Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Tisk

Pet domacich prostredku titulkaZajímá vás, jak si vyrobit ekologický prací prostředek, vyčistit domácí spotřebiče, zlikvidovat skvrny či protáhnout odtok v umyvadle přírodní cestou? V knize s názvem Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii se to rozhodně dozvíte. A nejen to, najdete v ní i spoustu praktických rad pro domácnost, péči o tělo, zahradu nebo třeba tipů do kuchyně pro přípravu zdravého jídla.

Tuto praktickou knížku nejen pro hospodyňky vydalo nakladatelství Kazda jako soubor sesbíraných užitečných rad publikovaných na zahraničním webu smarticular. Trochu mi připomíná staré rady pro hospodyňky do domácnosti. Mám jich doma hned několik, počínaje prvorepublikovým vydáním a konče socialistickou příručkou, na kterou si možná vzpomenete i vy. Tahle verze mi přijde ale mnohem lepší, obkresluje současný trend alternativního životního stylu s důrazem na ekologii, šetrnost vůči přírodě a maximální využití přirozených zdrojů oproti používání drastických prostředků, které škodí lidskému zdraví.

Pet domacich prostredku zada RGB

Určitě se budu inspirovat a vyzkouším tipy, které jsem třeba dosud neznala. Kniha je doplněna barevnými fotografiemi a vzadu je prostor pro poznámky. Líbí se mi, že můžu mít celý seznam receptů hned po ruce a nemusím na internetu vyhledávat tipy nebo návody k tomu, co zrovna potřebuji.

Prozradím, že oněch pět zázračných prostředků, bez kterých se vaše domácnost neobejde, jsou bezesporu ocet (například jablečný, který si dle knihy můžete i vyrobit sami), jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný), citron (nebo kyselina citronová), jádrové mýdlo (mýdlo s jelenem) a prací soda (uhličitan sodný). Tyto zázraky si rozhodně pořiďte předem, než začnete s knihou kouzlit. Zaujal mě univerzální čistič z citrónových slupek, takže jdu na to. Pak si vyrobím prášek na zuby... A ještě si potřebuji vyčistit staré mince ...

Pet domacich prostredku titulka RGB

Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii
Autor: smarticular Verlag, Business Hub Berlin UG (haftungsbeschränkt)
Překlad: Monika Řezníčková
Žánr: recepty
Vydáno: 2018
Stran: 192
Vydalo nakladatelství: Kazda
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: ww.knihykazda.cz/pet-domacich-prostredku-nahradi-celou-drogerii1 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamínek zlínského divadla Tomáš Červinek: „Přijít do nového kolektivu není nikdy jednoduché“

200rozJak jsme již psali, soubor Městského divadla Zlín v 68. sezóně oživili dva Tomášové – Tomáš David a Tomáš Červinek. S druhým jmenovaným, který je nyní nejmladším hercem divadla, vám nyní přinášíme rozhovor. Popsal nám, jak probíhala jeho studia a předev...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Odhalte magii čísel

magicka cisla200V nakladatelství Anag vyšla kniha Magická čísla s podtitulem Od Fibonacciho posloupnosti přes Labyrint luny až po zlatý řez a další tajemství posvátné geometrie.

...

Z archivu...


Literatura

Nahlédněte do přírody prostřednictvím skvělé knihy Podívej! Příroda

podivej-priroda 200V nakladatelství Bookmedia vyšla loni na podzim kniha s názvem Podívej! Příroda, kterou prostě musíte mít doma, a to ať už máte nebo nemáte děti.

...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

5 top filmových zážitků z letošních Karlových Varů

alt47. ročník MFF Karlovy Vary se chýlí ke svému závěru a filmoví publicisté i diváci mohou začít bilancovat. Tohoto úkolu se nyní zhostí i K21, a sice očima redaktora, který navzdory tomu, že se festivalového dění účastnil pouze...