Strážce dveří: akčňárna jako žádná jiná!

Strážce dveří: akčňárna jako žádná jiná!

Tisk

strazce dveri200Hned začátkem roku jsme měli možnost natrefit na vynikající akční román od autora Jamese Byrnea. Nakladatelství Kalibr vydalo jeho strhující příběh s názvem Strážce dveří. Pokud holdujete přímočaré akci a napětí, nepohrdnete konspirační teorií a máte rádi správňáky, určitě sáhněte právě po této knize!

 


Tajemnem zahalený autor

O Jamesu Byrneovi vám toho mnoho nepovím, své soukromí si pečlivě chrání. I jméno James Byrne je pseudonymem autora, který přes dvacet let působil jako novinář, a dokonce i v politice. Pod dalšími pseudonymy napsal řadu románů a thrillerů. Kniha Strážce dveří je první knihou série o Dezu Limerickovi. Snad se v budoucnu dočkáme pokračování, hned bych si další příběh sympaťáka Deze přečetla.

Seznamte se, Dez Limerick

Desmond Aloysius Limerick, zvaný jednoduše Dez, je povoláním vynikající žoldnéř v důchodu, nyní amatérský muzikant, který si užívá pohodového života v Kalifornii, ovšem jen do chvíle, než v dojde v hotelu, kde bydlí, k pokusu unést právní poradkyni zbrojařské firmy, která je navíc dcerou jejího ředitele. Dezovi se díky svému výcviku a pohotové akci podaří únos zdařile zhatit a časem se sbližuje s mladou, krásnou a inteligentní Petrou, která byla zamýšleným cílem únosu. Petra ho naverbuje, aby jí pomohl vyřešit další problém, který jí spadl do klína – zpronevěra miliardové částky. Náš hrdina je nejen vycvičený, silný, ale také vysoce inteligentní a nemá problém řešit problémy operativně, vždyť je strážcem dveří – odmyká dveře a brány, a nechává je otevřené. Postupem času proniká do problémů víc a víc a zjišťuje, že se namočil do spiknutí, kde se setkává s nečekanými potížisty v podobě důmyslného spiknutí, jejímž cílem je oslabit Ameriku. Spiklenci však netuší, kdo jim stojí v cestě.

Hrdina jak se patří

Strážce dveří disponuje mnohými ingrediencemi a pracuje s nimi někdy trochu unáhleně, jindy po troškách. Někomu se příběh může zdát až moc utažený za vlasy, ale ten, kdo přijme hlavní premisu se spiknutím a vědomím, že i takové věci se mohou stát, tak si příběh užije. Je to jedna akční jízda a její hlavní devízou je příjemný protagonista. Dez je snad až vzorem ctností, spravedlivý a upřímný chlap, kterého jednoduše chcete mít na své straně. Na nic si nehraje, umí oslnit vtipem i moudrostí, prostě mi sedl. A doufám, že i vám učaruje!

strazce dveri

Název: Strážce dveří
Autor: James Byrne
Žánr: akční román
Originální název: The Gatekeeper (2022)
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2023, pevná
Počet stran: 352
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/strazce-dveri/kniha/15020/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

I mech si zaslouží naši pozornost

Naslouchani mechu 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Naslouchání mechu od Robin Wall Kimmererové. Pronikněte do vědy zvané bryologie i vy!

...

Literatura

Psychologie písma psaná normálním jazykem

psychologie pisma perexChcete – li lépe a hlouběji porozumět sobě i druhým, měli byste si projít tuto publikaci. Je napsána „normálním“ jazykem, kterému pohodlně porozumí i široká laická veřejnost. Máte možnost se tu seznámit s metodami psychol...

Divadlo

Městská divadla pražská: šest ze sedmi premiér bude českých

divadlo rokoko abc shirley valentineCelkem sedm premiér chystají v divadelní sezoně 2012/2013 Městská divadla pražská. Až na jednu výjimku to budou české premiéry. Městská divadla pražská nabídnou divákům v nové s...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...