Milujete Hraničářova učně? Pak zkuste i Bratrstvo

Milujete Hraničářova učně? Pak zkuste i Bratrstvo

Tisk

Bratrstvo 200Série Hraničářův učeň od Johna Flanagana vychází už několik let ve vydavatelství Egmont a o její audioknižní podobu se stará Audiotéka. Egmont se nyní pustil i do druhé autorovy série a nezaváhal ani s audioknihami.

 


John Flanagan je australský spisovatel, který nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Vytvořil sérii Hraničářův učeň, a to původně pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Bratrstvo je jeho další sérií a dnes patří k nejproduktivnějším australským prozaikům.

Hurá do Skandie!

Děj prvního dílu Bratrstva začíná ve Skandii. Tam existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. – chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice.

Bratrstva stojí proti sobě, sbírají body za jednotlivé úkoly a vítězem může být jen jeden. Zde proti sobě stojí silné Volavky a neoblíbení Vydědenci. Jejich vůdcem se stává Hal Mikkelson, syn skandijského otce a araluenské matky. Je na něm, aby projevil svou odvahu a důvtip a dovedl své bratrstvo k vítězství.

Člověk nesmí srovnávat

Hraničářova učně mám moc ráda – na audioknižní zpracování nedám dopustit a vždy se nemůžu dočkat dalšího dílu. Proto jsem se radovala také z Bratrstva a moc se na něj těšila.

Z počátku bylo obtížné zvyknout si na nové postavy i cizí hlas. Interpret se mi zpočátku zdál poněkud monotónní a „málo akční“. Také jsem měla pocit, že se v příběhu nic neděje, moc mě nebavil a říkala jsem si, že zůstanu u učně. Člověk se tomu srovnávání nevyhne, i když si ho vnitřně zakazuje, protože jde o jiné dílo. Po pár hodinách poslechu to však přišlo, už jsem byla zaposlouchaná a Hal i vypravěč Pavel Neškudla si mě opravdu získali. Moc mě bavilo sledovat pokroky bratrstev i jejich vychytralé postupy a i vypravěč mi začal vyhovovat. Iritovalo mě jen jméno hlavního hrdiny – Hal, tak podobné s Haltem, ale za to může jen a jen John Flanagan.

Další skvělá série, kde nechybí poučení

Bratrstvo je série určená malým milovníkům dobrodružných a fantasy příběhů, a tak je nutné k ní přistupovat. Autor se nedokáže vyhnout poučení, ukazuje ve svých knihách, jak je důležitá poctivost i přátelství, ale už to k němu zkrátka patří a nejde mu to brát za zlé. Komu se líbí Hraničářův učeň, určitě se mu bude líbit i Bratrstvo a bude se stejně jako já těšit na další díly.

BratrstvO

Bratrstvo Kniha první – Vyděděnci
Autor: John Flanagan
Interpret: Pavel Neškudla
Vydavatelství: Egmont ve společnosti Albatros Media
Délka: 12 hodiny 36 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/52452565/bratrstvo-kniha-prvni-vydedenci-audiokniha-pro-deti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

MUDr. Jan Hnízdil vydává svou knihu i na Slovensku: Není v ní nic, co byste nevěděli

hnozd200Léčí svým celostním přístupem k pacientovi. Zdraví netvoří jen tělo, ale především duše, styl života a to, jakým způsobem sami se sebou zacházíme. Když ale necháme vzletných slov, můžeme MUDr. Jana Hnízdila charakterizovat jako člověka, který se svým...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Připomeňte si nejznámější díla od Shakespeara

Renata Fucikova Shakespeare 200Vydavatelství OneHotBook přineslo na audioknižní pole zajímavé dílo od Renáty Fučikové s názvem Shakespeare. Nechte se vtáhnout a zavzpomínejte si na nejznámější díla tohoto jedinečného dramatika.

...

Literatura

Až uvidíte Batmana stát v záři Gotham City

batman tichoKdyž jsem poprvé dostal do rukou komiksovou knihu Batman: Ticho, hned mě na ní zaujalo grafické provedení. Jak jistě všichni dobře víme, každá kniha je jiná. Kresba od Jima Leeho je skvostná. Nicméně n...

Divadlo

Na podzim do divadla: Soudce v nesnázích

200 divadlo mO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Na britskou komedii můžete vyrazit do Klicperova divadla v Hradci Krá...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí - a co si o nich přečteme

vano 200Také letos spatříme na obrazovce všechny možné pohádky (včetně několika premiérových), aniž diváci již rozlišují, zda vznikly v televizi nebo se původně promítaly v kinech. Jenže: každý rok se opakují stále tytéž tituly. Mají společný jediný rys - té...