Martina Boučková: Past na sňatkového podvodníka

Martina Boučková: Past na sňatkového podvodníka

Tisk

Past na snatkoveho podvodnika perexTéma vztahů a přelétavosti, seznamování i hořkých slibů je velmi oblíbené. V tomto případě se podíváme na samé dno záletníkovy duše. Román o něco vážnější a přemýšlivější, než předchozí kniha autorky Deníku zoufalé třicítky. Více vzpomínáme, přemýšlíme, filozofujeme.

A kujeme pikle.

Tedy on kuje pikle. A ona taky.

A tak se potkají přelétavý podvodník ženských ložnic a žena, která už muže vůbec nechce.

A ono to vypadá, že když by se vymyslel dobrý plán, mohlo by to být velmi zajímavé.

No, rozhodně to bude zajímavé ve chvíli, kdy zlodějíček hledá ukryté poklady v hrnku s mléčnými zuby dětí.

Popravdě, nálady mi u tohoto románu létaly jako motýli. Tu jsem s hlavními hrdiny souznila, tu mi zase byli naprosto nesympatičtí… Schopnost autorky lehounce a svižně popisovat příběh, který je občas tak všední, občas tak bizarní, je obdivuhodná. A právě tato čtivost vám udržuje úsměv na tváři. Pěkně roztříděné kapitoly dají možnost přečíst si před spaním jednu a hezky si celý příběh vychutnat.
Nemusíte se bát, že vám z hlavy zmizí, jeho příchuť je tak jedinečná, že na knihu zůstává emoční vzpomínka.

Doporučuji přečíst i první Deník zoufalé třicítky psaný podobným stylem. Ale tady nám mizí lehkost až rozlétanost, tedy někdy jsem ten pocit měla; ale o to víc ten odstup od příběhu lahodí duši. Více jsem měla sklony přemýšlet, zamýšlet se a držet si hlavní hrdiny v hlavě i mimo čas vyhrazený čtení.

Znovu se zamilujete do dialogů, které jako by stvořil všední den. Pro někoho nijaké, pro někoho ale velmi relaxační. Jsem z těch, kdo velmi ocení táhnoucí se děj, kdy se víc a víc můžeme pouštět do popisu zcela obyčejných věcí všedních dnů. Někdy tu jde o ocenění života po rozvodu a někdy zase o kalhotky v kabelce. Dá se říci, že tu máte možnost souznít s každou chvílí. Souznít a zase se rozejít. A zase souznít.

Nebylo to u mne jednoznačné, jakožto čtenářka jsem chvílemi byla přímo uprostřed příběhu, chvílemi jsem se stávala jen pozorovatelkou, protože popisované mi bylo na míle vzdálené.

Past na snatkoveho podvodnika

Autorka: Martina Boučková

Vydalo nakladatelství C Press, Albatrosmedia

Rok vydání: 2023

Hodnocení: 90 %

www.cpress.cz/tituly/83662411/past-na-snatkoveho-podvodnika/ 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpán Kojan: „Prvnímu ročníku Rocku pro faunu přeji podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny“

keks 200Rock pro faunu – je nový projekt, který chce pomoci přírodě a zvířatům. Předkládáme vám, našim čtenářům, první rozhovor s leaderem kapely KEKS Štěpánem Kojanem:

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Bird box - když je váš zrak vaším nepřítelem

 

birdboxZačalo to jako ojedinělý případ na Sibiři – jeden muž z ničeho nic zabil své blízké, a poté i sebe. Za nějakou dobu následovaly další případy. Všechny byly totožné, lidé z ničeho nic zešíleli a propadli vražednému běsnění, které ukončili sebevraždo...


Literatura

Dámský klub půlnočního plavání

big damsky-klub-pulnocniho-plavani-7yV-514225

Představa, že každou noc plavete v chladných a hlubokých vodách jezera, řeky nebo oceánu a necháváte odplout všechny své starosti, je nejen roman...

Divadlo

Hladová země ukazuje, jakou moc mají peníze

hladova zeme perexPředstavte si městečko, kde lidé pracují jen minimálně. Většinu času stráví na hostinách a oslavách. Za místní pracují chlapi v dolech, kteří kutají. Jediné, co musí místní udělat, je požehnat jim a poslat je pod zem. A jít to pa...

Film

Bláznivé nebo geniální? Oldřich Kaiser a Jiří Lábus stříhají jednu rolu za druhou...

pension lola kaiser labusPension Lola (1993) je padesátiminutový televizní film dvou komiků, který působí trochu jako rarita. Oldřich Kaiser a Jiří Lábus v něm obsadili úplně všechny postavy ...