Publikace věnující se olympijským hrám je na světě

Publikace věnující se olympijským hrám je na světě

Tisk

kniha londyn 2012Olympiáda v Londýně skončila teprve nedávno, přesto ve velmi krátké době vychází publikace, která se právě jí věnuje. Její slavnostní křest se uskutečnil v pražském knihkupectví Neoluxor a zúčastnili se ho autoři knihy i olympijští sportovci. Přítomen byl olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, posádka bronzového čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba. Chybět nemohl ani stříbrný kajakář Vavřinec Hradílek a badmintonista Petr Koukal.

Úvodní řeč pronesl předseda českého olympijského výboru Milan Jirásek, vedle něhož jste mohli zahlédnout i místopředsedu Jiřího Kejvala. Oba pochválili kvality knihy a zejména rychlost s jakou vznikla.

olympionici londyn 2012

A na co se můžete po zakoupení tohoto díla těšit? Především na překrásné fotografie Markéty Navrátilové, Jiřího Koliše a Herberta Slavíka, které zdobí většinu stránek. Věnují se opravdu velkému množství sportovních odvětví. Velké zastoupení zde mají samozřejmě čeští zástupci, ale ani na ty zahraniční se nezapomnělo. Text se zde objevuje především formou popisek k jednotlivým snímkům, ale najdeme zde i delší pasáže. O olympiádě zde píšou například spisovatelé Michael Viewegh a Pavel Kosatík, diplomat Michael Žantovský, profesor práva Jiří Přibáň, či dramatička Daniela Fischerová.

kniha londyn 2012 mlada fronta


 
Na knize se začalo pracovat již v průběhu her, aby mohla vyjít takto brzy. Ale rozhodně se nic neuspěchalo a na všem je vidět kvalitní práce nejen autorů, ale i všech lidí, kteří se na ní podíleli. Více než 360 stran sportovních zážitků a vzpomínek přinese každému fanouškovi sportu radost k jeho srdci.

Londýn 2012
Autor: Jiří Černý, Daniela Fischerová, Karel Hvížďala, Pavel Kosatík, Jan Novák, Jiří Přibáň, Rostislav Švácha, Michael Viewegh, Michael Žantovský a Michael Rittstein.
Fotografové: Markéta Navrátilová, Jiří Koliš a Herbert Slavík
Žánr: Fotografická sportovní kniha
Vydáno:  16.8.2012
Stran: 364
Vydalo nakladatelství: Mladá Fronta
Hodnocení: 95 %

Fotogalerie

Zdroj foto: Lukáš Loužecký


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PERCIVAL SCHUTTENBACH: „Nemusíme znít tvrdě jen proto, že to diktuje folk metal“

percival 200Na festivalu Made of Metal, který se o druhém srpnovém víkendu koná u Hodonína, se mimo jiné představí polští představitelé folk metalu Percival Schuttenbach. My jsme oslovili hlavu skupiny Mikolaje Rybackiho a položili mu několik otázek, z nichž...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Terapie pro rozčílené mámy

proc mama nadva perexKnihou Proč máma nadává s podtitulem „Deník rozčílené matky“ navazuje Gill Sims na svůj úspěšný román z roku 2017 Proč máma pije. Fanouškům autorky mohu tuto novinku rovnou doporučit - p...


Literatura

I za socialismu existovala v Československu reklama

reklama perexI když by se zdálo, že v éře plánovaného hospodářství, kdy zisk nebyl rozhodujícím kritériem, byla úloha reklamy potlačena, pravdou je pravý opak. Spotřebitelé měli být totiž vedeni k získávání patřičných návyků, takže vedle osvětové funkce  se...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

SVĚTY NA POKRAČOVÁNÍ

svety na pokrac 200Pětatřicetiletý badatel v audiovizi Radomír D. Kokeš, spjatý s brněnskou univerzitou, se čtenáři komunikuje už déle než celé desetiletí (hlavně skrze časopis Cinepur).  Nedávno se představil knihou Rozbor filmu, shrnující výsledky p...