Lucie Ernestová a její kalendář Miluj svůj život 2018

Lucie Ernestová a její kalendář Miluj svůj život 2018

Tisk

kalendar Miluj svuj zivot 2018 - kopieTak tohle je čirá radost. Oblíbený kalendář je tentokrát originálním autorským dílem české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jako sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít. Okořeněné tím, co více vyhovuje lidem v našich luzích a hájích si myslím, že tento kalendář nešlo více vymazlit k dokonalosti.

 

Kalendář vás uvede do stavu bdělé pozornosti

Lépe řečeno, do aktivního žití. Do prožívání každé minuty. Někdy se nemůžeme v životě hnout z místa proto, že nejsme schopni vypnout kolotoč myšlenek zacyklený v mizerné minulosti a hrůzné budoucnosti. Ale přítomnost nám uniká. Prý když se tohle rozsekne, změní se uvažován a změní se i reálie života? Proč si nepomoci třeba právě takovým kalendářem.

Obrázky jsou krásné, někdy až meditační. Takové, na které se zadíváte a přijde vám, že se noříte do pohádky, do smyšleného příběhu nebo do sebe samotných,a byste si s výjevem na obrázku popovídali. A také jsem zjistila, že se kalendář líbí dětem. Vílečkový, pohádkový, chci nakreslit to samé, chci si o tom příběhu povídat.

 kalendar Miluj svuj zivot 2018 - kopie 

Směle do toho – často ve mne tento kalendář probouzí chuť kreslit a povzbuzuje chuť psát píběhy, pohádky… Žiji s ním už řadu let, předchozí ilustrace Joan Perrin-Falquet měly také své kouzlo, ale přiznám se, že příjemné překvapení, že česká ilustrátorka ilustrovala už loňský kalendář mi přineslo ještě větší potěšení. Její obrázky mi sedí víc – jsou mě víc na míru.

Vyzkoušejte, jestli vám taky!

A ta témata. Ach! Třeba hned v únoru. Plískanice, zima, vlezlo… na titulní straně hodiny.

 kalendar 

Jaká doba je nejdůležitější na světě?

Nejdůležitější doba je právě teď. Minulost nedokážeme změnit a budoucnost jsou jen představy a domněnky. Jedině v přítomnosti můžeš ovlivnit a žít svůj život.

Ponoř se do prostého pocitu své jedinečné existence na této planetě. Podívej se na svět kolem sebe s úžasem dítěte. Vnímej svůj dech a pocity svého těla. Pozoruj sebe sama pohledem zvenčí. Představ si svoji momentální vitalitu a energii jako zářící světlo. Možná je velké nebo malé, klidné nebo neklidné, veselé nebo smutné… Vše je tak, jak to je. Netřeba hodnotit, jen pozorovat.

Věnuj pozornost tomu, co právě děláš. Tomu, čemu ji věnuješ, vdechuješ život. Žij přítomným okamžikem s vděčností a láskou.

No, řekněte sami, není tohle nejlepší možný vzkaz pro únorové dny! A možná autorka, když to vezmeme opravdu od podlahy, opravdu vystihla i slabá místa pro každý měsíc, který zažíváme v roce. V únoru je díky nijakému času sklon k depresi, únavě či uspěchávání událostí. Někdy to vidíme na tom, že už se prodávají i velikonoční zajíčci! Jednou nohou jsme ještě v zimě, ale už se nám nechce a do jara daleko… tehdy je ten pravý čas uvědomit, že ať máme cokoliv tento den k dispozici, důležité je, že máme čas jako takový.

V květnu se zamyslíme nad pomíjivostí času a nadšením pro proměnlivost života, s prvními barevnými listy října pak nad vděčností a pokorou a ve vánočním prosinci se zamyslíme nad dalšími životními cestami. Nádhera!

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

 kalendar Miluj svuj zivot 201823 - kopie 

Název: Miluj svůj život

Autor: Lucie Ernestová
Žánr: kalendář, seberozvoj
Nakladatelství: Synergie Publishing SE
Rok vydání: 2017
Počet stran: neuvedeno
Hodnocení: 100 %                                  

Odkaz na web: www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Jednoznačným hitom je skladba Po schodoch.“

richard mullerJak vznikla právě píseň Po schodoch? Jak to vypadá na olympiádě? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru s osobitým zpěvákem Richardem Müllerem.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nepřetržitá detoxikace jako životní styl

detoxikace perexZdravý životní styl - to je zaklínadlo, které slýcháme z různých stran. Co to ale doopravdy je? Je celá řada lidí, která se toto tajemství snaží odhalit a každý z nich vytváří svůj program, jak zdravého životního stylu dosáhnout. Jak na t...


Literatura

ROMÁN O RŮŽI

roman o ruzi 200Česká historie s detektivním případem a s brilantním nečekaným vyřešením, to je cyklus Hříšní lidé Království českého Vlastimila Vondrušky. Se svou literární postavou Oldřichem z Chlumu již vydal 16 ...

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Tady to musí být je trpkou podívanou

altDo českých kin v oficiální distribuci vstoupí na konci dubna snímek Tady to musí být. Kontroverzní počin na pomezí dramatu a komedie rozdělil nejen filmové kritiky, ale i samotné diváky na dva tábory. Jedni ho považují za geniální, jiní z...