Doreen Virtue: V zajetí jídla

Doreen Virtue: V zajetí jídla

Tisk

v zajeti jidla doreen virtueNezvladatelná chuť k jídlu je obrovským problémem. Americká psycholožka na chvíli opouští andělskou říši a vydává se po stopách tak reálných a bolavých, že i její odpůrci musí uznat nedozírný význam její nové knihy. Rázem se řadí vedle takových průkopnic, jako je Louise L. Hay a její duchovní příčiny nemocí.



Navíc, s Louise L. Hay také spolupracuje

Doreen Virtue vystupuje v rádiu, které spoluzakládala právě Louise L. Hay. Je to obrovská náhoda nebo prostě podobné přitahuje podobné? Nyní budeme také trochu pátrat po příčinách nemocí, ale spíše počínajících a psychických. Emocionální hlad. Kdo by ho neznal. Náhlá a nutkavá potřeba něco sníst – běžný to stav pro ženy v jisté části měsíčního cyklu. Závislost na jakékoliv potravině však může být déletrvající, případně cyklická.

Přehledná a čtivá kniha

Neodtrhnete se od ní. Velmi pochopitelně a atraktivně tu autorka vysvětluje souvislost mezi tím, jak naše tělo BAŽÍ po jídle. Ano, baží – to je přesně to slovo, kdy musíte něco sníst, jinak,… jinak snad někoho zabijete! Na vině je nějaká nerovnováha, k níž je v dnešní době příčin milion. Stres, nadměrná únava, deprese, nespokojenost, zlost, frustrace životem, náročné životní období. Ženy zajídají únavu, zajídají nešťastnou lásku i fyzické nepohodlí.

Kniha má sice téměř 350 stran, ale… neuškodilo by víc

První obsáhlá část knihy nás provádí všemi tělesnými procesy, které mohou za to, že náš mozek vysílá pocit bažení po něčem. Tělo je moudré a ví, co je kde obsaženo. Ví, že tou či onou potravinou si na chvíli uleví. Na chvíli, jako když přes krvácející ránu na chvíli přiložíte kapesník.

v zajeti jidla doreen virtue

Řešení – afirmace?

Řešení je logické, odstranit příčinu bažení. Srovnat si svůj život. Možná to ne vždy jde v reálu, depresivního frustrujícího zaměstnání není možné se zbavit ze dne na den, stejně rychle nevyřešíte ani dlouhodobě neuspokojivý vztah. Afirmace tedy mohou pomoci. Krátké větičky, které procítěním vyjasní mysl a postoj sám k sobě. Vlastně téměř vždy jde o sebelásku. Málo se milujeme, málo si věříme, jsme sami k sobě málo laskaví… To je často kořen všeho a tak… tak to můžete zkusit.

Praktické rady na oddálení záchvatu žravosti jsou také dobré, napít se, počkat, vyčistit si zuby apod…Už jen naučit se rozeznávat, kdy je hlad fyzický a emocionální je obrovským přínosem do života.

Myslím, že se tady Doreen Virtue podařila báječná kniha, která se dá nekonečně dlouho číst, od jakékoliv stránky, všude najdete něco přínosného. Závěrečný seznam bažených potravin je jen třešničkou na dortu, jež umožní rychlou orientaci, když vás v budoucnu záchvat popadne…

Doreen Virtue, Ph.D., je velmi oblíbená spisovatelka, která pracuje s říšemi andělů a elementárních bytostí. Je známá také z televizních pořadů jako Oprah, The Wiew, Good Morning America a dalších. Kromě toho přednáší a vede workshopy po celém světě. Další informace najdete na www.AngelTherapy.com Doreen Virtue se narodila 29. března 1958 a její první kniha na toto téma vyšla v Synergii v roce 2007 pod názvem Zbavte se svých kil bolesti.

v zajeti jidla doreen virtue

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2012, www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů : Knihovny pro K21, Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem

brezen-mesic-ctenaru 200V ústecké knihovně je vždy živo nejen v březnu, měsíci, který je již po několikáté měsícem čtenářů. Nějaký ten týden napřed totiž ústečtí knihovníci pro své čtenáře i návštěvníky připravují program, kter...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Po Diovi je tady Caesar a jeho banda

ja caesar a banda 200Po necelém roce vydalo nakladatelství Edika pod Albatros Media pokračování knihy Já, Zeus, a banda z Olympu, tentokrát zaměřené na Řím: Já, Caesar a banda z Kapitolu s podtitulem Přímý přenos ze starověkého Říma.

...

Literatura

Simpsonofilové, zbystřete! Je tu Homerova kniha

HomerovaKniha perexNakladatelství Jota si pro fanoušky a příznivce žluté rodinky ze Springfieldu přichystalo lahůdku ve formě milé knížečky o životě Homera Simpsona. Dozvíte se vše a ještě mnohem víc!...

Divadlo

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

...

Film

Moje kino LIVE nabízí filmy i v době omezeného pohybu

kinoVybraná menší kina se rozhodla zprostředkovat filmy online a zajímavým způsobem nabídnout i další program. V pátek 27. března to byla třeba beseda s Vítem Klusákem, režisérem filmu V síti. Program bude pokračovat i během dubna. Projekt nese název Moje kino LIV...