Galerie talentů vystavuje obrázky dětí na náměstí Republiky v Praze

Galerie talentů vystavuje obrázky dětí na náměstí Republiky v Praze

Tisk

Výtvarně nadané děti do 17 let mohou ukázat svůj talent v ojedinělém projektu Galerie talentů. Autorem bohulibého počinu je Václav Bárta (otec zpěváka a herce Václava „Noida“ Bárty), který dětem nabízí možnost prezentace dílek v internetové galerii a následně i možnost publikovat svůj výtvor v exkluzivně vypravené publikaci Knížka dětských obrázků. Patrony projektu jsou Lucie Bílá a Karel Gott.

Autor projektem upozorňuje širší veřejnost na dětské umění a podporuje tak úspěšné dětské výtvarníky. Děti zasílají své, výtvarně často velmi zdařilé, obrázky do Galerie talentů samy, nebo, v případě menších dětí, prostřednictvím svých rodičů či učitelek. V internetové galerii je u jejich obrázku uveden název v českém a anglickém jazyce, jejich jméno a věk. Dětské obrázky jsou rozčleněny do dvou kategorií podle věku autorů. První kategorii tvoří děti mezi 6 až 11 rokem a druhou od 12 do dovršení 18 let. I vy máte možnost objevit výtvarný talent u někoho z rodiny či dětí svých přátel!

alt

V současné době si můžete práce výtvarně talentovaných dětí prohlédnout i naživo. Na náměstí Republiky v Praze je rozložen stan Galerie talentů, kde visí spousta krásných obrázků. Pokud vás nějaký okouzlí natolik, že byste ho chtěli mít doma, připravte si 150,- Kč za jeden. Za dalších 50,- Kč vám obrázek na místě ochotně zapaspartují. Na místě je připraven i dostatek malířských stojanů k vytvoření dalších originálních dílek. Z již vystavených obrázků je vidět, že Česká republika, a zejména Praha, inspiruje k malování nejen české děti, ale i potomky návštěvníků z celého světa. Ve znamení hesla Děti dětem je část výtěžku z prodeje věnována Dětskému fondu OSN – UNICEF.

alt

Ochutnávku z nejnovějších knih projektu Galerie talentů, Praha očima dětí a Města a obce očima dětí, najdete na panelových poutačích, které by zde měly zůstat po celé léto. Je tu bravurně zachyceno mnoho známých i neznámých míst v Praze i po celé České republice. Mě například oslovily obrazy inspirované Prahou nazvané: Labutě na Vltavě, Žižkovský masopust, Planetárium – dalekohled a Tančící dům.  Z mimopražských prací bych ráda zmínila alespoň Hrad Hartenstein, U kolonády, Pravčická brána, Poutní místo u Hradce Králové či Ještěd.

alt

alt

 

alt
Výstava Praha očima dětí + Města a obce očima dětí + výtvarný ateliér
červenec, srpen, září, náměstí Republiky v Praze
Pořadatel: Galerie talentů

Zdroj foto: autorka článku


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

To, že píšu především pro děti, prostě vyplynulo ze situace

Petra ŠtarkováJiž v dětství ji bavily knížky a hodně četla, a protože ji vždycky zajímaly lidské příběhy, a taky chtěla pomáhat lidem, vystudovala psychologii, která je, jak sama říká, krásná a zajímavá věda. Je autorkou řady populárně naučných článků a od roku 2015 také autorkou kní...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Galerijní a muzejní noc ve Zlíně se blíží. Nespěte a jděte za uměním

galerni muzejni noc200V pátek 20. května v 19 hodin odstartuje letošní ročník Galerijní a muzejní noci ve Zlíně. Pro ty, co zůstanou vzhůru, je připravena pořádná nálož kultury. V tuto noc se zdarma otevřou výstavy a expozice muzea a galerie v kraj...


Divadlo

Kočkožrout kašle na zažitá pravidla... a to se neodpouští

Kockozrout 2Lidé v malém bavorském městečku žijí svůj obyčejný život. Ze všeho nejradši se setkávají v místní hospodě, kde probírají nejnovější drby a popíjí pivo. Jejich dalšími zálibami jsou sex a věčné snění o novém začátku a lepším životě. Jejich životní...

Film

Století rádia ukazuje, kudy se ubíralo rozhlasové vysílání

200filmV ostravském televizním studiu vznikl střihový dokument k 90. výročí rozhlasového vysílání, nazvaný Století rádia. Režisér Roman Vávra jej pojal jako mozaiku jednotlivých dochovaných relací od nejstarších dob téměř po dnešek, aniž by vložil jediné slov...