Vlak do Paříže, romantika jak vyšitá

Vlak do Paříže, romantika jak vyšitá

Tisk

vlak do parize200Ideální nejen letní čtení nám první prázdninový měsíc přineslo nakladatelství Ikar v podobě románové prvotiny Vlak do Paříže od autorky Lorraine Brownové. Pokud milujete Paříž a jste příznivcem romantiky, tak není co řešit a doporučuji rovnou se vrhnout na čtení!

 



Debutantka

Lorraine Brownová vystudovala herectví a nedávno dokončila poslední ročník postgraduálního studia psychodynamického poradenství. Žije v Londýně s partnerem a osmiletým synem. Vlak do Paříže je jejím knižním debutem.

Paříž, město lásky

Chaotická Hannah cestuje se svým spořádaným přítelem Simonem z jejich dovolené v Benátkách do Amsterdamu, na svatbu sestry Simona. Cestou ve vlaku se však oddělí a Simon cestuje dál po směru trasy, Hannah končí v Paříži, kde je nucena šest hodin čekat. Při této příležitosti se seznamuje s Léem, který jí bude dělat průvodce po krásách hlavního města Francie. Cestou na motorce se sbližují, dají si nejlepší čokoládu ve městě, navštíví park i Léovu kamarádku.
Hannah se svěřuje se svým vztahem a Léo jí nastavuje zrcadlo. Opravdu chce strávit život s chladným a systematickým Simonem? Který ji navíc neříká ve všem pravdu a jedná s ní často jako s dítětem? Ta svobodomyslná a nespoutaná mladá dívka, která ráda fotí? Stane se toto nečekané setkání dvou odlišných lidí, odlišných povah, osudovým shledáním?

Pocta Paříži

Vlak do Paříži představuje poněkud naivní, přesto jednoduchý a uvěřitelný příběh několika málo lidí. Ač je vyprávění předvídatelné, disponuje malebnými kulisami a svéráznými postavami, takže přináší perfektní mix pohodové oddechovky. Pokud takové příběhy vyhledáváte, rozhodně nebudete zklamáni!

vlak do parize

Název: Vlak do Paříže
Autor: Lorraine Brownová
Původní název: Uncoupling (2021)
Žánr: román
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2022, paperback
Počet stran: 312
Hodnocení: 65 %

https://www.euromedia.cz/vlak-do-parize/kniha/12787/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dulux Let´s colour: „K zapojení jsou třeba oči, ruce a úsměv!”

lets colour 200Při brouzdání internetem jsme v redakci narazili na velmi zajímavý projekt Dulux Let´s colour, který rozhodně stojí za zmínku. O co přesně se v něm jedná, jste se mohli dočíst v tiskové zprávě na našem

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Sexy až do hrobu

jak uspesne nestarnout olga struskovaPodtitul knihy Olgy Struskové Jak úspěšně (ne)stárnout naprosto vypovídá o jejím obsahu. Je v něm řečeno vše, takže mi dovolte pouze několik postřehů.

...

Literatura

Hravý způsob, jak připravit budoucího školáka

Grafomotorika perNedávno jste poprvé chovali svůj uzlíček štěstí a letos jste ho chystali na poslední rok ve školce. Příští září už z něho bude velký školák! Do té doby ho ale ještě čeká velký kus práce, který mu může usnadnit divočák Fanda v knize zam...

Divadlo

Světáci: Nesmrtelná česká komedie s písničkami

Svetaci 200„Tak třikrát whiskey s ledem, ať trošku popojedem, a dámám Hennessy...“ To je tak, když si poctiví venkovští fasádníci, kteří přijeli pracovat na obnově hlavního města, chtějí trošku vyhodit z kopýtka. „Když Praha za noci zazáří neonem, není m...

Film

Případ Laurel a Hardy

Nejprve vyšlo několik DVD hrdě oznamujících, že obsahují grotesky s Laurelem a Hardym, poté lákala Nova na tutéž osvědčenou značku a nyní rovněž Česká televize hlásá, že nachystala cyklus Laurela a Hardyho. Potíž je v tom, že oba komici v nich sice ...