Radioservis si odnesl dvě vítězné ceny v anketě Nejlepší audiokniha roku 2019

Radioservis si odnesl dvě vítězné ceny v anketě Nejlepší audiokniha roku 2019

Tisk

audiokniha roku200Nejvíce oceněným titulem se stal TOBIÁŠ LOLNESS. Všechny vítězné příčky v kategorii DRAMATIZACE získaly tituly Radioservisu.

 

 

Sedmý ročník soutěže přinesl dvojnásobné ocenění dobrodružnému fantasy příběhu Tobiáš Lolness Francouze Timothéa de Fombelle v kategoriích zvukový design a audiokniha pro děti a mládež. Vyprávění o chlapci vysokém půldruhého milimetru a žijícím na stromě zároveň obsadilo druhé místo v Absolutním vítězi a třetí místo v kategorii Dramatizace.

Seriál Tobiáš Lolness od Českého rozhlasu je mimořádný svým zvukovým obalem. Hudba od Marko Ivanoviče navozuje až filmové obrazy. Nahrál ji Symfonický orchestr Českého rozhlasu a zpívají samotní herci. Za zvukovým designem stál Jan Trojan.

audiokniha roku1

Příběh, vyznamenaný Andersenovou cenou, ožil prostřednictvím Marka Lambory, Jiřího Lábuse, Viktora Preisse, Lucie Trmíkové, Jana Novotného, Igora Bareše, Vlastimila Zavřela a další. Režíroval ho Aleš Vrzák.

Královskou disciplínu mluveného slova – dramatizaci – ovládla bezmála tříhodinová adaptace klasického románu Jaroslava Havlíčka Neviditelný v režii Lukáše Hlavici. Ten do hlavních rolí obsadil Petra Lněničku a Kláru Suchou.

Příběh vzestupu a pádu ambiciózního selfmademana měl premiéru koncem minulého roku na stanici Českého rozhlasu Vltava, kde byl odvysílán ve třech dílech. Setkal se s mimořádným ohlasem. První díl dokonce uspěl na mezinárodní rozhlasové soutěži BBC Audio Drama Awards 2020, kde se dostal mezi tři finalisty kategorie Best European Drama.

audiokniha roku2

Přehled ocenění titulů Radioservisu:

Audiokniha roku – Absolutní vítěz
2.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší audiokniha pro děti a mládež
1.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší zvukový design
1.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší audiokniha – dramatizace
1.místo: Neviditelný, režie Lukáš Hlavica
2.místo: Žebrácká opera, režie Lukáš Hlavica
3.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší interpretka
3.místo: Helena Dvořáková, režie Petr Mančal

Nejlepší audiokniha – vícehlasá četba
3.místo: Moje matka Marlene Dietrichová, režie Jakub Doubrava


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Do každé své písničky jsem dal kus sebe, říká německý hudebník Hellmut Sickel

Hellmut Sickel 200Nejdřív ho naše publikum poznalo coby baskytaristu populární německé skupiny Kreis, posléze jako prvního manžela Heleny Vondráčkové. Čas je proti nám, Sprint, Svou partu přátel ještě naštěstí mám - to jsou asi největší hity, které p...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Lednové audionovinky z nakladatelství Témbr

tembr 200Přinášíme inspiraci na poslech některých nových audioknih.

...

Literatura

Myslel si, že jeho život už nemůže být horší. Ale pak ho spolknul eskalátor

eskalator perexDamián je obyčejný kluk. Nevyniká krásou, inteligencí, talentem, smyslem pro humor ani roztomilostí. To by možná ani nevadilo, kdyby nebyl jediným průměrným a nezajímavým dítětem ve skupince sedmi sourozenců.

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Bez gravitace může být člověku nevolno

gravitace perexFilm Gravitace (2013) je uváděný jako jeden z nejlepších filmů současnosti. Speciálními efekty a impozantními záběry vesmíru je doslova přeplněný. Až je možná škoda, že se podobných filmů netočí víc.