Až uvidíte Batmana stát v záři Gotham City

Až uvidíte Batmana stát v záři Gotham City

Tisk

batman tichoKdyž jsem poprvé dostal do rukou komiksovou knihu Batman: Ticho, hned mě na ní zaujalo grafické provedení. Jak jistě všichni dobře víme, každá kniha je jiná. Kresba od Jima Leeho je skvostná. Nicméně nesmíme opomenout jeho přítele a spolupracovníka Scotta Williamse a ani barvy Alexe Sinclaira.

 

 

Pokud se komiksem zrovna nezabýváte hlouběji, může vás zarazit tloušťka tohoto komiksu. Zběhlí ale vědí, že Batman: Ticho již začal vznikat bezmála před deseti lety. Dosud vyšly díly Batman: Ticho Vol. 1 a Batman: Ticho Vol. 2. To, co si zájemci mohou pořídit, případně již pořídili, je souhrnná reedice obou dílů. Batman: Ticho původně vycházel jako sešitová minisérie. Tento příběh však začal nabírat takových příznivých ohlasů, až došlo k vydání samostatných knih.

Po otevření knihy vás do vzniku světa Batman: Ticho zavedou úvodníky Jepha Loeba (příběh) a už zmíněného Jima Leeho. Jakmile se jimi prokoušete a otočíte na první stránku knihy, kde příběh začíná, dozajista pochopíte, proč jsem výše zkrátka musel vyzdvihnout grafiku tohoto díla. Až uvidíte Batmana stát v záři Gotham City, budete omámeni uměleckou hodnotou, kterou toto dílo bezpochyby oplývá na míle daleko a zastiňuje tak mnohá jiná.

batman ticho

Jeph Loeb si s příběhem zaručeně dokáže velice pohrát. A tak by se vám mohlo lehce stát, zvlášť těm, kteří se třeba setkávají s komiksem ne příliš dlouho a neznají některé z postav, že se v ději začnete ztrácet. Proto bděle a ostražitě sledujte, jak se příběh bude vyvíjet. Protože se to nemusí stát pouze vám, ale sami nyní uvidíte Batmana v situacích, kdy on sám nebude vědět, co dál dělat, kam jít, koho sledovat… ale jak se říká v přísloví: “Trpělivost růže přináší.“…

batman ticho

…nicméně tomu tak ale asi vždy nebude. Ptáte se, proč? Protože Batmana čeká pěkných pár ran a možná i kompletní vyhlazení z mapy Gothamu. Nyní mu jde po krku někdo, kdo ho zná. A zná ho zatraceně dobře. Posílá proti němu známé protivníky jako: Killer Croca, Harley Quinn, Jokera, Poison Ivy, Riddlera,… Batmanovi nepřátelé se mu však zdají býti jaksi jiní. Zná jejich postupy a toto přece nejsou ony. Proti komu vlastně bojuje? Kdo je tento tajemný loutkář, jenž inscenuje tyto intriky všude, kam přijde a snaží se za každou cenu netopýřímu muži znepříjemnit život? Na tuto otázku neumí odpovědět nikdo. Ani sám Batman.

batman ticho

Na scénu přichází i samotná Catwoman, jež omámí Batmanovi hlavu. Je to však skutečné? Nebo to někdo tak chtěl? Nežije Batman jen v něčí hře? Nebo jsou to vše jen jeho iluze a nikdo za ničím nestojí, ale zkrátka mu život připadá jednodušší, protože již natolik dozrál a má tolik zkušeností, že na něho soupeři zkrátka nestačí? Mnozí vědí, někteří tuší…

…co si však myslíte vy?

batman ticho obalka

Batman: Ticho
Vydavatelství: BB Art
Rok: 2012
Stran: 320

Zdroj foto: BB Art


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Magdalenou Wagnerovou

200 rozhovor„Rok co rok si naplánuji na léto nejvíc práce,“ řekla nám spisovatelka Magdalena Wagnerová

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Veselá kniha především pro ženy

zoufalky200Zoufalky aneb Rande jak cyp je název knihy od Ivany Hlubinkové Kožmínové. Pokud hledáte nějaké oddychové čtení a chcete se zasmát, tak si ji nenechte ujít!

...

Literatura

Co se dělo pod zámkem? Za zavřenými dveřmi?

Pod zamkem, perex

V momentě, kdy mi došlo, že název nové knihy od Joty Pod zámkem, neznamená v podzámčí, ale za zavřenými dveřmi, začala mnou cloumat typická ženská vlastnost, zvědavost. Tu ještě umocnila obálka, ze které na m...

Divadlo

Homo eroticus - zajímavý projekt brněnského divadla Buran Teatr

Homo eroticus 2Koncem září uvedlo profesionální divadlo plné mladých lidí erotickou baladu Homo eroticus, aneb láska v době těla. Režisérka Gabriela Ženatá spolu s týmem realizátorů vytvořili férii, složenou z několika obrazů, ve kterých se bez obalu ...

Film

Kdo bude první vrahem pokřivených vztahů? Hodný syn?

altZanedlouho vstoupí do českých kin dramatický snímek z chladného severu s pohledem na pokřivený vztah matky a syna. Kritiky i veřejností ceněné dílo nabízí sondu do křehké pavučiny citů, rodinných vazeb a emocí. Je skutečně prvotina režisérky Zaidy Berg...