Také letos proběhne v Kroměříži Neslýchaně zábavný večer

Také letos proběhne v Kroměříži Neslýchaně zábavný večer

Tisk

Kromeriz foto perex1Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž, o. p. s. pořádá v letošním roce už třetí ročník Neslýchaně zábavný večer, který bude vyvrcholením Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji. V rámci večera, který proběhne v pátek 14. září v Domě kultury v Kroměříži, vystoupí řada známých umělců.

 


Seznámit veřejnost, ale třeba i politiky či úřady s životem osob se sluchovým postižením, s jejich problémy i údělem denně překonávat překážky, které jsou pro lidi bez handicapu samozřejmostí – takové jsou hlavní cíle Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji, který ve dnech 10. - 14. září 2017 připravilo Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž.


Osvětová kampaň se jako každý rok koná při příležitosti Mezinárodního dne neslyšících. Program, který se uskutečni jednak přímo v sídle poradenského centra na Hanáckém náměstí v Kroměříži, jednak v jiných důstojných prostorách, se pravidelně setkává s velkým zájmem veřejnosti.  

Kromeriz foto perex


Pro letošní rok chystá poradenské centrum v Kroměříži nejen dvě zajímavé přednášky (Jak na sociální dávky a Historie Českomoravské jednoty neslyšících), ale i další akce – zatímco v úterý 11. září je v plánu zájezd do Osvětimi, ve čtvrtek 13. září proběhne návštěva Biskupské mincovny v Kroměříži.


Týdenní program vyvrcholí 14. září ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži slavnostním společenským večerem originálně nazvaným Neslýchaně zábavný večer. V hvězdně obsazeném programu vystoupí Leona Machálková, herec a šansoniér Jiří Bartoň, kouzelník Pavel Kožíšek, hudební formace Karel Gott revival Morava, bubeník Hanz Sedlář, členové Divadelního spolku Kroměříž, děti z hudební školy D-Music Kroměříž a velká legenda – zpěvačka Yvetta Simonová, která slaví letos významné životní jubileum.   

Kromeriz foto 1


Silným zážitkem jistě bude umělecké tlumočení písní do znakového jazyka skupinou Hands dance z Brna. Celým večerem bude provázet moderátor Aleš Cibulka.  


Měli byste vědět
Neslyšící a nedoslýchaví mají velmi omezený výběr z nabídky různých společenských a kulturních akcí. Společné návštěvy programů, například filmových a divadelních představení, koncertů a podobných akcí, předkládají komunikaci uzpůsobenou neslyšícímu (znakový jazyk, simultánní přepis).  


Stávající situace v této kulturní oblasti však s takovým typem znevýhodnění návštěvníků většinou nepočítá, což přispívá k vydělování sluchově postižených z většinového kulturního a společenského života.


Realizaci projektu Neslýchaně zábavný večer považuje poradenské centrum za velmi důležitou součást naší usilovné snahy o propojení světů slyšících a sluchově postižených lidí.


Foto archiv


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Cocotte Minute: Baví mě, jaký mají Pio texty, a jak pracují s češtinou

cocotte-pio-700x420Cocotte Minute zanedlouho vyjedou na své další turné. Tentokrát sebou na něj vezmou hiphopery Pio Squad a slovenské BijouTerrier. O turné, dětech i kariéře jsme si povídali s Martinem Zellerem a Czendou....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Stopařův průvodce po galaxii jazyků: Jak vznikly jazyky z vašich oblíbených seriálů

JazykyJazyk, jeden z nejzákladnějších výdobytků lidstva, vznikl a vyvíjel se zcela spontánně, až na pár výjimek - tzv. ,,umělé” neboli konstruované jazyky. Některé byly pokusem o sjednocení národů, jiné jen literární či filmovou rekvi...

Z archivu...


Literatura

Nepřehlédněte Nejlepší knihu o fake news, dezinformacích a manipulacích!!!

fake news 200Téměř souběžně s prezidentskou volbou vydalo nakladatelství CPress velmi důležitou knihu s názvem Nejlepší kniha o fake news, dezinformacích a manipulacích!!! Se čtenáři si autoři pohráli už v tomto názvu, ale jinak jim předložili kvalitní a ...

Divadlo

Ta smrt mu zkrátka sluší…

smrt mu slusi  perexBob Barel je diváky milovaný seriálový herec. Na divadelních deskách však své kritiky neoslnil, právě naopak. Nyní je ale nominován na cenu Thálie za nejlepší herecký výkon. Od vítězství ho dělí jen hlas kritika, který ve...

Film

VŠEMI SMĚRY – cestou necestou za publicistikou

altNašim pravidelným čtenářům nemohla uniknout pozvánka na festival nezávislé publicistiky Všemi směry, který roztočil kolotoč otázek, diskuzí a workshopů na téma reportérství. Že jde o výjimečnou událost, sliboval i rozhovor s manažerkou projek...