Laura Day: Tak se přání stávají skutečností

Laura Day: Tak se přání stávají skutečností

Tisk

laura day prani 200Kniha z pera autorky bestselleru Vítejte v krizi! se stala pomocnou rukou pro některé známé americké osobnosti a herce. Bude úspěšná i u nás? Její téma je možná stokrát ohrané, přesto Laura Day dokázala ještě z notoricky známého zákona přitažlivosti, tedy přejme si a bude nám dáno… vydolovat ještě něco víc.

 

 

Ve své knize Tak se přání stávají skutečností vsadila na vědecké poznatky ohledně prekognice, intuice, telepatie a dálkového vidění či podobných mimosmyslových jevů. Probírá je ze všech stran a jelikož je sama lektorkou a spirituální učitelkou, přidává své vlastní zkušenosti s klienty a vzniká tak poměrně zajímavá cesta, kterou při čtení chtě nechtě nastupujete díky drobným testům, otázkám a podvědomí ovlivňujícím myšlenkám.

Někdy klade otázky, které jsou opravdu až do morku kostí, například u samoléčení v souboru důležitých otázek, než se rozhodneme rozebrat svůj zdravotní problém: Co mě děsí na tom být zdravý a celý? Naše nejniternější já je extrémně silné, skrývá se v něm obrovská síla, ale také staré bolesti a traumata, a není s ním vůbec lehké pracovat, protože se často na povrch dostávají i velmi nepříjemné a bolavé věci.

Co tedy na této knize oceňuji, je často až syrový přístup autorky k jejím vlastním metodám. Na mnoha místech knihy neskrývá rizika, která nás mohou snadno přivést na cestu zneužití jejích metod. Na to, co se děje při jejich zneužívání a jak je to v podstatě snadné. Její otázky jsou přímé a evidentně počítá, že z nás vydolují nějaké zasunuté černé bahno, se kterým bude třeba pracovat. Některé věty, některé části se potom mohou zdát až přespříliš důrazné, často tu chybí takové to láskyplné andělské a věčně optimistické cosi, co možná přebývá v jiných knihách.

Je na vkusu každého čtenáře, jak tuto další knihu osobního rozvoje pojme. Dovedu si představit, že pro někoho bude právě to pravé, další v ní najde třeba jen pouze část přínosného, a někdo si ji přečte jen tak pro zajímavost. Rozhodně za přečtení stojí, protože pojetí je trošku jiné a odlišné od všech ostatních. A názor si nakonec budete muset udělat sami.

Reference a anotace z přebalu knihy:

Laura Day je pozoruhodná žena s pozoruhodnými schopnostmi. Nejpozoruhodnější na ní je to, jak mě naučila věřit sobě a své vlastní intuici. Demi Moore

Věřím v intuici a věřím v Lauru Day. Brad Pitt

Nejcennějším zdrojem člověka je jeho vlastní intuice. Clemens Kuby

Mezinárodně uznávaná spirituální učitelka Laura Day vás prostřednictvím této knihy naučí, jak být úspěšný v každé oblasti svého života. Její rady vám krok za krokem pomohou rozvinout schopnosti, které mají úžasnou moc a dovedou změnit váš život. Autorka, která tyto nástroje uvádí v život, sama zažila, že dokážou přinést úspěch, zdraví a bohatství a skutečně vytvořit v životě člověka zázračnou proměnu.

laura day prani

Titul: Tak se přání stávají skutečností
Autor: Laura Day
Originál: How to Rule the World from Your Couch, 2009
Překladatelka: Marcela Mádrová
Vydalo: nakladatelství Eminent, www.eminent.cz
Rok vydání: 2013


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Holub: Lenošení jsem dovedl k dokonalosti!

proste200Přinášíme rozhovor se spisovatelem na žánrovém pomezí - Jiřím Holubem.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Chalupáři: skutečný příběh Evžena Humla a jeho přátel

chalupari perex1Orchestrion v chalupě, rádiovka na hlavě. Nerudný penzista Evžen Huml v podání Jiřího Sováka, který si plánuje klidné stáří na venkově, a jeho podnájemník Bohouš Císař skvěle zahraný Josefem Kemrem jsou...


Literatura

Jaké by to bylo, kdyby Přišel Bůh do kavárny v Karlíně...

prisel buh do kavarny 200Novináři Miloš Čermák a Luděk Staněk spojili své síly, chopili se mikrofonů a vrhli se na žánr stand-up comedy. Díky nakladatelství XYZ si můžete vychutnat výběr toho nejlepšího v knižní podobě, tak hurá na to.

<...

Divadlo

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...

Film

Vzniká celovečerní film Milion chvilek. Na dokončovací práce spustila režisérka Amálie Kovářová sbírku prostřednictvím platformy Hithit

milion chvilek200Když na jaře 2019 začala režisérka Amálie Kovářová natáčet přípravu demonstrace spolku Milion chvilek na Václavském náměstí, netušila, že se jí pod rukama začal odehrávat inspirativní příběh o neutuchající snaze a boji občanské české spo...