Tři olomoučtí výtvarníci vystaví svou tvorbu v Domě kultury v Kroměříži

Tři olomoučtí výtvarníci vystaví svou tvorbu v Domě kultury v Kroměříži

Tisk

tres 200TRES OLOMUCENSIS je název pro výstavu obrazů a fotografií, která proběhne ve foyer Domu kultury v Kroměříži, a to od 16. května do 27. června. Vernisáž tří výtvarníků je stanovena na pondělí 16. května v 17 hodin. V rámci vernisáže zahraje skupina MIDLIFE CRISIS, výstavu uvede Dr. Helena Peštuk Sedláčková.


Tres Olomucensis. Jsou to skutečně Olomoučané? Co je spojuje? Zcela jistě je spojuje láska k umění a jejich schopnost a potřeba tvořit. Také jsou všichni 3 aktivními členy Unie výtvarných umělců Olomoucka. A když si lidé rozumí a vzájemně si lidsky i kreativně vyhovují, tak vůbec nevadí, že se malířka LENKA KUČEROVÁ ŽAMPOVÁ narodila ve Znojmě, fotograf PETR ZATLOUKAL v Kojetíně a MICHAEL ESSON ve Skotsku. Řeč umění je mezinárodní!

tres1

Paní LENKA KUČEROVÁ ŽAMPOVÁ je zkušená malířka, schopná interpretovat zvolená témata různými formálními principy. Vždy s profesionální lehkostí, ženskou kultivovaností a dokonalou znalostí techniky. Na této výstavě se zabývá prazákladem, z něhož vzešel život vodou, mořem. Jistě se i diváka dotkne lyrické pojetí této problematiky.

Fotograf PETR ZATLOUKAL rád cestuje a již pár desetiletí rád a výborně fotí. Má prostě to fotografické oko, které dokáže zachytit krásu i tam, kde může ostatním uniknout. Na výstavě se s ním můžeme projít po Paříži. A to je moc příjemná procházka!

MICHAEL ESSON je umělec tryskající energie, pozitivního myšlení, dobrého srdce a snahy zachytit i právě odcházející, či přicházející okamžiky. Jeho abstraktní obrazy jsou plny vzduchu, vlání i dokumentů dané chvíle. Jsou také o hledání. Co najdete vy? V každém případě se na vaši návštěvu budeme těšit!

tres2

Zdroj foto: autor


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michael Kiske: „Tipuju, že nás opět pozvou na další Masters Of Rock…”

michael kiske unisonicJak se vede bývalému zpěvákovi legedárních dýní Helloween Michaelovi Kiskemu? Momentálně spolu s kytaristou Kaiem Hansenem exceluje ve skupině Unisonic. Spoustu jeho zajímavých názorů ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Van Gogh na venkově aneb Jakub Špaňhel ve Valašském Meziříčí

spanhel 200Co pojí Jakuba Špaňhela s autorem slavných Slunečnic? A co má společného venkov s více jak dvacetitisícovým městem s vlastní památkovou zónou? Paralela v názvu čistě náhodná? Ne tak úplně. O jedné věci ale není po...


Literatura

Maxim Čáp: Silnější pes

silnejsi pes 200Silně kontroverzní kniha o fotbalu. Pokud zdaleka netušíte, jakýže hnus se skrývá v zákulisí českého fotbalu, raději ji nečtěte. Pokud tušíte, pak si ji přečtěte. Garantuji vám, že i tak se vám z ní trošku zvedne kufr. Maxim Č...

Divadlo

Pražské Divadlo Kolowrat ovládne shakespearovské divadlo v originále

prague shakespeare festivalVýjimečnou příležitost setkat se v originální angličtině s inscenacemi Williama Shakespeara a jeho postavami budou mít čeští diváci od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadl...

Film

Blíží se Dny evropského filmu

DEF logoPoté, co v Česku zanikl Febiofest (na Slovensku se udržuje dál), zpřístupňují filmové dění aspoň v evropském prostoru jednak výběr festivalových děl Be2Can a 3Kino zaměřené na střední Evropu, případně přehlídky francouzsky, italsky či španělsky mluvených...