Pomocnice s tajemnou minulostí. Protivná manželka. Přitažlivý manžel. Kdo z nich je skutečná oběť?

Pomocnice s tajemnou minulostí. Protivná manželka. Přitažlivý manžel. Kdo z nich je skutečná oběť?

Tisk

Pomocnice perexMillie to v životě nemá snadná. Po deseti letech strávených ve vězení se snaží začlenit zpátky do normálního života, avšak je to pro ni náročné. Když získá práci v nádherném domě Niny a Andrewa Winchesterových, je nadšená.

Brzy se ukáže, že Nina je nervově labilní a popudlivá žena, která má pořád nějaký problém. Její dcera Cecelie zas za andělskou tvářičkou ukrývá ďábelskou povahu. Millie se toto chování nezamlouvá. Nemá ale na výběr a musí jej snášet, protože nutně potřebuje peníze. Andrew je ze dne na den ztrápenější a Millie, kterou manžel její zaměstnavatelky přímo živočišně přitahuje, si představuje, jaké by bylo, kdyby jeho partnerkou byla ona. Kdyby měla vlastní šatnu, luxusní auto a dokonalý život. Jedinou překážku k vysněnému cíli představují její temná tajemství. A není jediná, kdo něco ukrývá. Proč se dveře do její podkrovní ložnice dají zamknout jen zvenčí?

Oceněný thriller bestsellerové autorky

Psychologický thriller Pomocnice, který v českém překladu vydalo Nakladatelství Kalibr, napsala britská bestsellerová autorka Freida McFadden. Pracuje jako lékařka se zaměřením na poranění mozku a napsala řadu úspěšných thrillerů i humoristických příběhů z lékařského prostředí. Za Pomocnici získala v roce 2023 ocenění od International Thriller Writers za nejlepší paperback. Její knihy se překládají do více než 30 jazyků.

Předvídatelný, ale skvěle napsaný příběh

Téma, o kterém kniha Pomocnice vypráví, je čtenářsky atraktivní. Bohatý manželský pár, jejich zaměstnankyně z bídných poměrů a nějaká ta tajemství, která mají ambici šokovat. Jedná se ale o mnohokrát zpracovaný námět, takže pokud patříte k milovníkům psychologických thrillerů, snadno odhadnete, k jakému závěru dějová linka směruje. Ano, na konci se najdou i nečekaná drobná odhalení, ale celkové rozuzlení nepřekvapí. I tak ale kniha stojí za přečtení, protože styl psaní je čtivý a kapitoly jsou ukončeny tak, že budete mít nutkání číst dál, a na konci do sebe všechno hezky zapadne. No a pokud jste ještě moc thrillerů nepřečetli a nemáte s čím porovnávat, čeká vás napínavé dobrodružství, které vás uvede do tajů tohoto žánru.

Kniha je psaná v ich-formě. Vypravěčkou první části je Millie, ve druhé odhalí svá tajemství Nina a ve třetí se kapitoly obou žen střídají. Ani jedna z nich není vysloveně kladnou hrdinkou, takže vaše sympatie si pravděpodobně nezískají. Jejich pečlivě vystavěné životní příběhy však vzbudí váš zájem. Navzdory některým nelogickým pasážím totiž jde o návykové a zábavné oddechové čtení, které vypráví o tom, že ne všechno je takové, jaké se zdá být, a také o tom, že některé touhy mohou být doslova smrtící.

Pomocnice
POMOCNICE
Autorka: Freida McFadden
Původní název: The Housemaid
Překlad: Naděžda Funioková
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Kalibr (Euromedia Group), 2023
Počet stran: 304

Hodnocení: 75 %

www.knizniklub.cz/knihy/638829-pomocnice.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Převzal pochodeň a běží s ní dál

zlaty orisek200Pokud máte ve svém okolí děti, které v něčem vynikají, jste-li přesvědčeni, že by si zasloužily víc pozornosti, víme, co s tím. Ještě lépe to ví Mgr. Jiří Kotmel – předseda nadačního fondu Zlatý oříšek, který se zaměřuje na vyhledávání a vš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Agatha Raisinová a otrávený koláč

agata raisinova otraveny kolacPrvní případ z nové řady anglických detektivek může na první pohled asociovat britskou sérii filmů na motity knih Agathy Christie o dámě s detektivními sklony. Hlavní hrdinka této knihy je...


Literatura

Ráj oceněný Nobelovou cenou je prozkoumáváním počátků kolonialismu z minoritních pozic

RájRáj je román od nobelisty Abdulrazaka Gurnaha, jenž nám popisuje subsaharskou Afriku 20. století – události napovídají, že jde o dobu kolem 1. světové války – dobu kolonialismu, novodobého otroctví, ale také krásných setkání, kouzelné divočiny a střetáv...

Divadlo

Komediomat začal novou sezónu zostra!

komediomat atomPrázdniny se přehouply a nejen ve Zlíně začala nová divadelní sezóna. Právě v rámci ní se v Baťově městě opět ukázala improvizační show Komediomat, která sice bojovala s hranicí morálnosti, ale o to byla vtipnější.

Film

Případ Laurel a Hardy

Nejprve vyšlo několik DVD hrdě oznamujících, že obsahují grotesky s Laurelem a Hardym, poté lákala Nova na tutéž osvědčenou značku a nyní rovněž Česká televize hlásá, že nachystala cyklus Laurela a Hardyho. Potíž je v tom, že oba komici v nich sice ...