Mrs. Wrights (2020)
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2021, pevná vazba
Počet stran: 432
Hodnocení: 75 %

https://www.grada.cz/tri-zeny-pana-wrighta-12050/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Cibulka, moderátor České tajenky a Toboganu, zahradničí a chystá se koupit vertikutátor

ales cibulka200S Alešem Cibulkou se od ledna letošního roku můžeme potkat vpodvečer každého všedního dne u České tajenky. Tato vědomostní ryze česká soutěž, kterou připravila TV Barrandov, si rychle našla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Disney k filmu přináší i knihu s medvídkem Pú

krystufek pu a balonek200V těchto dnech můžete s dětmi zajít do kina na film nazvaný Kryštůfek Robin. To samo napovídá o tom, že nebude chybět ani medvídek Pú a zbytek jeho party. Na vlně tohoto filmu se veze i kniha od Brittany Rubiano nazvaná...


Literatura

Smršť: thriller, který graduje jako sněhová bouře

altMůže dům postavený z kamenů, které byly kdysi dávno součástí kaple, a z trámů, po nichž se zoufale natahovali umírající námořníci, než se nad nimi zavřelo moře, přinést někomu štěstí? Brněnské nakladatelství MOBA přišlo na trh s novým románem z pera mistra seversk...

Divadlo

Maturita za dveřmi: osvěžte si divadelní klasiky na poslední chvíli online!

Maryša foto  Divadlo Petra BezručemPMaturita je za dveřmi, nestíháte? Dramox vás zachrání! Známé klasiky můžete sledovat v divadelní verzi. Na Dramoxu najdete desítky titulů doporučené četby - včetně těch nejznáměj...

Film

Na Prázdninách s Broučkem se občas i pobavíme

Prazdniny s Brouckem perexPohodová rodinná komedie PRÁZDNINY S BROUČKEM, kterou natočil začínající režisér JIŘÍ MATOUŠEK, těží z osvědčených zápletek i postav (v tomto případě se jedná o sbližování městských lidí s vesničany). Avšak vyznačuj...