Až tady nebudu – když se vás budoucnost snaží dostihnout

Až tady nebudu – když se vás budoucnost snaží dostihnout

Tisk

az tady nebudu 200Bookmedia pod značkou Audiotéka vydalo další audioknihu Lindy Greenové – po psychologickém thrilleru Před pikolou za pikolou je tady detektivka Až tady nebudu v podání hned tří interpretů.

 


Linda Greenová se narodila v roce 1970 v Londýně a vyrůstala v Hertfordshire. Je vystudovaná novinářka, pracovalav novinách i jako lektorka tvůrčího psaní. K psaní knih vedla dlouhá cesta, ale vydala romány Did a Bad Thing (2007), 10 Reasons not to Fall in Love (2009), Things I Wish I´d Known (2010), And Then It Happened (2011), The Mummyfesto ( 2013), The Marriage Mender (2014). Česky jí v nakladatelství Bookmedia vyšly knihy Před pikolou za pikolou (v originále While My Eyes Were Closed, 2016) a Až tady nebudu (After I've Gone, 2017).

Až tady nebudu je thriller, ve kterém figuruje dvaadvacetiletá Jess Mountová. Té se Facebook přehoupl o 18 měsíců – do dne, kdy zemřela a její profil se tak plní vzkazy od blízkých a před ní se tak otevírá její budoucnost. Uvidí tak i svého dosud nenarozeného syna a ocitá se před nelehkou výzvou, jak změnit běh událostí a zároveň zachránit syna nebo i sebe?

Námět jako takový je velmi zajímavý, aktuální a také trochu děsivý. Mysterióznost není přehnaná a naopak je ozvláštňujícím prvkem. Bez toho by se jednalo o obyčejný příběh o lásce - posluchači sledují, jak se mladičká Jess zamiluje do staršího a bohatého muže a vše mu podřídí. Důležitým tématem je také domácí násilí a mezilidské vztahy obecně.

Co se týče interpretace, tak nejvíc působivý je tady Aleš Procházka. Je totiž výborným kontrastem vůči projevu mladé Jess a její kamarádky Saddie v podání Andrey Elsnerové. Jeho hlas je hluboký, strohý a především plný emocí. Ten otcovský nadhled i láska z něj jen čiší a obdivuji, jak to zahrál. Andrea Elsnerová je však také dobrá, její hlas je moc příjemný a hlavně uvěřitelný – jako by se daný příběh stál opravdu jí. Třetí interpretkou je Lucie Kožinová ztvárňující Angelu – matku Lea, partnera Jess. Její projev je trochu přehnaný, ale pořád v mezích. Působí jako milovaná matka, jež chce být také skvělou tchýní, ale zároveň si však nechává v sobě tajemství.

Až tady nebudu je příjemná oddychovka, především pro mladší čtenářky. Někomu nemusí příběh sednout a připadat hodně naivní. Mně osobně audiokniha Před pikolou za pikolou nadchla mnohem více, ale další dílo Lindy Green si opět nenechám ujít.

az tady nebudu

Až tady nebudu
Autor: Linda Green
Interpreti: Lucie Kožinová, Andrea Elsnerová, Aleš Procházka
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 10 hodin 54 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/az-tady-nebudu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Honza Jareš: „Je pro mě důležité, aby mě lidé vnímali jako umělce, nikoliv jako člověka, který nevidí a má to těžké.“

honza jares 200Honza Jareš se narodil v roce 1981 v Hradci Králové, své dětství prožil v Brně. Zde absolvoval základní školu pro nevidomé a souběžně Základní uměleckou školu Vítězslavy Kaprálové, obor zpěv a klavír. Poté se přestěhoval do Prahy a po něk...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vychutnejte si romantický příběh z Provence s kriminální zápletkou plný humoru i napětí

Hotel Pastis 200Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydává na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Provence. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, tahanicích s chamtivou exmanželkou a mnohaletém pracovním zápřahu…


Literatura

Daňová evidence podnikatelů 2018

daň. evidence perexNa světlo světa se začátkem roku dostala publikace Daňová evidence podnikatelů 2018. Jedná se již o 15. vydání doplněné podle aktuálně platných daňových zákonů.

 

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Nový dokumentární film Klusáka a Pecháčkové mapuje tři roky pandemie v Čechách, do kin půjde na jaře příštího roku

VelkeNic200Dokumentární režiséři Vít Klusák a Marika Pecháčková téměř tři roky sledovali českou společnost a její pojetí pandemie nemoci covid-19. V dokumentární tragikomedii Velké nic se autoři zaměřili na lidské příběhy, poetiku doby, bizarní obrazy nebo klí...